Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aydınlık dergisi

calimero

Öne çıkan mesajlar

selamlar efendim. şimdi malumunuz işçi partisinin yayın organı olan (resmi mi hala bilmiyorum fakat yayın organı olduğunu biliyorum) aydınlık dergisi ile ilgili son zamanlarda bir tartışma almış başını yürüyor. buradan basın organlarını eleştirdiğim zaman bana aydınlık okumam falan bile tavsiye edildi bir arkadaş tarafından (hemen söyleyeyim bu arkadaş pekaziz değil). neyse bu aydınlık dergisi nin geçmişte ne olduğunu biraz konuşalım (ve tabi ki bugün de).

şimdi efendim aydınlık dergisi çook geçmişte ilk nazım ların falan çıkardığı bir dergi yamulmuyor isem. o zamanları karıştırmayacağım ben. bizim işimiz aydınlık grubunun MDD yi savunan tayfası tarafından yayımlandığı dönemden başlıyor. şimdi efendim vakti zamanında sağlam bir kadroyla işe başladı bu aydınlık çevresi. ve bir zaman sonra ikiye bölündü. neden mi bölündü peki? çünkü aydınlık dergisinde devrimcilerin evleri krokisi çizilircesine sokak adı bilmemnesi verilene kadar veriliyor ve de bu devrimciler derginin basıldığı gün baskınla tutuklanıyordu (bununla ilgili belgeler var geçmişteki aydınlık dergilerinden bulursam koyucam olnları da buraya) neyse efendim misal bu aydınlık dergisinde ayrıca devletin bile elinde olmayan (ya da olmadığı iddia edlen) belgeler yayınlanıyordu ve bu belgeler genelde kontrgerillanın işine yarayacak fakat devletin resmi makamlarından yayınlanamayacak belgelerdi. nereden buluyorlardı bu belgeleri. devrimci gruplar kontgerilla ve mit ile ortak çalıştığı iddiasındadırlar hala da aydınlık dergisinin. neyse, bir de bu derginin ikinci kurucusu ve ip nin vazgeçilmez lideri doğu perinçek in geçmişine bakalım. bu arkadaşımızın malumunuzdur ayağında problem vardır. bunun şöyle bir olay sonucu kazanıldığı söylenegelir devrimciler arasında. bir gün İbrahim Kaypakkaya ve (yamulmuyorsam) Hüseyin Cevahir bu doğu tarafından ege de bir kongre ye yollanır. ilk önce İbo karşı çıksa da buraya gitmeye sonunda yola koyulurlar. gidecekleri şehrin terminaline vardıklarında bir adam aslında orada onları beklemektedir. suikast düzenleyecek ve onları öldürecektir. fakat adam bu gençleri gördüğünde yüreği dayanmaz ve yanlarına gelerek "gençler ben sizi vurmak için tutuldum ama yüreğim el vermedi. gencecik delikanlılarsınız. şimdi gidin burdan" tarzında bir şeyler söyler. İbo ve Hüseyin geri dönerer, tabi ki büyük bir hınçla. odasını basarlar doğunun ve doğu da bunları karşısında görünce şaşırır ve arkasındaki pencereden atlamaya kalkar. kimi der ki atladıktan sonra sakatlandı kimisi de İbo nun sıktığı kurşunla.

bu olayın da dışında ip nin geçmişi de zaten ortada. adamlar zamanında maocuyuz diyordu. sonrasında, önce yıldızın rengini sarıdan beyaza çevirdiler bayraklarındaki, bir sene önce de maoizmi çıkarttılar tüzüklerinden. bir allahçı bir kulcular sizin anlayacağınız.

daha da ayrıntılı belgeler falan ekleyeceğim başlığa fakat şimdilik bu kadar...
Sosyal ağlarda paylaş

git hocam o zaman nevriye abla bengbıros başlığında tartış ciddi ciddi eğer ciddiyet ve seviyen buysa. burası garbage değil di mi? partizanlıkla falan da alakası yok başlığın nasıl okudun bilmiyorum ama (ya da okudun mu). he ayrıca patide partizanlık yok diyosan senin bildiğin anlamında,500 tane akp chp başlığı çıkartırım sana...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...