Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 web-based bi uygulama yazılcak bitirme projesi için mart 2009 teslim. php kullanılcak. web uygulamaları hakkında pek fikri olmayan ve php bilmeyen bilg. müh. öğrencisi için yeterli seviyeye gelmek ne kadar sürer? tek işimizin php öğrenmek olmadığı da hesaba katılmalı tabi
di Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Syntax'ini ve sik kullanilan fonksiyonlari ogrenmek/kullanmak 1 gun ile 1 hafta arasinda vakit alacaktir okuma/anlama hizina gore. Web uygulamalari nedir, hangi platformlarda nasil calisir, php ile neler yaparsin kismini netten 2 saatlik bir arastirma sonucunca ogrenebilirsin. Cogu teorik bilgidir tabiki. Geriye deneyim kismi kaliyor ki bu da lazim sana. Bu kismi sana kalmis. Ne kadar ekmek o kadar kofte. Okuyup arastirip bir yol cizeceksin kendine. Dumduz kod yazmak da var, cesitli yontemleri arastirip ogrenip onlari kullanmak da var. PHP'nin veritabani ile iletisimini ve isletim sistemi uzerindeki yetkileri/yapabileceklerini ogrenmek var. Say say bitmez.
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 temel olarak bir bilgi sistemi üzerinden insanların birbirleriyle haberleşebiliceği, bilgi girişi yapacağı vs bir sistem olucak gibi ilk 1 ayda php temelleri iyice otursa sonra da karşılaşılan durumlara göre yeni çözümler bulunması halledebilebilir gibi anladım sölediklerinden
di Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Evet oyle. Ufaktan bir yol cizecek olursak, sisteminin calisacagi platformu sec hepsinden once. Ben linux kullaniyorum, linux ustunde calisiyorum ve yazdigim kodlari yine linux sunucular ustunde barindiriyorum. Sende durum ne olacak ? Windows bilgisayarinda kod yazip linux bir sunucuya mi atacaksin ? Yoksa direk sunucu ayariyla ugrasmamak icin bir hosting paketi alip surekli sunucu ustunde mi calisacaksin ? Projen icin uygun olani hangisi ? (Hocana adresi vereceksen ve o da acip bakacaksa remote calismak daha iyi olabilir mesela. Kendi bilgisayarina web sunucusu mysql sunucusu vs kurmaktan kurtulursun.) Yarattigin dosyalari falan nereye atacagini kesfettikten sonra oturup denemelerine baslayabilirsin. Alirsin php dokumanini/notlarini/kitabini tek tek yazarsin. Hata mi aldin ? Dogru yazdigina emin misin ? Acacaksin google'i, yazacaksin aldigin hatayi, nedenmis degilmis ogreneceksin. Cozum bulamaman cok dusuk ihtimal. Olmadi bana sor, beni bulamazsan buraya yazip sor takildigin yerde ama nolur cok sacma soru sorma =) Boyle boyle ilerlersin. Ha yalniz su varki is PHP ile bitmiyor. Yaptigin sey bir web uygulamasi olacagi icin mecburen HTML ve CSS isin icine girecek. Ayni zamanda gorsel kismi guzel olacaksa tasarim yapip, HTML'e parcalamak lazim olacak. Flash ? Onu koyma zaten =P
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 okul sunucusu üzerinde çalışır heralde çunku öğrencilerin aktif olarak kullanacağı bir sistem olucak bitince sunucu ayarları vs detay problemler şuan için illa ki yapılır onlar önemli olan php ve kodlama kısmı işin tasarımı yapıcak biri çıkar illa ki:) google it! cümlesini öğreneli çok oluo o kdr saçma soru sormam merak etme:) projeyi almadan önce bana "ewt öğrenirsin hallolur al projeyi kaçırma" dicek birileri lazım o yüzden bu sorular ztn
di Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Peki o halde, projeyi al, kaçırma ama birine güvenerek alma. Öğrenirsin kolayca =)
riglous Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Vakti zamaninda buyuklerimizden birisi soylemisti; 1 haftada php sytax'ine alisamiyosan, bilgisayari office'ten baska is icin kullanmani tavsiye etmiyoruz. Ogrenmesi 1 hafta. Yapmasi 1 ay de.
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 php ile Windows ortamında çalışacaksan sakın IIS i kullanma,kafayı yersin.
elesso Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 wamp serverla şeyediyodum ben. iis e hiç ihtiyaç duymadım
Prosciutto Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 apache kurup IIS'i devre dışı bırakır çakışma falan olmaz. kafayı da yemez.
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 riglous said: Vakti zamaninda buyuklerimizden birisi soylemisti; 1 haftada php sytax'ine alisamiyosan, bilgisayari office'ten baska is icin kullanmani tavsiye etmiyoruz. Ogrenmesi 1 hafta. Yapmasi 1 ay de. syntax'ten çok bana sunduklarını, olanaklarımı kavramak için demiştim o 1 ayı ben sonuçta tek iş php öğrenmek diil 1 hafta kendimizi php tutolarında kapatalım:)
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Programlama bilen için syntax'ı ve dile has yapıları öğrenmek bir iki günlük iş. Standard API'yi öğrenmek de çok uzun sürmez. 'PHP öğrenmek' arasında sayabileceğim önemli konulardan bazıları şunlar: * Web uygulamalarına yönelik konular: Cookie, session, web flow vb * Güvenlik: SQL injection, include tuzakları ve benzeri güvenlik açıklarını öğrenmek ve önlem almak * Düzenli ve tekrar kullanılabilir kod yazabilmek: PHP her versiyonunda yeni özellikler kazanmış bir dil. PHP 4 ile kısmen OOP eklenmişti, PHP 5 ile Exception, Reflection gibi özellikler eklendi. Pek kısıtlayıcı bir dil de değil. Dolayısıyla iki hafta sonra kimsenin anlamayacağı şekilde kod yazmak çok kolay.
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 unutmamak lazımki maintenance ı zor olan kod beş para etmez :)
Öne çıkan mesajlar