BioHazarD Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 EN said: A president and vice-president must be chosen for the executive committee of an organization. There are 17 volunteers from the Eastern Division and 24 volunteers from the Western Division. If both officers must come from the same division, how many ways can the officers be selected? TR said: Bir organizasyonun yonetim kuruluna baskan ve baskan yardimcisi secilecektir. Dogudan 17 gonullu ve Batidan 24 gonullur vardir. Iki gorevli de ayni bolgeden secilmek zorundaysa gorevliler kac sekilde secilebilir? East=17, West=24, her birinden 2 tane secilebilir ve 2 bolgeden de secilebilir diyerekten 2/17+2/24 diye dusundum cevabi ama emin degilim :P cevabim dogru mu? degilse dogrusu nasil olur? tesekkurler simdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 17 x 16 + 24 x 23 ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 17*16/2+24*23/2=412 değil mi? /2 yok ama galiba nutella doğru olmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 17nin 2li kambinasyonu ve 24un 2li kombinasyonu olmalı, sıraları farketmez adamların, 17x16/2 + 24*23/2 dogru olmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 baskan secilen kisinin aynı zamanda baskan yardımcısı secilme ihtimalini de gozonune aldıgımızdan 2 ye bolmememiz gerekir gibi geliyo ama 16 saattir uykusuzum butun gun dersim vardı beynim lor peyniri kıvamında sacmalıyo olabilirm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 yarin cevaplamam lazim bunu rezil olmak istemiyorum yardim plx :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Sintisyzer said: 17nin 2li kambinasyonu ve 24un 2li kombinasyonu olmalı, sıraları farketmez adamların, 17x16/2 + 24*23/2 dogru olmalı 17'nin 2 lisi * 2 + 24'ün 2 lisi * 2 olmaz mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 kombinasyon evet 2 ye bölmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 öyle de, bi de değişme ihtimalleri yok mu, başkan-yardımcı swapı şeklinde ? ne bilim, hatırlamıyorum ki sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 abi permütasyon sorusu dimi? 17faktöriyelX16faktöriyel+24faktöriyelX23faktöriyel bence cvp bu şekilde olmalı.ama kombinasyonla permütasyonu hep karıştırırdım.yanlış da olabilir.şıklarda sonucu vermemesi lazım.direk çözüm yolunu verir baya yüksek bi sayı çıktığı için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 konu ne? ağırlıklı ihtimal mi? 41 kişi içinde ilk seçilen, kendi tarafından yardımcı mı seçecek? yoksa önce e vs w mi seçilecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 kombinasyon değil, kimin başkan kimin yardımcı olduğu durumu değiştirir. 17*16+24*23 işte gayet basitçe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar