fellantis Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 bunun anlamı ilgili perdelere bastıgında hemen altındaki frete telin yapısmamasıdır, fretlerde yada klavyede sorun var demek,umarım ağaçla ilgili şekilsel bir sorun değildir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Truss rod'dan yani sap ayarından bu dediğim büyük ihtimal.Genelde dükkanlara gelen bazı gitarlar fabrikadan çıktığındaki truss rod yani sap ayarı ne ise öylece geliyor :) Rahat olabilir gitar ama luthier'e götürdüğünde bozuksa muhtemelen sap ayarını kontrol edecektir muhtemelen,yükseklik ayarı değişebilir.Fakat ve ammavelakin,çok daha iyi bi hale gelme ihtimalide var sap ayarından sonra.Yani illa bozulcak diye bişey yok tel yüksekliği,zaten luthier dediğimiz adamın işi bu :) eniyi şekilde ayarlar diye düşünüyorum. Buarada 'klavyede eğrilik olmaz' diye bişey yok,keza içindeki truss rod ayarı o eğriliğin derecesini ayarlamak ve sapın kendi kendine hava değişimlerinden etkilenip bükülüp kalmaması için. http://img101.imageshack.us/img101/7328/res1trussrodayarihy5.jpg http://www.everythingsg.com/images/gibson_truss_rod_2.jpg http://www.mygitar.com/topic.asp?cat_id=1&FORUM_ID=44&TOPIC_ID=28116&Topic_Title=Truss+Rod+ayar%FD&Forum_Title=L%FCtiye+%5BTamir%2C+Bak%FDm%2C+Enstr%FCman+Yap%FDm%FD%5D http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=truss%20rod Truss rod'un saçmasapan oluşunda bazı perdelerde sağırlık olabiliyo bass gitarda da mesela.Bu elektro içinde dediğin şekilde olabilir,yada başka bi şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 fellantis said: bunun anlamı ilgili perdelere bastıgında hemen altındaki frete telin yapısmamasıdır, fretlerde yada klavyede sorun var demek,umarım ağaçla ilgili şekilsel bir sorun değildir... +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Bugün götürdüm servise Luthier i bilemedim heralde istanbuldan bahsediyosunuz ben ankaradayım burda da kenan var ama ona da vermedim direk aldığım yerin servisine verdim. Onlar da sap ayarı ve tel yüksekliğiyle ilgisi olduğunu söyledi. Ağacın şekliyle ilgili bir sorun yoktu yani çalarken o telleri aynı rahatlıkla çalıyorum mesela bilmiyorum belki yine de olabilir tabi. Her neyse verdim eğer bir problem olursa yeni gitar vereceklerini söylediler yarına da alıcam sap ve tel yüksekliği ayarından sonra almadan bi denerim tabi nasıl olmuş diye. Yardımlar için çok sağolun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Neyse hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Luthier gitar telli aletler falan yapan, kişilere ve tamir edenlere falan deniliyor :) Sevindim adına,enazından hatalıysa değiştirme şansın var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aritra Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 gitarın arkasında yay yuvaları var. önce telleri onları gevşet. sonra akor et ve telleri ger. tabi sabit köprülüyse bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Hallettik , oradaki teller klavyeye çok yakın olduğu için olmuş o sorun tremolo daki vidayı yarım tura yakın çevirmeden halloldu vallahi o kadar taşıdığıma yazık oldu bilsem ben de yaparmışım eheh ama valla değer o gitara o kadar yol çekilir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 ciddi bi sorun olmadigina sevindim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
evilmaddox Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Geçmiş olsun, tekrar güle güle kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Bleeding said: Hallettik , oradaki teller klavyeye çok yakın olduğu için olmuş o sorun tremolo daki vidayı yarım tura yakın çevirmeden halloldu vallahi o kadar taşıdığıma yazık oldu bilsem ben de yaparmışım eheh ama valla değer o gitara o kadar yol çekilir :) Ben çeyrek tur çevirsen hallolur diycektim de içinin rahat etmeyeceğini tahmin ettiğimden yazmaktan vazgeçtim son anda :) O zaman sana bol sololu günler diliyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 gitarın fotosunu isteriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Sanırım bu. Attached files Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Evet, Muhammed Suicmez'in signature formatina giren gitarinin alt versiyonuydu yanlis hatirlamiyorsam, kendisi daha farkli bir versiyonunu kullaniyor, D-activator yerine baska manyetikler var, agaci falan da farkli sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ekim 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2008 Muhammet Suiçmez xpt700 ve xpt707 kullanıyor bildiğim kadarıyla. Xpt serisinde bunlardan yüksek model yok zaten , 707 nin tek farkı 7 telli olması diye biliyorum. edit: Bildiğim kadarıyla dediğim youtube daki videolardan ve ibanezin sitesinde xpt serisine göz gezdirdiğimde diğer 2 xpt gitarında floyd rose yoktu tremolo kolu falan direk daha kötüdür diye düşünüp bakmadım aslında :D Hastayım bi iyileşeyim fotolarını yakından çekerim bi showroom yaparım :D edit : hasta olduğum için kaç gündür bi zevkiyle saatlerce çalamadım şunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2008 geçmiş olsun hem hastalığına hem de gitarının hastalığına iyi haber kurtarmışsın kolay bi şekilde hehe. gitar ölümcül bişeye benzio güle güle kullan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2008 vaaa alet kaymak duruyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Muhammed modlamis olabilir gitari muhtemelen, gerci adamin neck'te necronun logo vardi, ve EMG set kullaniyor manyetik olarak sanirim, her halukarda cok hos gitar zaten, birde adamlar sacma sapan bir sekilde Halo 3 versiyonunu yapmis gitarin, microsoft gidip bundan bile para kirmaya kalkismis ya. http://www.2dayblog.com/images/2007/october/haloguitar.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 halo3 über saçma olmuş ne alaka abi uehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Evet, sacma sapan satis teknigi yapmis adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Olm nası çalıyosunuz bu gitarları ya hiç rahat değil ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar