Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Notebook tavsiye

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Babamın çalınan bir notebook'u vardı sigortalı satıyormuş şirket şimdi parayı aldı yeni bir tane daha alacak parası önemli değil çok güzel birşey arıyoruz önerebileceğiniz birşey varmı acaba?[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p
ayy canım cinlerim canım...
cinci şelale hanım
Sosyal ağlarda paylaş

meraba
benimde bi compaq notebook uk um var ama biraz eskidi.p41.7
32mbradeon7500 ekran kartı falan. daha gecen gun(15gunonce) arkadasıma aldık bi tane onun icin nette epey arastırma yapmıstım su marka iyi bu kotu demiycem sonucta hepsi iyidir nasılolsa. ama fiyat-performans acısından fujitsu-siemens amilo d'leri tavsiye edicem.
cocuga aldıımız amilo d 7830
İşlemci: Intel P4 2.8 GHz 512K Ekran: 15" TFT XGA aktif LCD (1024x768 / 32bit) Chipset: Intel 82845PE+Intel 82801DB 533MHz FSB Bellek: 512 MB DDR SDRAM 333MHz Desktop Memory (Max.2GB) Sabit Disk: 40GB Optik Sürücüler: Dahili DVD+R+RW Sürücü (8x DVD okuma, 2.4x DVD+R/2.4x DVD+RW yazma) (24x CD okuma, 16x CD-R, 8x CD-RW yazma) Grafik Kartı: 64MB DDR Ram ATI Radeon 9000 64-bit Ses İşlemcisi: VT1612A, 2 adet dahili hoparlör, Ses düğmesi, Dahili mikrofon, Mikrofon girişi, Kulaklık çıkışı Modem/LAN: 56K Modem ve 10/100 eth. combo Bağlantı Arayüzleri: 1xVGA, 1x S-Video,1xParalel,1xPS/2, 1xPower, 5xUSB 2.0 Portu, 1xPCMCIA Slotu, 1xIEEE1394 Portu Boyutlar: 345x282x39 mm. Pil: Li-Ion , Süre: 2 saat Ağırlık: 3.5 Kg İşletim Sistemi: Win XP Home Edition Türkçe Yazılım: Norman anti-virus yazılımı, Adobe Photoshop Elements 2.0, Word 2000 / Works 6.0, Nero 5 CD Maker, WinDVDGaranti: 2 Yıl Servis Merkezinde
bu 1639$+kdv ama biz ist.megabytedan 1570+kdvye aldık.
bide amilo d 1840 bu ht'li am dvd rw'ı yok.bi de widescreen ama radeon 9600'ı var.
İşlemci: Intel P4 2.6GHz - Hyper Threading Technology, 800MHz FSB, 512KB cache Ekran: 15.4'' Wide View TFT WXGA renkli ekran (1280x800) Chipset: SiS 648FX + SiS SB 963 Bellek: 256 MB DDR SDRAM 333MHz (Max.1GB) Sabit Disk: 40GB Optik Sürücüler: Dahili DVD-CR+RW sürücü ( CD 24x / CD-R 24x / CD-RW 10x / DVD 8x) Grafik Kartı: 128MB bellekli ATI Radeon 9600 8x AGP Destekli Ekran kartı Ses İşlemcisi: ALC655, AC’97 V2.3 ile uyumlu 16-bit stereo full-duplex CODEC, 2 adet dahili hoparlör, Ses düğmesi, Dahili mikrofon, Mikrofon girişi, Kulaklık çıkışı Modem/LAN: V92 56K Modem ve 10/100 eth. combo Bağlantı Arayüzleri: 1 x IEEE1394, 1 x Fast Infrared, 3 x USB 2.0, 1 x S-Video, 1 x parallel, 1 x CRT 1 x modem, 1 x LAN 1 x type I/II PC Card slot (32 bit CardBus support) SD/MS/MMC okuyucu portu 1 x mikrofon girişi, 1 x kulaklık çıkışı 1 x güç çıkışı Boyutlar: 345x282x39 mm. Pil: Li-Ion , Süre: 2.5 saat Ağırlık: 3.5 Kg İşletim Sistemi: MS Win XP Home Edition Türkçe Yazılım: MS Works Suite 2003 Norman 5.2 anti-virus Adobe Photoshop Elements 2.0 Win DVD 4.01, Nero 5 CD-Maker Adobe Photoshop Album 1.0 yazılımları Garanti: 2 Yıl Servis Merkezinde
fiyatı 1709$+kdv.
laptop alıcaksan az cok biliyosundur islemci,ekrankartı gibi upgradeler yapamıyosun sadece ram le oynayabilirsin o bakımdan oyun acısından islemci p42.0+ ekrankartı da 64radeon9000+ alman lazım. boyle notebooklar 2000$ dan baslıyor(sony-toshiba falan) dediim gibi fujitsu siemens fiyat acısından daa dusuk fakat para prob deil demissin ozaman kendin karar vericen.
hadi hayırlı ossun sımdıden.
http://www.yonsis.com.tr/fujitsu.asp den copy/paste yaptım yazıları bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun oynamayı düşünüyorsan:

- minimum radeon9000 (9600 mobil iyi gider) ekran kartı
- 1024 x 768 ekran

bunlara çok dikkat et. 3 ay önce falan bir notebook aldık. 32mb s3 ekran kartı var. tarihi oyunları bile çalıştırırken zorlanıyor. çünkü ekran çözünürlüğünü düşürdüğün zaman ekran yamuluyor, sadece tek çözünürlüğe ayarlıymış ekranları.

bu yüzden 1024x768 aldın diyelim. sadece onu kullanabiliyosun (çoğu notebook'ta), ve ekran kartın iyi değilse hiç bir şey oynayamazsın.

--

oyunları geçelim, genel olarak dikkat etmen gereken en önemli şeylerden biri:

ISINMA.. benim elimdeki notebook denen şey, cpu'ya yüklen yüklenme nerdeyse her saniye dışarı hava püskürtüyor. öyle bir ses yapıyor ki traktör gibi. gece yan odada uyuyanlar rahatsız oluyor.

hele oyun falan oynarken hiç kesintisiz geliyor bu ses. notebook'un sesini sonuna kadar açınca anca duyuyorum oyunun sesini gürültü içinden.

kolay ısınmayan, soğutmayı az sesle ve öz yapan, iyi ekran kartlı bi notebook bulursan kaçırma.

film falan izlemeyi seviyosan şimdi widescreen laptoplar dolu etrafta. düzgün bi kulaklık takıp gece izleyince sinemada gibi oluyosun.

ha bir de, kablosuz router ile nete bağlantmak gibi bir planın vars ilerde ya da şimdi integral wireless LAN kartı olması her zaman iyidir. dünyanın parası sonradan taktırmaya çalışırsan.

umarım işine yarayan bişiler yazmışımdır. bye.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
kesinlikle çalınmadan önceki bilgisayar p4'tü ve 2 saat gidiyordu centrinolar daha iyi gibi ısınmıyorlarda sanırım :)
ati radeon 9200 var o nasıldır acaba?
ibm nereden satılır yetkili servislerini bulsam gidip ibm'e bakıcam :)
hp'den araştırdım dün teknosa'ya gitmiştim hp'nin kasa tipini çok sevdim çok kullanışlı şu iki model nasıldır acaba?
Hp Model 1
Hp Model 2 [signature][hline]===> orc_lord <===
cinci şelale hanım
Sosyal ağlarda paylaş

bnm compaqta radeon igp 345m var
battlefield falan cok rahat oynuyorum server olarakta olmayarakta
onun disinda oynadiklarim eski oldugu icin karsilastirma yapamiyacam
ama turkiyede en iyi fiyat/performans fujitsudaydi gecen sene
burdada fujitsu alicaktim ama yaygin olmadigi ve garanti sorunu oldugu icin almadim.[signature][hline]-->Four String Magic<--
[buraya cok karizmatik bi imza girin]
Sosyal ağlarda paylaş

radeon 9200 hafif ortalamanın altında kaldı sanırım. emin değilim yeni oyunlarla çok ilgim yok.

yani en yeni oyunları oynaman çok zor. prince of persia falan.. ama ortalama oyunları kasmadan oynayabilirsin sanırım.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
notebook zaten oyun için hiç müsait değil birkere hiç kullanışlı değiller ancak iş için uygunlar..
birde bunlar aşırı ısınıyor az ısınanı varmı :)[signature][hline]===> orc_lord <===
cinci şelale hanım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...