elesso Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 ben haberde ilginç veya haber değeri taşıyan bişey göremedim. bizim inşaat işçilerinin yaşam koşullarıda pek farklı sayılmaz. boş muhabirin teki yapmış işte kıytırıktan bi haber, o kriket olayı bitirmiş zaten haberi direk. bizdede doğuda sopalarla buz hokeyi oynayan çocukları göstermişleri bi ara gölde hehe,direk o aklıma geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ractamainus said: nedanko, topic'i açan olarak feci üstüme alındım =) hemen açıklama yapacağım.. konuya kesinlikle "ahanda bak araplar böyle böyle" mantığıyla yaklaşmamıştım. aksettirmek istediğim de bu değildi. dubai zaten doğunun değil, batının eseri. arapların yapması önemli değil, kimin tükettiğine bakıyorum ben daha çok. arz/talep dünyasındayız. o işçilerin durumu da batının kapitalizminin sonucu zaten. paranın dini, dili, ırkı yoktur derler. inanırım ben o lafa.. ve her zaman doğuyu batıdan üstün görmüşümdür kültürel anlamda. en azından kişisel olarak kendimi doğuya yakın hissediyorum. dolayısıyla bir batıcılık söz konusu değil ^^ biraz gec bi cevap ama guc olmasin :P ractacim, genel olarak bi sitemdi. Iste cinliler soyle yapmis olimpiyatlarda, ruslar boyle yapmis gurcistanla falan diye haberler koyuluyo hep, haberin kaynagi bati ajanslari.. insanlarda buna hemen inaniyor, ona sitemim vardi. Bati PKK konusunda haberleri nasi yapiyosa Gurcistan konusunda da Cin konusunda da ayni yapiyor, inanmayin demek istedim.. Simdi son yillarda Dubai cok parlayinca, hani Bati'da araplar bisi yapamaz edemez imaji oldugu icin, onu yikmak icin boyle haberler servis ediyolar, hepsi amacli yani.. Kendi pisliklerini yazmazlar.. yani dedigim gibi genel olarak bi sitemdi.. Eskiden Bati'yi severdim, 3 senedir yurtdisindayim, gozum acildi yani, iki yuzlulukleri, pislikleri, bakiyosun adam degillermis. Irkci davraniyorlar falan. Gozlerine oyle bir imaj sokulmus ki medya tarafindan, ve bunlarida oyle bir kabulleniyorlar ki, sinir oluyorum.. Kimle tanissam, aa sen hic Turk'e benzemiyorsun, ispanyol'a benziyosun ya da baska bisi diyolar. AE baska Turk arkadasim var, onada aynisi aa sen hic Turk'e benzemiyosun, baska olanda var, onada aa sen hic Turk'e benzemiyosun.. Ya diyosun bu Turk kim o zaman, ben deigilim, sen degilsin, Turk nedir yani? Adamin teki sorar Istanbul mu daha guzel burasi mi? Istanbul diyorum herseferinde, cunku koy gibi diyorum burasi , 4 milyon nufus, yani yasadigim buyudugum yer oldugu icin degil, nufusu az geliyo, koy hissi yasatiyo bana burasi diye. Bi asagaliyici tavirla koy gibi mi? diye bakiyo. Sanki Istanbul hakkari'nin bir koyu, Sydney'de Marsta yer alan high-tech bir sehir, lan koy gibi iste ne sasiriyosun? Dovmeyi kupeyi gorunce, musluman misin diye soranlar. Yok diyince rahatliyo adamlar cidden. Cunku evet desem akillarindaki o imaji yeniden yaratmak zorunda kalacaklar. E belli zaten falan diyo, arkadasina donup zaten kupesi falan var diyo. Ya diyosun, kupeyi icat eden toplumlar o musluman toplumlar ne diyosun.. Bunlar kucuk seyler ama iste hayata bakislari boyle, kendilerini cok bisi zannediyolar, medyaninda kolesi olmuslar. Biz bari onlarin medyalarinin kolesi olmayalim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 katılıyorum. batı toplumları bana cahil ama mutlu insanları anımsatıyor bazen. cahil derken; öğretim almamış demek istemiyorum. dünya görüşü kıt anlamında. zira o kadar "ben" merkezli bir hayat yaşıyorlar ki.. kendilerini medeniyetin beşiği görüp, üstüne bir de diğer toplumları buna inandırmaya yeltenecek kadar saflar. ha şu anda öyle ya da böyle batının dünyasında yaşıyoruz. onların kurallarıyla oynuyoruz. günümüzü ve geçmişimizi onlar şekillendiriyor. geleceğimizi? bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 evet katiliyorum.. zaten boyle derken elimizin tersiyle itelim demiyorum, ama Dunya'da kendimizi nasil konumlandiracagimizi bilelim. Sen kendine neyi layik gorursen oradan cikamazssin. Onlarinda sana layik gordugunu ustune giymemelisin.. Benim sikintim sadece orada, yoksa hakkin verilmesi gerektigi yerde fazlasiyla veriyorum.. Belki bir coklarina bu konustugum konular ciddiye alinmamasi gereken konular. Ama ben kendi insanim ozguvensiz, onlarin gozunden kendine bakan insanlar olsun istemiyorum. Ama gordugum tum ornekler beni hakli cikariyor, uzuluyorum. Gozlerinde buyutuyorlar bu insanlari cok. Ilginc bir ornek ama o kadar Turk tanidim bunca sure, bir tane bati'li sevgilisi olan gormedim. Simdi diyebilirsin oyle bir zorunluluk yok. Tabii ki yok ama goruyosun yani, ozguvensiz bir toplumun sonuclari oldugunu rahatlikla goruyosun. Yanasmaya korkuyor adam, butun Turkler asyalilardan sevgili yapiyor, yani bu insanlarda ikili iliskiler konusunda bir sorun yok, e neden korkuyosun? Bu hepimizin sorunu, oyle bir sistem var ki, butun genclerin, beyinlerin ozguvenini sifirliyor. Egitim sistemimiz kendi basina zaten ogutucu, sonra hayatin her alaninda ayni islemden geciriyorlar. Iste basin bi bu resimleri gosteriyor, sonra Avrupa donup onlar arap kulturlu toplum diyor, sonra yine bu resimleri gosteriyor, resme bakiyosun o sen degilsin, hayatinda devede gormemissin, ama adam seni oyle biliyor. Sen oylesin diyor, sen gelismemissin diyor. Yok bir ingiliz dusunur cikiyo, Osmanlilar Dunya'ya hic bir sey birakmamistir diyor (gelisim-ilerleme), ama iste insanlar inaniyor. 110 milletden insanin yasadigi yerdeyim, bir coguyla tanistim, ne eksigimiz ne fazlamiz var, ama buyuk bir ozguven sorunumuz var toplum olarak. Dunya'da kendimizi konumlandiramiyoruz bile. Ne aci.. Cok dagittim konuyu aslinda dimi, ehueh neyse bitireyim.. ama hepsi ayni yere cikiyo iste.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar