Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zealot

Wayne

Öne çıkan mesajlar

Coefficient ne halde hiçbir bilgim yok. 3s coef ile bile her halikarda Dust'a göre zayıf olacaktır ama işin ucunda Flash de var. Healot'u en iyi MT healer konumuna getirebilir. Bakarsınız insanlara Bright Wizard tanklatırız :P

Yalnız Dust'a göre bayağı fazla heallaması lazım. Tek kişi 1100 gibi birşey hiç olacağını, dusttan tek hedefte zayıf olacağını sanmıyorum. Dust tooltip 540, Exilir 1125. 4 gold bulursam bizzat oyunda test ederim :P

Elixir buff + WoI nerf benim için alchemy spec demek olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
Sattım davayı, Archmage oldum :P

1.3 notlarına baktığımızda farklı Zealot bufflarının birbirini overwrite etmemesi, aynılarının stack olması geliyor. Gerisi öbürleriyle aynı işte healinge, aoelere nerf, dps'e buff.

Class patchler 1.3 sonrası, mesela 1.3.1'in AM, Shaman, SW patch olması lazım. AM/Shammy class mechanic overhaul ve mastery ayarları geliyor. Şimdi Zealot'a ne diyeceksiniz, aynı kategoride Z/RP için sağlam mastery düzenlemesi geleceği söyleniyor. Yani AM/Shammy'deki Healer/DPS/DPS2 gibi. Doğruluk payını bilmemekle birlikte aklın yolu birdir diye not düşeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
o zaman ben alevlendireyim konuyu. Nasil bir spec izlemek lazim.

Su an lvl 25 zelotum var, 5+1 tane dark rites (+1 heal atan rituel), 4 tane de alchemy verdim.

su an niyetim 15 alchemy ve moral 4 ability'si (ap ve absorb damage veren), ve stun etme skill'i (toplam 17 ediyor), kalani da dark rites'a vermek. zaten grup heali hic bir zaman DoK kadar iyi yapamayacağımdan tek hedefi iyilestirmeye kasiyorum. Yorumlarinizi alayim.
Sosyal ağlarda paylaş

aciklamalar guzel ama her mastery tree icin hangi taktikler iyi olayi olusmadi bende. su ana kadar zaten sadece senaryo / RvR veya gezip dolaşma questleri ile exp aldim. arada bir kac tane pq farm yaptik zone'u kilitlemek icin ama esasi RvR warcamplarindeki adamlardan aldigim questler yok bunu scout et, su warcamp'e git, su magus'a da soyle bir cay demlesin questleri(zaten kac haftadir oynamiyorsak lvl 16'dan lvl 25'e kadar rested modda geldim :D ama o da bitti son level upla)

su an icin hep heal ettim, zaten quest falan yapmaya baslayinca daral geliyor, agir cekim kesiliyor butun yaratiklar. hasar vermek icin arada ilk gelen adama 30'ar 40'ar vuran DoT yapiyorum, bir de firsat olunca ates ediyorum (skillin efekti oyle gibi gozukuyor valla, aciklamasinda demonic bolt of energy falan diyor da yalan bence, adam bildigin altipatlari cikartip bir el ates ediyor , tabanca sesi gibi de bi ses geliyor zaten, kolpa healer ne olacak :D )

sorum mesela ap veren veya absorb veren ritueller kullanisli mi?
taktik olarak 3 dalda da adam gibi bir taktik bulamadim.
demon spittle'a armor debuf ve corp resistance debuff verdiren taktik iyi gibi gozukuyor, ama cok da kullandigim bir skill degil. heal yapmaktan zaten pek firsat kalmiyor.
harbinger'e heal ettiginin belli bir oranı kadar damage verme taktigini denedim pek ise yaramaz gibi, gerci grup heal yapinca nasil bir damage potansiyeli olusuyor bilemiyorum.
wind of insanity mi? stun etme mi? zaten bir tane knock back bir de silence var 2. bir knockback lazim mi? hem channeling ability, senaryoda 6 saniye heal etmezsem parti baslar ayin yapmaya "heal...heal..." diye.

boyle sorularim var iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle bu topike neler yazdık pek hatırlamıyorum ancak araya önemli patchler girdi, oynanış tarzları az da olsa değişti falan. Daha da önemlisi healing namına en köklü değişiklik olan 1.3 kapıda. Bu sebeple sıfırdan başlayalım.

Biraz karışık olacak, kusura bakmayın.

4 alchemy taktik namına iyi bir seçim. Grup healı barındırması nedeniyle Dark Rites daha önemli bir mastery bölümü. Alchemy gitmek single target namına en etkili çözüm olsa da dust kadar efektiflik hiçbir zaman söz konusu değil. Alchemy köklemenin vaktinde bayrağını taşımış biri olarak söylüyorum bunu. 1.3'de flashın öneminin artacağını ve bu dengenin tekrar değişeceğini not düşelim. O zaman alchemy şimdiye nazaran daha güvenilir olacak.

DoK kadar iyi yapamayacağını düşünüp grup healı boşlamak acayip kötü bir yaklaşım. O DoK'da senin Blessing of Chaos'un yok. Grup heal boşlamak mümkünatı olan birşey değil. Patch gelip 100 yarda düştüğünde de mümkün olmayacak, o kadar iyi bir spell o. Tek hedefi zaten her türlü çabucak kurtarırsın, daemonic fortitude, flash of chaos.

Morale 4'e gelelim. Resleyen core morale, alter fate miydi, gereksizlik abidesi. Tzeentch's Shielding alma, niye alma? Öncelikle onu bastığında o 250 puanın çoğu boşa gidecek çünkü AP hızlı dolan birşey. Kendininki boşken bastın diyelim, yine değmez bi kaç saniyede dolacak birşey için morale 4 harcamak. Shield desen o da öyle çok şahane birşey değil. Hele morale 1, morale 2, morale 3 bu kadar iyiyken hiiiç değmez. Morale 1 divine favor dünyanın en iyi spelli falan :P morale 2 rampaging siphon da öyle sayılır (gerçi 1.3'de nerf gelio galiba), morale 3 fena shield değil spesifik olsa da. Sık sık morale 1-2 basmak daha akıl karı bence.

Healerın chaotic force dışında mastery taktiğine ihtiyacı yok. PQ yapıyorsan Dark Rites'ın aynı zamanda aoe tree olduğunu ve Zealot'da spammable aoe olduğunu unutma. Arada mob kesiyorsan aynı treeden chaotic agigation ile dps yapabilirsin, süper bir spell.

Ritualların hepsi hayvan gibi güzel. Yalnız waves of chaos buglı, 1.3le fixlenecek galiba aklında bulunsun. Vaktinde çok sağlam vuruyordu diye bozdular :P Absorb veren hele ne kadar iyi ama çok kötü yerde malesef. Lunacy zaten healer için olmazsa olmaz bir spell.

Bahsettiğin taktikler DPS taktiği. Tabii DPSten kastım sağlam damage output değil sadece damage dealer eheh. Sweeping disgorgement aoeci işi. Healerla onun rangeine girme bir debuff için değmez. Manipulation 25% proc olmasa efsanevi bir taktik olurmuş ama o proc rate ile değmez. Tam neyle procluyo hatırlamıyorum ama muhtemelen çoğu spell ile çalışmıyordur imba olmasın diye.

Wind of insanity nerften önce çok iyiydi de nerften sonra healer değilsen gereksiz bence, zealot o olmadan da yeterince sağlam. Knockback değil de farklı bişey o zaten, 2 knockback üst üste olmaz immunity nedeniyle. (evet saçma kb olmaması) Değişmediyse onu açıp başka işler yapabiliyorsun, güzelliği o. (denerim bunu aoe specliyim şu an)

Bence şöyle yap. Discipline, blessing of chaos, chaotic force, restorative burst. burst blessing chaotic force 3 silahşörler gibi birşey zaten. Drink deeply'e yer yok kusura bakmasın. Burst ve o 15% crit varken o morale 4'den gelecek 250apye kalmazsın. Build olarak 1.3'e kadar dark rites, sonrasında alchemy tavsiye ediyorum (o da sırf alchemye merakın var diye)

özetlemek gerekirse
- o morale4 sux
- grup heala küsme
- chaotic force tek önemli mastery tactic

Zealot için de genel olarak mirrorı olmayan healerlara göre biraz daha az hps potansiyeli, çok daha fazla survival ve utility diye özet geçeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...