Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ev sahibi - kiracı, hangisi gitsin?


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

başlığın ambiyansına kapılmayın. kaldığım evin dışarıda olan su borularından biri hafiften kaçırmaya başladı, borunun bildiğin ortasından 2-3snde 1 damla olmak üzere su damlıyor ve turuncu turuncu boyamış duvarı.. daha önce de bi yerde belirtmiştim sular pas kokuyor diye. düşüncem su boruları çürümüş, daha öncede olmuştu değiştirtmiştim, şimdi bunun parası kime kaçmalı? ev sahibine söleyim senin evin boruları çürümüş yaptırıcam die ama sonuçta benim olayım değil, benden kaynaklanan bi sorunda deil, yani evsahibine yatacak kiradan düşülmesi gerekir değil mi? sonuçta 50lira demek bi güzel bi cumartesi akşamı demek :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaptırmadan önce telefon ile ya da yüzyüze ev sahibinle görüş.

durumu anlat. sorunu tamamiyle onun çözmesi gerekiyor zaten ama kabul etmeyebilir. ya da daha iyi ihtimalle belki kiradan düşmeni istemez, parasını verir ve kendisi yaptırır. mesela benim ev sahibim sahibi olduğu apartmanın kendi kendine yıkılmasını umarak beklediği için evin duvarlarını yıkmadığım halde istediğim herşeyi yapabileceğimi söylediği gibi, bırak boruları pencereler düşmek üzere olduğu halde onları bile yaptırmayacağını söylüyor.

tahminlerime göre senin evin daha yenidir. doğal olarak ev sahibin de evini seviyordur. ve yine doğal olarak yaptıracaktır. konuşmayı unutma, adamın tanıdığı vardır, senin 100 liraya yaptıracağın işi 20 liraya halledecektir, sinirlenmesin insanlar. belki o der kiradan düşeriz sen yaptır diye. konuş yani.

boruyu sen patlatmadığına ya da paslanmasına neden olamayacağına göre, senin yaptırmanı gerektiren en ufak bir neden olamaz zaten. küveti kırarsın anlarım da boru için bunu sorman bile ilginç ki buradan da uzun süreli bir kiracı olmadığını anlamak zor değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu olay dün akşamdan beri baya bi değişti.. artık sular damlamıyor, sabah uyandığımda mutfak tezgahı olmasaymış su basacakmış, bildiğin fışkırıyor sular.. bugünde pazar yarına kalacak heralde, keşke dün akşamdan vanayı kapatsaydım aklımdaydı unuttum.. ayrıca yeni yasalarla herşey kiracının lehine değişti diye biliyorum ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...