carla_ss Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Arkadaslar merhaba, Ne oldugunu ve neden oldugunu bilemedigim bir sorunum var ve yardiminizi rica ediyorum. Sorunlarla bogusmaya basladigimda makinanin konfigurasyonu soyle idi: AMD-Athlon XP 1800+ 1.54 GHz NVidia GeForce 2 MX/MX 400 ekran karti 256 mb RAM.. Boyle bir makinada sorunsuz her isimi yapabiliyordum. Daha sonra canim StarWar Galaxies oynamak istedi. Iste her turlu sorun bu noktadan basladi. Ilk baslarda soyle 20 dakika falan oyunda kalabilirken, sonuna dogru oyuna girdigim ilk 5 dakikada makina resetlenmeye basladi. Simdi yaptiklarimi size siralamak istiyorum: 1) RAM az geliyor dusuncesi ile 512 mb Kingston RAM aldim. Once yeni RAM'i gorsun diye eski RAM'le yerini degistirdim. Eskisi de yan slotda kaldi. Sonuc ayni..Ilk bes dakikada makina resetleniyor ve mavi ekran cikip scan yapiyor. 2) RAM'ler anlasamadi diye dusunup, 256'ligi cikardim.. Birsey degismedi..Gene reset! 3) Makinada Norton 2004 Client ve Inernet Security Control yuklu idi. Sagdan soldan "o engelliyordur" dediler. Once Internet Security Control'u uninstall ettim. Sonuc degismedi. 4) Bu sefer Norton Client'i disable yaptim..Sonuc degismedi. Bu safhadan sonra artik aklima ne gelirse yapmaya basladim. 5) "Acaba RAM mi az geldi?".. deyip bir 512 Kingston daha aldim.. Etti mi size 1 GB RAM..:-) Ama bana misin demiyor. Rodeo ati gibi silkeliyor ustunden beni..:-) 6) Bu sefer C'yi formatladim.. Lisansli Win-XP yukledim. Butun update'leri yaptim. Ustune de yalnizca 2004 Norton Client kurdum... Sonuc gene ayni.. 7) Arkadaslar Norton'u sucladilar. Bu sefer Norton Clinet'i tamamen kaldirdim. Gene oyuna girdikten 2 dakika sonra resetleyip atiyor beni.. Artik carelerim tukendi. Bana yeni cozumler onerirseniz beni cok mutlu edersiniz. Bu oyunu oynamak kadar, oyunda uzun sure kalabilmeyi cok istiyorum.:-) Haa ..bu arada.. Kasanin fanlarina baktim.Yan duvarinda 2 adet disariya acilan fani var. Bir tanesinin calismadigini farkettim. Belki bu da ipucu verebilir.. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 mx 400 lerin bir sorunu sanırım bu. varsa bir arkadaşının ekran kartını alıp dene. sorun çözülmezse cpu sıcaklığını kontrol et derim ben.[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: carla_ss, 25 Nisan 2004 22:52 tarihinde demiş ki:... AMD-Athlon XP 1800+ 1.54 GHz NVidia GeForce 2 MX/MX 400 ekran karti 256 mb RAM.. ... bende aynı sorunu ultima online ile yaşıyorum. eskiden win98 yüklüydü ve böyle bir problem yaşamazdım ama winxp kullandığımdan beri uo'da reset atıyor bilgisayar. sebebin nvidia geforce2 mx ekran kartlarından kaynaklandığını düşünüyorum. benimde nvidia geforce2 mx 100/200 ekran kartım var. anakartını da çok merak ettim açıkçası, çünkü nvidia geforce2 mx ler anakartlarla da çakışabiliyormuş. benimki gigabyte ve bu problemi yaşıyorum. gerekli update i indirmeme rağmen bende geçmedi ayrı konu... bir de xp ile ilgili de bir sorun sanırım, yani kısaca driver lara dayanan ama tam sebebini bulamadığım bir şey diye düşünüyorum. dediğim gibi; anakartını yazarsan sevinirim (hem belki yol alırız)[signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ramleri değiştirmiş. çok düşük bir ihtimalle anakartın ram slotlarında olabilir.[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
carla_ss Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 said: Ractamainus, 26 Nisan 2004 00:16 tarihinde demiş ki: anakartını yazarsan sevinirim (hem belki yol alırız) Pardon unutmusum.. ASUS A7n266-C Digerlerini de bir daha yazayim: AMD-Athlon XP 1800+ 1.54 GHz NVidia GeForce 2 MX/MX 400 ekran karti 256 mb RAM.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
carla_ss Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Ilgilenen arkadaslar cok tesekkur ederim.. Simdi diyorsunuz ki ya ekran karti uyumsuzlugu, ya anakart ram slotlarinda problem ya da ram uyumsuzlugu.. Ama oyun disinda hicbir problem yasamiyorum. Hatta resim ve grafiklerle en yogun calistigim zamanlarda bile en ufak bir probem yasamadim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 win98 yada win me a geçmeyi dene büyük ihtimalle sorun hallolacaktır, şu xp kadar sorunlu bi işletim sistemi daha görmedim me bile daha sorunsuz en azından spyware var mı yokmu derdi olmuyor herneyse eğer gene hallolmazsa ekran kartından kaynaklanıyor olabilir, sadece swgde bu sorun çıkıyor değil mi?[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir. Tearaway - Mercenary Xayder - Necromancer [Bu mesaj XaYd3r tarafından 26 Nisan 2004 11:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
