Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

özcaine

Öne çıkan mesajlar

tunch said:

arcane , tam korktuğun gibi olucak bence oyun. adamlar çıktığından beri "hikaye hikaye hikaye mmo" sırasında kelime tekrarlıyor sonuçta.

Ben biliyorum öyle olacağını, sizleri uyarmak için yazıyorum eheh. "Şu kadar playtimeımız var" diyen MMO mu olur sorarım. Epic story telling'e karnı tok olmayan MMORPG oyuncusu kaldı mı? Bir MMORPG'nin bir numaralı feature'ının full voice over olması, hmm. En fazla da SWG kıvamında birşey bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak gibi geliyor bana.

Gönül ister dediğimin tersi olsun, oyun bana bu satırları yalatsın ama şu an öyle gözükmüyor. Concept arttan yapılan videolar / class tanıtımları bitsin, tekrar değerlendiririm :D
Sosyal ağlarda paylaş

Dragon Age oynamadım o yüzden oradaki neyi eleştiriyorsunuz bilemiyorum ama SWG tipi olmadığı kesin oyunun yani tanıtım videosundan bile bunu herkes anlayabilir "epic hissetceksiniz, sürekli film kahramanlarıyla aramızda benzerlikler bulması adamların, voice overlar, instanced questlerin önemi, diyalogların etkilemesi vs. vs.." ama şunu farkettim ki ben SWG gibi housing yada bounty yada craft sistemleri olmasa, bile open world questlerindense (ki hep aynı şey git öldür 10 tane gel) instanced hikayeli questler yapmayı tercih ederim. Bunun yanına güzel bir pvp sistemi konursa oyun bence gayet iyi olabilir. Ha tabii isteriz SWG gibi olsun ama amaçları adamların epik bişiler yaşatmak bunda da saçmalamazlar ve güzel bir şekilde pvp sistemi koyarlarsa başarırlar gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Artık hiçbir oyunu öncekilerle karşılaştırmıyorum açıkçası, eğer karşılaştıracak olsam herhalde halen UO en iyisi derdim :)

Fazla beklentim yok, hatta hiç yok. Zaten yaş gün geçtikçe kemale eriyor, bir MMO'dan beklentim sırf arkadaşlarımla yapabileceğim aktivitelerin çeşitliliği oluyor gün geçtikçe, content, interface, graphics veya gameplay'den çok. Bir tek housing nasıl olacak onu merak ediyorum sanırım.

Deneyip göreceğiz. En kötü senaryoyla 2011 son çeyrekte çıkacağını iddia edenler var, en iyi ihtimal ise 2010 Aralık denilmekte şu sıralar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi güzel pvp koysunlar, o kadar anlattıkları epic hikayeleri güzel olsun hakkaten (ki güveniyorum), bazı questleri hatta karşı tarafla yapalım işte hayatta kalmak için yapmak zorundayız tarzı şeyler olsun, güzel pvp olsun (saçma sapan bayrak kapmaca olmasın mesela), crafting azcık swgye benzese yeter, ah olmasın swgdeki gibi vendor sistemi olsun böylece guildlerin de önemi artsın guildler birlikte Mall gibi mekanlar açabilsinler (iki tarafta alabilsin hatta buralardan), housing swgye benzese yeter azcık.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu oyun illaki tutacak çünkü insanlar sword&sorcery geyiklerinden feci baydı ki star wars title'ı mühim. ama gel gör ki quest ile dönecek bi olay değil mmorpg döndürmek. ki adamlar her classın unique hikayesi olacak falan diyor da oyunun pve ve pvpsi düzgün olmadiktan sonra kimse alt kasmaz. hatta oynamaz da nese hah. bilmiyorum umarim hikayeden daha başka bişiler sunabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

PVP mümkünse koymasınlar. birsürü güzel oyun sırf "pvpye denge getiricez" diye absürd nerfler yüzünden boka sardı. buna pre-cu SWGde dahil.

pvp yapmak isteyen gitsin modern warfare oynasın , bu kadar skill içerisinde pvp dengesi getirmek , duyduğum kadarıyla wowda bile imkansızken , pvp dengesi üzerine oyun sunmak , pelşinen intihar.

pvp ile pve skillerini ayrı tutmak yapılabilecek en mantıklı şey , illa pvp ile beraber launch yapmak düşüncesi varsa.özellikle pvp konu başlıklı "moaner" tayfa son nesil çıkan oyunların bok olma sebeplerinin başında geliyor.

PvPnin düzgün olması için öncelikle PvEyi oturtmak lazım , sonra pvpyi ekleyin , eğer ki beceremiyosunuz. (swg - age of conan ve champions online tecrübelerimden gelen bir mesajdır)

ek : şimdi diyeceksiniz "pvpsiz mmo mu olur?". pvpsinden memnun olduğunuz "kusursuza yakın" diyebileceğiniz "dengelerin oturduğu 2 senedir şekli değişmeyen" diyebileceğiniz bi MMO var mı? vaad ettiklerinden bahsetmiyorum bu arada, sunduklarından bahsediyorum.

yoksa evet age of conan'ın kale basmaları , swgnin galactic battlegroundları veya champions online'ın müthiş arena savaşları , öngörüldüğü gibi sunulsa gayet keyifli tecrübeler olabilirdi ama şu jenerasyon oyun yapımcılarının , en azından mmo-pvp çevçevesinde bariz beceriksizliklerini gözardı edemeyiz.

bioware'in pvp konusunda neredeyse "0" tecrübeyle oyuna başlıycağımızı düşünürsek , pvp hayallerimizi birkez daha gözden geçirmemiz gerektiğini de görmek gerekiyor. en azından benim umudum oyun launch'ında pvpden daha çok pve ye önem vermeleri (ki bu kadar story dedikten sonra tersini beklemek de saçma olur)
Sosyal ağlarda paylaş

pvpyi end game olarak koyucaklarsa bi nebze rahatlar gönlüm.. son çıkan 2-3 büyük MMOdan ders almayıp levelenme sürecine pvp serpiştirirlerse yandı gülüm keten helva. daha ilk günden başlar millet "şuna nerf" "buna nerf" diye.

Mortis said:

tunch ya takip ediorum mmorpg adına yazdıklarını

class sistemini savunman 1 , bi de pvp koymasınlar 2 oldu hehe .

yanlış yollardasın xP

sen anlamamışın benim ordaki karışık mesajımı :p ben level sistemine karşıyım tamamen. levelli olucaksa class da olmak zorunda demeye çalışmıştım o ara :) champions online level based ama class koymadan bir sistem yaratmaya çalışıp batırdı , ordaki dil yanıklığımı anlatmaya çalışıyodum :)

pvpsinden memnun olduğun oyun var mı bu arada? kaç tane mmo çıkışı gördüm , bir kişinin de çıkıp "süper pvpsi var koşun gelin" dediğini görmedim :) bir de pvpsini düzelticez diye oyunu bok etmelerini saymıyorum bile. koymasınlar demem için gayet sebep. PvP kitlesinin oyun komünitesine ne kadar kötü şekilde etki ettiğinden bahsetmiyorum bile , paticik içinde bile belli bir görüş farkı var pvp seven ve pvp sevmeyen oyuncular arasında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...