Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 sevgili paticikler, bilgisayarımı kaldırıp camdan atmadan önce bir de size danışayım dedim. benim bilgisayarım ya canına susadı, ya da büyük hastalığı filan var ki pek ecayip davranıyor son zamanlarda... anlatiim: ilk önce (birkaç zaman oluyor) speakerlardan çok tuhaf sesler gelmeye başladı. mouse kıpırdattığımda sanki mouse'un motorunun sesini duyuyormuşum gibi oluyor. trrr (ileri)... crrr (geri)... sadece mose da değil, hatırladığım kadarıyla eskiden speakerlardan bu kadar dip-ses almazdım, sanki sesi her geçen gün daha fazla açmam gerekiyor, açtıkça da daha çok ses kirliliği oluyor gibi. bu kısmı iyi anlatabildim mi emin değilim, şöyle söyliim: özellikle mouse hareketleri ama başka hareketli grafikler de (mesela bir şey yüklerken bar dolar ya, o da) garip garip seslere sebep oluyor. bu bir... ikincisi, bilgisayar arada bir zonk diye kapanıveriyor. hiçbir uyarı bir şey yok. zonk diye blank oluyo monitör, reboot başlıyor. bazen bir kere, bazen üst üste 4-5 kere. sonra duruyor. tahmin edersiniz ki son derece tatsız bir durum, unsaved documents filan (hatta daha demin yabancı bir foruma bu rpoblemi yazıyordum, gitti yarısında, sinir bastı...). bazen systemtray'de xp uyarısı olarak "bilmem ne dosyası (değişik dosyalar olabiliyor bu) corrupt güzelim, chkdsk çalıştır" yazıyor. çalıştırıyorum run'dan, bi bok olmuyor. aynı uyarı 5-6 defa çıkıyor bazen. sık sık da bi bakıyorum cursor bi yerden bi yere atıveriyor kendini. hatta bazen kendi kendi sayfa scroll ettiriyor. bi başka şey de (ki sanırım bu siz teknik patiler için aydınlatıcı olacaktır), bazen, hani dedim ya reboot ediyor kendi kendine, bazen boot sırasında "primary disk fails" diyor, ama bir dahaki bootunda hiçbir şey demeden takır takır açılıyor bilgisayar... norton antivirüs 2003 ve ad aware ile sık sık sistemi kontrol ediyorum. az önce de bi tane trojan hunter indirdim, onunla da bi bakıcam. kullanım alışkanlığı olarak da şunu söylemem lazım: kazaa'yı emen biriyim. bilgisayar sabahtan akşama bazen günlerce açık. demin baktığım yabancı forumlarda birinde bunun cpu yorulmasıyla ilgili olabileceğini söylemişler, ama hepsini tam okuyamadan (biraz da sıkıldım açıkçası pek tüketici diliyle yazılmış değildi, bilgisayar bilgim yetmedi :P) kapandı yine eşek kafa be... bana sahiden bilgisayarıma poltergeist filan girmiş gibi geliyor. nedir bu yahu? deli olucam. bi el atın valla sinir sahibi oldum. imdak! *!reboot yemeden gönderir bu sefer* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 ema valla geçmiş olsun benim başıma gelse heralde senin kadar sabırlı olamazdım :) çok acaip sorunlar yani birini dieri ile bağdaştıramadım ben de illaki nedenini bilen biri çıkar işallah patide kendi çözümümü söliyim ben bu durumlarda çok klasik olucak ama envai çeşit virüs programı di trojan düşmanı programlardı falan kullanırım aratırım hiçbirşey bulamazlarsa busefer hdd de yuklu herseye directory lere falan bakarım windows cookielere bakarım biton seye girer cıkarım gene olmassa yedeklerim dosyaları hemen c ye bi format tekrardan kur :) cpu yorulması olayını pek anlayamadım ben açıkçası cpu yu bazen gunlerce deli gibi kastırdıgım oluyo birde cpu nasıl yorulur bunu çözemedim şimdi desekki cok fazla yuk bindi ve cok fazla kullanıldı ısınmaya yol açtı buda cpu ya hasar verdi ki okadar kastıracak bir kullanıcı oldugunuda zannetmiyorum ayrıca cpu hasar alsa açılmaması gerekir çok abzürb bir durum ben tekrar geçmiş olsun diyim en iyisi windowsun ilacinin ctrl+alt+del o yetmeyincede format atmak oldugunu biliyosundur zaten , kolay gele[signature][hline]Grandmaster Hamburger Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus . [01:36] olm nickimi alanı bulursam [01:36] <@BonePARTT> kucuk emrah jaan [01:36] oyacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 anacım daha iki ay önce filan format gördü bu bilgisayar. pasaklı bi kullanıcıyım, binlerce yedeklenecek dosyam var, bi daha format işine hiç giresim yok, anca toparladım bütün programlarımı filan. format son çare olsun istiyorum. bi de yani, ctrl+alt+del demişsin, kendi kendine reboot atıyor zaten, daha ne ctrl+alt+del? zaten task managera baka baka da manyak oldum. habire masum masum windows dosyalarından kıllanıp bakıyorum tanımına, gayet gerekli şeyler çıkıyorlar. imdak be! öeh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 emanın basına gelen pişmiş tavugun basına gelmemiştir diim bari baska yascak bişiim yok içimde kaldı demem gerek :) bi öneri yapim ozaman hdd yi bissürü partitiona böl mesela kardesime pc aldım 120 gb hdd var 6 ya böldüm c ye windows ve cok gerekli programları kur ekstra cok yer kaplayan bisiler koyma hatta downloadlarınıda baska bir partitiona al öncelikle mesela c de windows + programlar d: mp3lerin videoların fln, yani format atmayacagın bir partition olsun e: yenidownload ettigin ve tam olarak incelemediin veya kurup silecegin programların oldugu yer gibi böyle kullanırsan cok daha az sorun cıkıyor windows daha hızlı calısıyor daha stabil oluyor (ehem bi yandanda up tutuyos topici hala elde var sıfır deme ) ;)[signature][hline]Grandmaster Hamburger Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus . [01:36] olm nickimi alanı bulursam [01:36] <@BonePARTT> kucuk emrah jaan [01:36] oyacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 acaba trojen girmiş olmasın bilgisayarına çünkü mesela bir resim dosyasına bile bulaştırılıyor ve dediğin özellikler trojenlerle yapılabilir..[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p ayy canım cinlerim canım... cinci şelale hanım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 trojan hunter dediğim program aha bunlar trojan olabilir diye iki tane dosya çıkardı ama temizlemedi eşek, sanırım satın almak gerekecek. çünkü gösterdiği dosyalar file system'dan ulaşıp delete edemiyorum. başka bir program önerebilir misiniz? norton niye bulmuyor trojanları? eşek mi bu? [Bu mesaj Emaleth tarafından 01 Nisan 2004 21:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 ad-aware 6.0'ı önerebilirim keyloggerlar için kullanıyorum ben ama diğerlerinedede yarayabilir belki..[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p ayy canım cinlerim canım... cinci şelale hanım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 mouse kıpırdatınca sesler gelme olayı bendede vardı bi ara, hatta kendi kendine restartta atıodu sonra sorun powersupply da çıktı (ne alaka demeyin anlamadım bende)[signature][hline]Bıshop, 31 Mart 2004 22:19 tarihinde demiş ki: ya şimdi öle bişi olsa cıkar derimki "ya birader ben lolitacıyım böle resim yaparım" ... ...ee reziilim tabi kız olsam kendim lolita olurum o yaşta, cahilmişim pişmanım ;;suicidal icq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 ad aware 6 kullanıyorum zaten, bugün update de ettim, bulamıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 öeh be, 6 ay önce de power supply bozuktu, değiştirmiştim :/ deli oluciim şeytan kulaana kurşun be... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 ha bu arada, arada bir de bipliyo kasa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 ben de power supply diyorum, 1 kere boot etse ısınma veya bellek hatası falan olabilir ama arka arkaya 5 kere boot ederken gördüğüm tek makinanın power supply ı bozuktu. Ayrıca açılışta hdd yi görememesinin sebebi de büyük ihtimalle power supply ın o açılışta hdd ye elektrik gönderememesinden dolayı. aynı şekilde bilgisayar çalışır durumdayken de, şu dosya bulunamadı demesinin de sebebi yine hdd ye giden elektriğin kesilmesinden dolayı olabilir. windows ta trojan,virüs veya sorun var mı yok mu bilemem ama donanım da sorun olduğunu kesin söyleyebilirim, normal çalışan bi bilgisayar en fazla 1 kere boot eder sonrasında bios devreye girdiği için yazılımsal bi sorun yüzünden 2. e boot etmez.