carla_ss Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 said: XaYd3r, 26 Nisan 2004 11:45 tarihinde demiş ki: win98 yada win me a geçmeyi dene. eğer gene hallolmazsa ekran kartından kaynaklanıyor olabilir, sadece swgde bu sorun çıkıyor değil mi? Evet yalnizca SWG..Ama onun kadar da makinaya yuklenen bir program yok galiba. Bir de soyle bir durum var. Benim makinamin ikizi denebilecek bir makina arkadasimda var. Benimkinin tek farki ya da ustunlugu ekran karti..Hatta bu konuda kiskandirdigim bile oluyordu..:-) Simdi isler tersine dondu. onda hicbir sorun yok.. Ben ise duse-kalka ilerliyorum..:-/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 ramleri geri ver o para ile ekran kartı al :)[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir. Tearaway - Mercenary Xayder - Necromancer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 bu arada söylemeyi unutmuşum, win98 kullanırsan ücretsiz çözüm olur. kendi adıma ben bu yolu tercih etmedim ama benim problemim de daha önce belirttiğim gibi xp de oluyordu. win98 de aynı problemi yaşamıyorum. bence olay ekran kartı ile alakalı ama çözümünün garanti olmadığı bir yöntemi burada 2-3 kişi söyledi diye o kadar paraya kıyarak (risk) denemem kendi adıma (zaten denemedimde :P)[signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 e yani tabiki garantisi yok sadece öneride bulunuyorum sonuçta 2 adet kingston 512mb ddr ram in fiyatı 260$ civarı e onları geri versen bu paraya 128mb radeon 9600xt rahatlıkla alınır, tabii swg i daha güzel grafiklerle daha az kasarak yada kasmadan oynamak istiyorsan bu dediğimi düşün :)[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir. Tearaway - Mercenary Xayder - Necromancer [Bu mesaj XaYd3r tarafından 26 Nisan 2004 13:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Ben yukarıdaki ikiz makinenin sahibiyim. Ekran kartım da hem 200mx hem de daha eski model daha yavaş bir kart. Kasa ve ekran kartı hariç tamamen ikiz. Programlara kadar ikiz hem de. Gerçi ben de 2 ay içinde SWG oynarken 4-5 kez düştüm. Ama sorunum bu kadar trajik değil. Sırf bu oyunu oynayabilmek için dünyanın masrafını yaptı Carla ve çözümsüz kaldık. Ekran kartını değiştirirsek çözüm olacağına emin olsa, emin olun bi dünya para verip ekran kartı da alır. Ama emin miyiz acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 said: sostizm, 26 Nisan 2004 15:57 tarihinde demiş ki: Ama emin miyiz acaba? işte bende onu diyorum... kimse emin olamaz bence çünkü gerçekten ben 1 yıldan fazladır bu problemi çekiyorum ve duyan bir çok kişiyi şaşırttı problemim diyebilirim...[signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 sostizm sen ekran kartını çıkart carl a ver değiştirsin ekran kartı ile hala sorun varsa sorun ekran kartından dolayı değildir yani illaki bunu çözmek için yeni ekran kartı almak gerekmez. biraz saçma gelecek ancak hdd de bi sorun olabilir mi acaba? çünkü bende bazı oyunlarda sorun yaşadığım oluyor gerek grafiksel olsun gerek eskiden açılan oyunlar şimdi açılmıyor vs.. hddleride çıkartıp deneyin elbet böle çıkara taka çıkara taka bulursunuz sorun hangi parçada :D allah kolaylık versin[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir. Tearaway - Mercenary Xayder - Necromancer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 eğer bu konfigürasyonla sorun yaşanıosa haftaya benim alıcaım swg de elimde patlicak demektir. bende de tek fark epox anakart. onun dışında amd 1800+, 512mb ddr ram, 64mb geforce2 mx400. bu konfigürasyonla aynı sorunu yaşarmıyım acaba[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 bizim ark ın ekran karti i leadtek winfast geforce 2 mx100 32 mb paşa paşada oynuyo[signature][hline]I Love Lıv Tyler (Aşkım Liv için) BedaXa.Com IpAdresimNe.Com Matrix Code System Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 mx 400ler sorun çıkarmıyor. aslında sorun swg ile ilgili değil.. bu mx200 dediğimiz ekran kartı reset manyağı yapıyor benim anladığım kadarıyla. "başka bir ekran kartıyla deneyin" tavsiyemi tekrarlarım.[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 arkadaşlar yanlız hatırlatırım carla_ss in ekran kartı da mx400 we ona rağmen sorun çıkartıomuş[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
carla_ss Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Tekrar merhaba, Sorunu cozduk arkadaslar.. Makinanin sagini solunu kurcalarken bisey farkettim. My Computer/Properties/Hardware/Device Manager'da hatali bir goruntu var. "Other Devices/US Bus Controller" hatali. Makinaya bagli ne var ne yok kontrol ediyorum. Hersey duzgun calisiyor. O porta bisey bagli degil. Ama sanki takili bir cihazin driveri yuklenmemis gibi. Windows kurarken mainboardun yeni surucusunu yuklemistik. Bu sefer bende bulunan CD'den mainboard eski surucusunu bir kez daha yukledim..EVVETT.. Hata kayboldu..Reset problemi bitti..SWG konforlu bir sekilde oynanabiliyor. Yardim eden ve oneride bulunan herkese cok tesekkur ediyorum.. Sevgiyle kalin. :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 hayırlı olsun :)[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir. Tearaway - Mercenary Xayder - Necromancer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Yardimci olmaya çalışan herkese çok teşekkürler. Haftalardır RESMEN kabus yaşıyoruz. Eski sürücü yüklemek gibi bir anlamsız çözüm sorunu ortadan kaldırdı. Asus updated sürücü ile bu oyun çalışmıyor bilginize. Nette de eski sürümünü bulamıyorsunuz onu da söyleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PiNg Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 xp / board bendede vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar