Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Slavoj Zizek - Against Human Rights

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

başladım benim en çok ilgimi çeken freedom of choice kısmını okudum biraz diğerlerini de okuyunca yorumumu yazarım

"Second, that the two most basic rights are freedom of choice, and the right to dedicate one’s life to the pursuit of pleasure (rather than to sacrifice it for some higher ideological cause)."

Buna katılmak ayrı mesela katılmamak ayrı mesela, buna katılmazsan bu sefer diğer ideolojilerle çirkin bir şekilde savaşman gerekir, buna katılmadığın noktada aynı hakkı senin hoşuna gitmeyecek ideolojilere de vermiş olursun çünkü. bu noktada o ideolojilerin direk zayıf noktalarını ortaya çıkarak şekilde saldırman gerekir. bu biraz karışık işte dini ideolojiye bağlanma diye insanlara baskı yapan kişilerin genelde kendi ideolojileri olduğu ve insanları bu yöne çekmeye çalıştıkları için katılmayan ve diğer ideolojilere saldıran gruba giriyorlar. insan doğasına daha yatkın olan da bu gibi geldi bana, hiç bir ideolojik kavganın olmadığı bir dünya zor olması da faydalı mı bilmiyorum açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...