Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FTP Server kurulumu...


odchu

Öne çıkan mesajlar

ftp server kurulumu konusunda yardımlarınız gerekiyor .. serv-u vb. birçok program kurdum; ama itu den arkadaşlarım bu server a bağlanamıyorlar .. önerdiğiniz başka bir program/yöntem var mı ? ya da serverı nasıl optimize edebilirim, buraya versem adresi deneme için sorun olur mu ?..[signature][hline]sadece ölüm ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türlü türlü FTP sunucuları var. Her biri için configurasyonlar farklı. Windows için hangi FTP sunucusu iyidir hiçbir fikrim yok. Linux için PureFTP ve vsftp yi öneririm. ( proftp yi değil :) )

Ha bu arada eğer Linux üzerinde illa bir dosya aktarımı söz konusu ise, sftp yi ftp yerine şiddetle öneririm. Ama ratio olayları ile uğraşacağım ben diyorsanız, PureFTP sanırım en kolay kurulup kullanılanı.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

seviyeli muhabbet icin ozelime gelin
bekliyorummm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ragnar, 25 Nisan 2004 23:54 tarihinde demiş ki:
IIS kur geç xp pro ve server ailesinde exp olarak kura bilirsin kulanımıda oldukça kolay

saolun sanırım IIS ile halledebilirm .. peki run dan inetmgr demeden nası açacam bunu nerde IIS ? :) ayrıca ftp serverı ne zaman çalışır durumda oluyor bilgisayar her açıldığında bu otomatik devreye mi giriyor ..?[signature][hline]sadece ölüm ...

[Bu mesaj odchu tarafından 26 Nisan 2004 14:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
odchu, 25 Nisan 2004 15:18 tarihinde demiş ki:
ftp server kurulumu konusunda yardımlarınız gerekiyor .. serv-u vb. birçok program kurdum; ama itu den arkadaşlarım bu server a bağlanamıyorlar .. önerdiğiniz başka bir program/yöntem var mı ? ya da serverı nasıl optimize edebilirim, buraya versem adresi deneme için sorun olur mu ?..


firewall arkasındaysanız ya da arkadaşlarınız üniversite firewallının arkasındaysa ve firewall belli portlara (genelde 80,110, 21 vb. portlara izin veriliyor üniversitelerde) izin veriliyorsa servere erişimde sorun olabilir. proxy ile ya da izin verilen portları kullanarak servere ulaşmayı deneyebilirler. o da olmazsa apache kurup dosyalarınızı paylaşabilirsiniz.[signature][hline]ciazma :: DEC - drupal - deviantART // ciazma
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

firewall arkasinda olup da, dosya alis verisi yapmak isteyenler ve hatta reverse telnet yapmak isteyen arkadaslar, nc ( netcat ) i bir denesinler. Bununla yazilmis super de bir dokuman vardi hatta, bulursam adresi buraya koyarim.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

seviyeli muhabbet icin ozelime gelin
bekliyorummm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında olay şöyle .. ana bir bilgisayar var yurt için biz onun altından subnet mask, gateway ayarlarıyla falan çıkış yapıyoruz .. ip numaramızın son numarası farklılık gösteriyor .. ana bilgisayarda ftp giriş çıkışları kapalıysa sorun burdan olabilir belki .. apache serverı kurmak yasak bu arada..

peki ssh falan işe yarar mı ? ve sharky dediğne bi bakim, dokümanı bulursan da süper olur ..[signature][hline]sadece ölüm ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi IP ni bilemiyorum.. Fakat eger local bir ip kullaniyorsan, elbetteki loglanan ve gorunen IP, gateway`in IP si olacaktir :) Ya da hangi makina uzerinden cikiyorsan..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

seviyeli muhabbet icin ozelime gelin
bekliyorummm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...