Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fedaykin'den Buraya Kadar ( Hoşçakalın)

Nartanesi

Öne çıkan mesajlar

matama
yanlış anlama hocam kesinlikle ayar veriym, laf sokayım amacım yok. o yüzden cevap vereceksen eğer kendini savunma :)

okadar mesaj atmışsın, şu forumun o görünmeyen ama hissedilen esprisini yakalayamamışsın. paticik burası, *** ler ile işimiz yürümez. donanımhaber ya da mynet okey salonu değil. bu forumu diğer forumlardan farklı tutan birşey var. o da işte paticiğin esprisi, adını koyamadım koyabilen varsa o koysun. buradaki insanların bir çok konuda ayrı bir yere sahip olması gerekiyor. her ne kadar sevmesek de fikrini savunan insanların olduğu yer. bir gir donanımhaberin off topic kısmına bir de buraya. bir karşılaştır farkı anlarsın yani. şu forumda avatarların kullanıcıya açık olmaması, imzalara resim eklenmemesi bile süper ötesi birşey. paticiği paticik yapan unsurlardan birisinde, kurallardaki esneklik. fekat bir çok yeni insan bunu anlayamadı. fizban demiş (ya da nefr kafam karıştı) almanya - türkiye maçı sonrası küfürün silinmesi ve uyarı alınması, fakat ban yok. niye yok, çünkü esnek kurallar. fedaykin niye banlandı, bir önceki akşam olan bir hadiseyi, çatır çatır sinir harbiymiş gibi gösterip küfretmesiydi. fedaykinin ilk seferi değil zaten herkes biliyor.

küfürün sadece kelimeden ibaret olduğunu sanan insanlar ise, suyu kendilerince bulandırmak istiyorlar orası da bir gerçek. yapmayın etmeyin, şu foruma uyum sağlamak yerine iki farklı söz söyleyeyim yerim olsun mantalitesiyle yaklaşacaksanız çok ciddiyim, rencide etmek için değil "gidin başka bir forum bulun". olmuyor çünkü burası size göre değil. ulan eskiden buluşma olsa da gitsem derdim, artık buluşma-event kısmına bakmıyorum bile. öyle uyuz tipler büründü ki ortalıkta, kan çıkar yani. zevk vermiyorsunuz hocam. al babacum dediği gibi günde 40 post atardı, şimdi haftada 4 atıyor. niye? sizin yüzünüzden. ben kimseye laf sokmazdım, hatta karşı görüşteysem hiçbirşey demezdim o topicte. artık ağzıma geleni saydırıyorum, çünkü forum o yönde gidiyor.

ya silkinin, or gtfo
Sosyal ağlarda paylaş

muhtemelen bu forumda eski olan ama en az mesaj atan üye benimdir. Üye olduğumdan beri mesaj atmamamın daha doğrusu atamamamın nedeni internet sahibi olamamdır. Ancak 2001 yılından beri takip ederim pati'yi. Vampire, foxx, odion benim kardeşimden daha yakın olan dostlarımdı. Eskiden pati daha iyiydi diyen arkadaşlar kesinlikle katılıyorum sonlarına kadar arkalarındayım. Ancak neden daha iyiydi? Forumdaki herkes birbirini tanıyordu,kime sorsanız size kimin kimden hoşlandığını yada kimden haz etmediğini söylerdi. Küfürlü mesajlar dolu atılırdı ancak o zamanlar insanlar bunu önemsemezdi. Çünkü pati sanki arkadaşların bir cafede oturup sohbet ettiği bir yerdi. Pati bir hafta yada daha fazla kapalı olduğunda kafayı yerdim/yerdik. Cevap yazamadıkları konularda konuşurduk. Sonra zamanla hepsi teker teker döküldüler. Önce foxx sonra vampire en sonda odion ayrıldı. Bu sadece benim yakınım olduğu için söylüyorum yoksa patiden ayrılan sayısız sevdiğim sevmediğim ama yazılarını beğeniyle okuduğum kişi vardı.

