Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ramle ilgili birkaç soru..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kingston 1 gb ddr ram mevcut,fakat 2*512 dual kit şeklinde.
şimdi ram almayı düşünüyorum,direk 1 gb ddr takabilir miyim?sorun çıkarır mı?
veya 2 tane 2*512 şeklinde mi almalıyım?

birde ddr2 ler de çok ucuzlamış bu aralar,1 gb ddr eklemek yerine ,1gb ddr2 alsam aynı sonuç mu alırım?
Mesaj tarihi:
Anakartın ne? DDR2 çalıştırabileceksen bence 2*512yi at direk 2 GB DDR2 al 2x1GB şeklinde. 60-70 milyona gelir en fazla, DDR RAMler DDR2lerden daha fazla 10-20 lira ile çok daha mantıklı bir iş yapmış olursun.

Onun dışında, çalışır tabii ki ama 2*512 + 1GB'dan istediğin verimi alamazsın.
Mesaj tarihi:
ddr ile ddr2 farkli nesiller. Hali hazirdaki ramlerin ddr ise anakartin ddr2 desteklemiyordur.

Maalesef fiyatlandirmasi ramlerin birazcik terstir. Piyasada az olup yavas olan ram pahalidir. heleki ddr gibi bi donanima o kadar para verilmemeli.

hali hazirda yeni makine toplamislar, koklu upgrade e gitmis olanlarin elinde varsa ddr lar, ikinci el almak daha mantikli olur.
Mesaj tarihi:
DDR2 ramleri DDRlar ile birlikte kullanamazsın.Slot yapıları ve mimarileri farklıdır.

Şu an 2*512 rami dual olarak kullanıyorsun ve 1 gb lık ddr blok alıp takarsan ramlerin dual çalışmasını engellemiş olursun.O yüzden 2*512 daha performanslı olacaktır.Fakat bu seferde 4 ram slotunu da doldurmuş olursun.Ha 2GB bana yeter diyorsan problem yok.
Elindekileri satıp 2*1 gb kullanırsan daha sonra 4 gb a kadar çıkabilirsin.Bu da ayrı bi seçenek.

Kolay gelsin
Mesaj tarihi:
Epox EP-9NPA7I - Nvidia NF4 Chipset anakart bu,ben kutunun üzerinde ddr2 diye bişiler görmeme rağmen Bellek Desteği 4 x DDR400 olarak geçiyor nette,snrm ddr2 desteklemiyor..

ddr2nin fiyatları da uygunmuş şöyle bir bakınca,bütçe şu anda 60-70 civarı ztn işte en uygunu bulmaya çalışıyorm.
  • Yeni Oluştur...