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Açılış sırasında kasanın biplemesi anakart hata mesajlarıdır. anakartının markasına bakarsan üretici firmanın sitesinde hangi bipin anlamı nedir yazar. Birde o dosyaları silme işini güvenli kipde açarak yapabilirsin. En olmadı o dosyalar'ı windows görev yöneticisi - işlemler'den kapatıp sonra silebilirsin.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 14 yasındaki kıza bilgisayar verirseniz bozar tabi[signature][hline]Grandmaster Hamburger Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus . [01:36] olm nickimi alanı bulursam [01:36] <@BonePARTT> kucuk emrah jaan [01:36] oyacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 dyna :D işte bak bilmişim ben power supplydanmış =)[signature][hline]Bıshop, 31 Mart 2004 22:19 tarihinde demiş ki: ya şimdi öle bişi olsa cıkar derimki "ya birader ben lolitacıyım böle resim yaparım" ... ...ee reziilim tabi kız olsam kendim lolita olurum o yaşta, cahilmişim pişmanım ;;suicidal icq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 ha bu arada ne zaman almıstın bilgisayarı birde parçaları neler anakart epox mu? bios update de yap epox da bende oyle bir sorun olduydu(kendi kendine restart atıyordu cpu sıcaklıgını fazla gösteriyormus) şuanki sorun aslında yazılımsal bir sorunun zamanla donanımada zarar vermiş olması gibi görünüyo[signature][hline]Grandmaster Hamburger Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus . [01:36] olm nickimi alanı bulursam [01:36] <@BonePARTT> kucuk emrah jaan [01:36] oyacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 aman aman sürekli boot eden makinaya bios update yapılırmı? update sırasında boot ederse birde anakartı tamir ettirmekle uğraşırsın.. sakın reboot olayı düzelene kadar kesinlikle bios update falan yapma[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. [Bu mesaj Rahan tarafından 01 Nisan 2004 22:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 aha harbi tam yazmamışım rahan saol bendeki belli bir sıcaklıga cıkınca boot ediyordu oda genelde mesela uo fln açarsam cpu kullanımı 90 lara cıktıgı için genelde uo clienti açtıktan 3-4 dk sonra boot ediyordu o yuzden arka planda calısan herseyi kapatıp yapmıstım[signature][hline]Grandmaster Hamburger Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus . [01:36] olm nickimi alanı bulursam [01:36] <@BonePARTT> kucuk emrah jaan [01:36] oyacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Ay şaka gibiiiiiiiiiiiiiiiii diye bir tapki verdiysen Ema.. öyle olma ihtimali var..[signature][hline]Bir şey biliyorsam; o da hiç bir şey bilmediğimdir. In the name of the council ! La'unva Solmai @ Eclipse - SWG. LONG LIVE REBELLION ! | diskavır mi [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 şimdik son günlerde topladığım bilgileri de yazıyorum: bi kere ısınmayla filan alakası yok olayın, iki gün dinlendirdim makineyi, iki gün bu sabah sonra açmaya kalktığımda üstüste 10 kere filan tam windows'a çıkmışken tekrar boot ederek rekor kırdı (daha da devam edecekti ben dayanamayıp düğmeye basıp kapattım artık). kapattım, kasayı açtım, içi toz öbeği şeklindeydi, elektrikli süpürgeyi elime alıp bigzel tozlarını aldım. fazla karıştırmadan tekrar kapattım. sonra güvenli modda çalıştırdım, çalıştı tatlı tatlı. bi tane chkdsk