Pati değişti evet değişmeyede devam edicek çünkü yüzlerle binlerle sayılabilecek üye sayısı şuan onbinlerle ifade ediliyor. Nerede çokluk diye başlayan bi söz vardır işte buraya tam oturur. Ama çokluk var diye oradan çekip gitmekte ne kadar doğrudur onu bilemem. Kişinin kendi vereceği bir karardır. Ama ben kendi adıma konuşayım. Eskisi kadar takip etmiyorum. Artık kapalı olursa "Hımm kapanmış." diyip devam ediyorum. Bi arkadaşın dediği gibi eskiden 40 mesaj atardım artık haftada 4 mesaj ancak atıyorum diye. Yapabilecek birşey yok. Ya forumu terk edeceksiniz yada kalıp forumu etkilemeye, düzeltmeye, şekle sokmaya çalışacaksınız. Ama şunu aklımızdan çıkartmamak lazım o eski patiyi asla bulamayız ne yaparsak yapalım. (Buradan kimseye kalın savaşalım demiyorum öyle bir anlam çıktıysa kusura bakmasın kimse.)
Sosyal ağlarda paylaş

işte olay orda zaten yani pati artık bi arkadaş grubu forumu değil,öyle olması istense üye alım şeyi hiç açılmazdı, ama şu an birçok günlük gazetenin yaptığı tirajdan daha çok üyeye sahibiz cidden. bunun belli bir ağırlığı olması lazım. mesela gazeteciye gitseniz hergün aldığınız gazetenin tepesinde bilmemne oyununa/tiyatrosuna giden saygısız inekler "çip oğlu çipler"ler vb die başlık görseniz ne düşünürsünüz, hatta kazara sizin veya tanıdık birinin de orda olduğunu bilseniz haberi yapan arkadaşa tepkiniz ne olur.

şu anki ortam iyi yada kötü demiyorum, ama sürekli eskiden buralar bostandı demek de yanlış bi yerden sora bence. eskiden öyleydi, e şimdi böyle işte kabul etmek lazım. hiçbirşey aynı kalmazki zaten hayatta.

bi gün mal bi msg atılsa biri şikayet etse siteyi kapasalar daha mı iyi?

ben hala msg atcak topik buluyorum arada işte idare ediyor :)

edik: gateze ne lan, lol
Sosyal ağlarda paylaş

Bir diğer konu da herkese göre değişebilecek hususlarda bile fikirlerinizi beyan ettiğinizde bebenin birisi gelip gerekçesiz ayar vermeye çalışıyor. (Politik yada dini konuları kastetmiyorum, bir oyun, film yada dizi için bile oluyor bu)

Sanırım değişmesi gereken mentalite bu yoksa daha çok fedaykin'ler kaybederiz. Tüm üyelerce ayar vermenin bonus kazandırmadığını kavramamız gerekiyor en başta.

----------

Fedaykin'in y.d. olduğuğu konu hakkındaki tespitlerine ben de katılıyorum ama XXX değil de Filan Düzenin Çöpleri türü bir ifade de olabilirdi. Düzenlemeye gitmek yerine direkt uzaklaştırma kurallarda da yazıyor da ben üzüldüm açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:
ITT: hariçten gazel

"tüm kurallar esneyebilir."
imho bu genel kuralı kabul etsek çok daha rahat edeceğiz komüniticenek. benim şahsi favorim ise "tüm patiler eşittir ama bazıları daha eşittir" şeklindeki söylem. bu threade asıl üzülmemin sebebi de fedocuumun bazılarınıza göre daha eşit bir pati olmasını istememdir, net olarak ifade etmek isterim.

dünkü portakal ile fedo aynı muamele görmesin, adam kayırılsın, torpil geçilsin, kimseye de hesap verilmesin istiyorum ben.
evet istiyorum, bakın daha sivri olmak için bold bile yaptım. siz daha yumuşak ifade etmek isterseniz adam kayırma demeyin, kıdem deyin.

rigid, soğuk, aşırı net ve esnemeye müsait olmayan kuralların yazılmasına da her yere stiki edilmesine de karşıyım (nefirciğime söylemiştim öm'den) zira o kurallar bir kere o netlikte ilan edildiği, davullar vurulduğu zaman geri adım atmak olmaz. ahan da geri adım atamayan, bağrına taş basıp ceza veren bir admin güruhu şekil 5te incelenebilir.
çünkü diğer yandan, bu kurallara kraldan kralcı yaklaşıp adam linç etmeye müsait bir güruh da var ve bu olayda o güruhu da iş başında gördük bence. kendimizi kastırık kurallara bağlayınca evet nizam düzen gelebilir ama fazla nizam-düzen iyi midir acaba sorusunu sormak isterim.

kos aaaaay,
vanaa biiiii,
enarkiiii,
in pati.

ayrıca bizim köyde göte bin türlü isim verilir, onu da belirtmek isterim. ben göte kase diyemeyeceksem, toto diyemeyeceksem, hatta yerine göre popiş diyemeyeceksem ne anladım ki o işten?

*boş konuşan kaygısız ümit kesmiş ama keyfine bakan smayli*

Ahanda tam söylemek istediklerim. Bu forumu zamanında diğer forumlar arasında sıyıran Türkforum-ğrkforum bilmemne forumdan farklı tutanlara sahip çıkmak gerekir kanımca. Çünkü Fedolar bida gelmez ama bu kuralları uyguladığın tonla dallama ertesi gün burada yeni account açar. En sonda onların ele geçirdiği bir forum olursun nitekim her geçen gün o yere gidiyoruz.

Edit: Emanın terliğinin yettiği günleri özledim :/
Sosyal ağlarda paylaş

Fedaykinin banını geçeli çok sayfalar oldu.

Gördüğüm kadarı ile 3 kesim var ve yönetim de neyapcağını şaşırmış vaziyette.

1 gurup "biz göte göt deriz" kuralı istiyor.
2 gurup "argo az olsun ama çizgiyi aşmasın" diyor
3. gurup "küfür etme pis kaka insan" modelinde.

Yönetimin de elinden bişi gelmio doğal olarak. Herkesi aynı anda memnun edemezsin.

Burada "hede hödö sen böylesin sen bebesin, sen dinazorsun sen küfürbazsın" demek yerine bir orta yol bulmamız lazım gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

yönetimi erken seçime çağırıyorum!!

illerin kullanıcı dağılımına göre moderatör seçelim artık kaça det olursa.. bu kişiler tek bi kişiyi seçsin en dokunulmaz vetoeder kayıtsız şartsız banlama yetkili
bir de boşbakan olsun en çok oy alan kişi boşbakan olsun sonra bölülere göre bakan kişiler olsun müzik bakanı konudışı bakanı gibi bir de üyelik ücreti alalım cüzi bir miktar aylık 10 kuruş mesela sonra o paralarla yeni serverlar alalım 7/24 sağlık hizmeti veren call şeysi olsun hatta paticik akademisi açalım ilk-orta-ise-üni tadında..

o değil de..

ne diyorum lan ben? şaşırmışmıyım neyim anlamadım acaip bir şey oldum ben şimdi..
Sosyal ağlarda paylaş

-Kurallar esneyebilir (ve patinin güzelliği buradadır, bu konuya katılıyorum)
-Bazı patiler diğerlerinden daha eşittir (ki çoğunluk benden daha eşit olmasına rağmen bundan rahatsız değilim, eski üyelerin de hepsini çok severim ve gitmelerine üzülürüm. Babacum'un yazmaması bile koyuyo burda bana)
-Küfür argo ayrımı yapılabilmelidir, hem üyeler hem adminler tarafından. Ama bu ayrımı yapabilecek üye sayısı da her eçen gün azalıyor

Şimdi böyle gerçekler var. Ve en önemli gerçek de şudur ki burası Zegna, Dyna, Fizban ve Nefr'in forumu. Ha içimizde biz buranın işte BonePART'ların, Babacum'ların, fedaykin'lerin forumu olduğunu düşünsek de gerçek farklı. Kuralları da onlar belirliyor ve tarih boyunca yöneticilerin %90'ı kuralları kendine daha farklı uygulamıştır. Aynısını bizimkilerin de yapması gayet normaldir.

Ki çok ciddi bi kural ihlali de yapmıyorlar, hatta hiç yapmıyorlar çünkü bir kural diğerini etkisiz kılabilir. (Bkz. insiyatif kuralı)

Ayrıca Zegna ve arkadaşlarını Atatürk düşmanı olarak algılayan zihniyeti de son derece komik buluyorum. Gerçekten, komik buluyorum. Zegna'nın dürüstlüğüne inanıyorum, buna inanacak kadar süredir bu forumda olduğumu düşünüyorum ve bence açıkça Atatürk'e hakaret edilirse direk yörüngeye yollar. Belki ben çok safım, bilemem. Ama böyle düşünüyorum.

Atatürk'ü yobazca savunma durumu da oluyor gayet, böyle bir sorun da var. Bunu belirtmek Atatürk düşmanlığı değildir, "dini yobazca savunmayın" diyen de din düşmanı değil içten inanan bir Müslüman vs. de olabilir. Fazla hayal kurmayın bence..

Bu forumu çok seviyorum, benim gördüğüm eski zamanı bile çok daha iyiydi bu konuda da katılıyorum, ki benden önce çok çok daha iyiydi muhtemelen. Geç doğduk, geç kaldık yapacak bişey yok. Şu zamandaki durumu düzeltmeye yada daha kötü olmamasını sağlamaya çalışmalıyız bence
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

bunun yanı sıra, moderasyondan ve adminden uyarı alışına gelince, artık mevcudumuz 100 değil. herkes kendini kontrol edemiyor, herkes bonepart, emaleth, blackrose, babacum, dralnu değil. gerek seviye olarak, gerek birbirini tanıma olarak, gerek de, birbirini görerek büyüme olarak bahsediyorum.

sen argo dolu mesaj atarsan, bi başkası da "olur a.k." der, sonraki gelir "a.k. partisi" der. tamam, sen arkadaş çevrende böyle konuşuyor olabilirsin, ama bil ki burada birşeye izin verince kalanının önünü alamıyoruz.

Iyide fizban o zaman mantik yasakcilik mantigi. Once torrent invite yasak dendi argo yasak o yasak bu yasak. Iyide abicim moderasyonsaniz denetlemek sizin goreviniz olmali engellemek deil ki. Direk basiretsiz devlet buyugu mantalitesi senin dediin. Tartismaya engel olamiyoruz Ataturk konusmak yasaklansin mi diyeceksiniz bi adim sonra? Hersey yasak o yasak bu yasak ne konuscaz biz? Mecbur mu her paticik uyesi mmorpg disinda bisi konusmamaya? O zamna ne sitimi yariyor bu kadar bolum?

Biz denetleyemedik yasakliyoruz o zaman yonetim bicimi deil beceriksizlegin aciklamasidir. Yasakcilik zihniyetidir. Na buraya yazdim.

Unutmadan Zegnanin kafasini ne isticem sura hepinizden fazla taniyorum bu adamlari. Zamaninda sirf ben banlandim diye forumada karakediyede siktir cekmis adamlar bunnar. nefr disinda hepsiyle icmisligim sicmisligim var. Kelle istemiyoruz kafa istiyoruz. Eksi sozlukte kufur war argo war ama nasil hakaret yoksa nah burda da aynisi olaiblir diyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

zegnayı tanımam etmem epeydırde burdayım okurum cogu seye yazmam ammaaa

kımsınızde bas kafa ıstıyorsunuz onu cozemedım hadı zegnayı verdı daha yuksek forum yonetıcılerı ıkı gun sonra BONEPART gelıcek pıclı ıtlı kopeklı topıc acıcak ban yıycek bu seferde baska bırının kellesınımı ıstıyceksınız .(bone senı yazdım cunku en cok savunan sensın )veya cok daha eskılerden bırı

kural kuraldır bılmem kac yılında berı o kurallar ıslıyorsa 1 kısı yuzunden oda neymıs eskıymıs ıyı yazarmıs hodohohodohoo dıe degıstırın sole olsun

sacmalık sacmalıyor bır kac kısı
Sosyal ağlarda paylaş

Kelle isteyen yok, piç yazdığı için 1 ay banlanan kişiye kural işlerken şerefsiz diyen bir yetkiliye neden işlemiyor sorun bu. Kurallar herkes içinse onun da 1 ay ban alması gerekir demeye çalışıyoruz, anlamı kaydıra kaydıra alakasız konulara çekmeyin.

Ayrıca
Cons said:
bu arada okumadım ama zegnanın kellesini isteyenler varmış.
çok baş istiyorlarsa baş verelim.

İnsiyatif çerçevesinde bakarsanız bu da küfre girer. Hani a.k. partisi yazmak yasaktı ya, baş istiyorsanız baş verelim farklı mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...