Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ramle ilgili birkaç soru..

Seperate

Öne çıkan mesajlar

kingston 1 gb ddr ram mevcut,fakat 2*512 dual kit şeklinde.
şimdi ram almayı düşünüyorum,direk 1 gb ddr takabilir miyim?sorun çıkarır mı?
veya 2 tane 2*512 şeklinde mi almalıyım?

birde ddr2 ler de çok ucuzlamış bu aralar,1 gb ddr eklemek yerine ,1gb ddr2 alsam aynı sonuç mu alırım?
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartın ne? DDR2 çalıştırabileceksen bence 2*512yi at direk 2 GB DDR2 al 2x1GB şeklinde. 60-70 milyona gelir en fazla, DDR RAMler DDR2lerden daha fazla 10-20 lira ile çok daha mantıklı bir iş yapmış olursun.

Onun dışında, çalışır tabii ki ama 2*512 + 1GB'dan istediğin verimi alamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

ddr ile ddr2 farkli nesiller. Hali hazirdaki ramlerin ddr ise anakartin ddr2 desteklemiyordur.

Maalesef fiyatlandirmasi ramlerin birazcik terstir. Piyasada az olup yavas olan ram pahalidir. heleki ddr gibi bi donanima o kadar para verilmemeli.

hali hazirda yeni makine toplamislar, koklu upgrade e gitmis olanlarin elinde varsa ddr lar, ikinci el almak daha mantikli olur.
Sosyal ağlarda paylaş

DDR2 ramleri DDRlar ile birlikte kullanamazsın.Slot yapıları ve mimarileri farklıdır.

Şu an 2*512 rami dual olarak kullanıyorsun ve 1 gb lık ddr blok alıp takarsan ramlerin dual çalışmasını engellemiş olursun.O yüzden 2*512 daha performanslı olacaktır.Fakat bu seferde 4 ram slotunu da doldurmuş olursun.Ha 2GB bana yeter diyorsan problem yok.
Elindekileri satıp 2*1 gb kullanırsan daha sonra 4 gb a kadar çıkabilirsin.Bu da ayrı bi seçenek.

Kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

Epox EP-9NPA7I - Nvidia NF4 Chipset anakart bu,ben kutunun üzerinde ddr2 diye bişiler görmeme rağmen Bellek Desteği 4 x DDR400 olarak geçiyor nette,snrm ddr2 desteklemiyor..

ddr2nin fiyatları da uygunmuş şöyle bir bakınca,bütçe şu anda 60-70 civarı ztn işte en uygunu bulmaya çalışıyorm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...