attım, bişey bulamadı. bu çalışmasından cesaret alıp normal modda açayım dedim, boot serisine tekrar başladı. yine müdahale ettim. şu anda yine güvenli moddayım ve güvenli modda canavar gibi çalışırken normal modda neden çalışmadığını bir türlü anlayamıyorum. power supply problemi olsa mesela, güvenli/normal fark eder mi? allahım deli olucam be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 ek bilgiler: makineyi alalı 2 sene oluyordur herhalde, yaklaşık 7-8 ay önce bi takım acayipo problemler geliştirdi. gitti geldi bilgisayarcıya filan, sonunda en son kendi narin ellerimle bir format attım ben (2-3 ay oluyordur herhalde) o zamandan beri işte bu saçmalık probleme kadar sorunsuz çalışıyordu. ana kartımın filan ne olduğunu bilmiyorum. nerden bakacağımı söyleyin bakayım ama kasayı bi daha açmam sanırım, üşenirim :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 aklıma başka başka şeyler geliyor habire, onları da yazayım: *!post kasar* ad aware'i en son çalıştırdığımda (iki gün dinlendirmeden evvel) 10-15 bişey buşldu yine, coolweb diye bi malware'in yaptıkları, onlar temizlendi. bi de reboot deyince çok kesin anlaşılmıyordur belki, şöyle oluyor. makine start ediyo, windows'a geliyo, welcome ekranı çıkıyo, sonra desktop görünüyor. desktop göründükten 5 saniye sonra mili-saliselik bir gitme gelme eşliğinde bir bip duyuluyor, ondan da (2-3 saniye sonra) zort, kapanıyor bilgisayar, tekrar siyah ekrana düşüp baştan boot etmeye başlıyor. sonra yine... o aradaki gitme gelme olduğu zaman hah diyorum, yine kapanacak bu şimdi... imdak be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mouse vizildama olayi genelllikle VIA Chipsetli anakarlarda Via4in1 `i yuklemeyince oluyor. Bana da eskiden olurdu. :) Tabii Windows`a has bir durum bu. Cotank diye kapanma olayini tam olarak bilemeyecegim. O kadar cok parametre var ki; - Diskin bazi yerlerinde fiziksel hatalar olusmus olabilir. - Power supply `in cok dandiktir, diski kapatip kapatip aciyordur. Boylelikle yukardaki madde den kaynaklanan sorunlar ortaya cikiyordur. - Mainboard `un APM destegi cok boktandir, Windows da ben Power Management yapacagim derken yerin dibine sokuyordur herbir seyi. - Windows`un regl donemi gelmistir. Yeniden kurulmasi gerekebilir. - RAM lerinde adresleme veya elektronik bir sorun vardir. Ya da ne bileyim 2-3 farkli RAM kullaniyorsundur. Bunlarin frekanslari farklidir, anakartin bir sekilde hepsini ayni anda calistirmistir bir donem, sonra akli basina gelmistir. ( Gulmeyin basima gelmisti.. ) - Muhtemel olarak Windows`a kurdugun bir servis, enteresan isler yapmaya calisip cokertiyordur. - Windows`un kernelinde bazi bolumler degistirilmistir diyecegim, bunu yapabilen bir arkadas olmasa gerek :) - Elektrik tesisatin cok kotudur, voltaj devamli sinuzoidal egri ciziyordur, boylelikle ne kadar donanimin varsa hepsini hasat ediyordur. - Mainboard`una takilan kartlarindan herhangi birisi ( veya birileri ) tam yerine oturmamistir, arasira bisey carpiyordur kasaya, ya da disk okurken titriyordur ( ozellikle CD-ROM ) selek kart yerinden cikip tekrar girmeye calisiyordur. - Bunlarin hepsi birer ruyadir.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 peki bütün bunlar güvenli modda yapmamasına ne demeli. 1 saattir güvenli modda netteyim, bişey olduğu yok, gayet normal devam ediyor net hayatım :/ bu bir ipucu değil midir? imdak be şarki be... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 bi de bu windowsa kuruuğun bir servis dediğin şey ilgimi çekti. gerçekten bir kaç salak salak update aldım windowstan son dönemde. program ekle/kaldır'dan bütün hot fixleri uninstall ediim mi mesela? *!gözü dönmüştür* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar