Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Şöyle güzelinden bir dosya/klasör şifreleme programına ihtiyacım var. Önemli nokta şu ki; bunun bir setup dosyası olmamalı. Harici diskim içinde taşıyacağım ve disk içindeki bazı klasörlerimi şifrelemek için kullanacağım. Taktığım her ortamda (windows olarak) çalışmalı. Hatta dosya şifrelemesi de çok önemli değil, klasör şifrelesin yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Soyle bisey var cilgin, isine yarar sanirim. said: Toucan Toucan is a small utility allowing you to synchronise, backup and secure your data with more options than the built in suite utilities. It is split up into 7 tabs, allowing you to easily find the function that you want. This version features: * Four synchronisation modes, copy, update, mirror and equalise. * Backup and restore in industry standard zip and 7-zip files, with support for complete backups, updating existing backups and incremental backups, as well as restoring files from an archive. * AES-256 encryption using ccrypt * Command line support, allows you to create a batch file for repeated jobs * Portable variables, point to places on you USB drive no matter what its drive letter is. http://portableapps.com/apps/utilities/toucan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Hmmm özelliklerine baktım da.. Güzel bir şeye benziyor. Özellikle command line ve scripting özellikleri işime yarayacak gibi.. Bir ara denedikten sonra izlenimlerimi de yazarım =) Teşekkür ektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 racta sadece bi msdos-batch file ile dosyalarını şifreleyebilirsin. işine yararsa eğer apo şeklinde veriyim. Arkadaşlar bunu sizle paylaşmak istedim.hiç bir proğram kullanmadan bir bat dosyası oluşturacağız.locker adlı bir dosya oluşacak ve siz gizlemek ve şifrelemek istediğiniz dosyaları bu locker dosyasının içine koyacaksınız.ve gizleyeceksiniz. Açmak isteyince MS DOS penceresi açılarak size şifrenizi soracak Enter password to Unlock folder Şifreyi yaz enter şifreyi yazınca locker dosyanız ortaya çıkacak ve siz dosyalarınıza ulaşacaksınız.Kapatmak istediğinizde Are you sure u want to Lock the folder(Y/N) sorusunu soracak sizde Y basacaksınız ve locker dosyası kaybolacak. Şimdi yapacağımız işler Önce bir txt metin belgesi açıyoruz. Aşağıdaki kodu kopyalıyoruz ve içine yapıştırıyoruz. cls @ECHO OFF title Folder Locker if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER :CONFIRM echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N) set/p "cho=>" if %cho%==Y goto LOCK if %cho%==y goto LOCK if %cho%==n goto END if %cho%==N goto END echo Invalid choice. goto CONFIRM :LOCK ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" echo Folder locked goto End :UNLOCK echo Enter password to Unlock folder set/p "pass=>" if NOT %pass%== BURAYA ŞİFRENİ YAZ goto FAIL attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker echo Folder Unlocked successfully goto End :FAIL echo Invalid password goto end :MDLOCKER md Locker echo Locker created successfully goto End sonra bilgisayarım / araçlar / klasör seçenekleri / görünüm / bilinen dosya uzantılarını gizle ( önündeki kutunun içindeki sekmeyi kaldırıyoruz) uygula tamam diyoruz.. sonra txt uzantılı metin belgemize bir ad verip uzantısınız txt den den bat a ceviriyoruz örneğin txt dosyamızın adını 1923turk.txt den 1923turk.bat olarak değiştiriyoruz. Bu oluşturduğumuz bat dosyasını hardiskimizin istediğiniz yerine taşıyıp orada çalıştırabilirsiniz. 1923.bat dosyamızı tıklıyoruz Locker dosyası oluşuyor. 1923.bat dosyamızı tıklıyoruz Ms dos olarak şifre soruluyor Şifreyi yazıyoruz Şifreli dosyamız kullanmaya hazır. Gizlerken tekrar 1923turk.bat dosyamızı tıklıyoruz Locker dosyasını gizliyeyim mi diye soruyor. Y dedik gizlendi. Hayırlı olsun . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 memedov iyi guzel de bat dosyasina sifreyi kendin girmen gerekiyor, yoksa istedigin sifreyle acabilirsin; bu sebepten baskasi da istedigi gibi gorebilir/degistirebilir sifreyi notepadde acip. Ya da ben yanlis anladim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 evet öyle malesef. dosyanın uzantısını değiştirip gerektiğinde bat yaparsak o sorundan kurtuluruz herhalde. zaten onu da aşacak adam kurduğun diğer programları da kırmaya çalışır. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 oper yeni gördüm tavsiyeni, teşekkürler. ama şifremi ulaşılır kılma riskini almak istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Bende buna benzer bi programla d sürücüsünde bi klasörü şifrelemiştim,şimdi klasördeki hiçbir dosyayı açamıyorum,4-5 kere format attım yine düzelmedi.Hangi program olduğunuda bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 dark_soul, ben de bu tarz programlara pek güvenemiyorum açıkçası. txt dosyalarım için uzun zamandır kullanırım ama projelerimi falan şifreleyeceğim. tabii bu beni korkutuyor biraz, zira bir dosya bozulduktan sonra geri alamazsın.. o yüzden bir süre test sürüşü yapacağım, önemsiz dosyalarla.. güvenirsem tamamen kullanacağım. di'nin önerdiği toucan güzel göründü gözüme.. özellikle scripting ve commandline'dan argümanlarla çalıştırılabilmesi işimi çok görebilir. ama daha test edecek vaktim olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Ractamainus said: oper yeni gördüm tavsiyeni, teşekkürler. ama şifremi ulaşılır kılma riskini almak istemiyorum. bat dosyasını yanında taşıyabilirsin sanırım :) ben denemedim ama o şekilde max güvenlik sağlanmış olur. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 ilk mesajımda belirttiğim gibi zaten şifreleyeceğim dosyalar harici diskimde olacak =) onun için ayrıca flash disk kullanmak da bana yük olacaktır =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar