Fly Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 konuyu böleceğim ufaktan izninizle, okudum yazılanları da korktum biraz, hafiften de ilgileniyorum ses ile, merak ettim hangi alan(lar)a giriyor bu konu, öğrenmek ustalaşmak vs için mesela ne kadar süre gerekiyor kağıt üstünde ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 sadece dalga boyu değil ton farkı da var. Mesela aynı notayı çaldığın iki farklı gitarı düşün birebir aynı ses gelmez ama aynı dalgaboyundadır o çıkan ses dalgaları. İşte farklı tonları olması sebebiyle beyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Fly said: konuyu böleceğim ufaktan izninizle, okudum yazılanları da korktum biraz, hafiften de ilgileniyorum ses ile, merak ettim hangi alan(lar)a giriyor bu konu, öğrenmek ustalaşmak vs için mesela ne kadar süre gerekiyor kağıt üstünde ? dalgalar, lineer cebir, diferansiyel denklemler, fourier analizi, wavelet ve neurobiyoloji diycem kızcaklar bana demiyorum o yüzden. Lineer cebiri şey yüzünden dedim, bizim hoca biraz deli olduğu için tüm fourier analizi dersini dirac notasyonunda işledik ve sürekli uzayların "completeness"ı ile uğraştık kuantum mekaniğine hazırlık olsun diye, neler çektiğimizi siz düşünün. Hatta bi kesit http://img88.imageshack.us/img88/8087/adszba3.jpg Öte yandan yine fourier transformasyonu ile başlayacaksanız fourier analizine nasıl olsa ve lineer cebir yine gerekecektir bence. bunun yerine ne kadar derin ilgilenmek istediğine bakar diyorum. akademik olarak ilgileneceksen yavaş yavaş yukardakilerle başla, yok hobi ise matlab falan öğren orda oynarsın hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Ardeth said: Fly said: konuyu böleceğim ufaktan izninizle, okudum yazılanları da korktum biraz, hafiften de ilgileniyorum ses ile, merak ettim hangi alan(lar)a giriyor bu konu, öğrenmek ustalaşmak vs için mesela ne kadar süre gerekiyor kağıt üstünde ? dalgalar, lineer cebir, diferansiyel denklemler, fourier analizi, wavelet ve neurobiyoloji diycem kızcaklar bana demiyorum o yüzden. Lineer cebiri şey yüzünden dedim, bizim hoca biraz deli olduğu için tüm fourier analizi dersini dirac notasyonunda işledik ve sürekli uzayların "completeness"ı ile uğraştık kuantum mekaniğine hazırlık olsun diye, neler çektiğimizi siz düşünün. Hatta bi kesit http://img88.imageshack.us/img88/8087/adszba3.jpg Öte yandan yine fourier transformasyonu ile başlayacaksanız fourier analizine nasıl olsa ve lineer cebir yine gerekecektir bence. bunun yerine ne kadar derin ilgilenmek istediğine bakar diyorum. akademik olarak ilgileneceksen yavaş yavaş yukardakilerle başla, yok hobi ise matlab falan öğren orda oynarsın hehe Ardeth manyaksın sen ya tamamen, nörobiyoloji ne allah aşkına :) Girmen gereken birkaç konu var, en önemlisi sinyal işleme diye geçer. Sinyal işleme altında zaten fourier analizi gibi kavramlar detaylı olarak işlenir. Ses gibi periyodik olup olmaması bilinemeyen sinyaller için , ve de sinyal işlemede daha derine inebilmen için olasılık teorisine de girebilirsin. Sinyal işlemede bilgin yeterli olursa DSP ( digital signal procesing )'e girmeye başlayabilirsin. Wavelet vs. herhalde ileri sinyal konularında vardır. İşin biraz daah fiziksel kısmına girmek istiyorsan, elektronik vs. gibi analog elektronik lazım; özellikle abi bir mixer nasıl çalışıyor nasıl ses elektronik olarak üretiliyor dersen şart. İnsanlar üzerindeki etkisi dikkatini çekiyorsa ilginç bir bilim dalı vardı psikoloji&biyoloji&elektronik temelli, hangi frekansların insan duyuları üzerinde daha etkili olduğu ya da kör noktaların yerleri üzerinde tam ismini unuttum ( mp3 gibi sıkıstırma formatlarında sıkıstırma yapılırken kaybolan frekanslar genelde böyle araştırmalar sonucunda bulunan kör noktalardan seçiliyor ). Ve de tabii ki ses mekanik bir fenomen olduğu için, makina mühendisliği altında bununla ilgili bayağı kaynak bulabilirsin; akustikten tut da ortamın sıcaklığı ve nemine göre sesin özelliklerinin değişmesine kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Ardeth said: huun said: bana bi kere bi proje gelmişti. radyodur tv dir vs medyada çalan şarkıların kimin şarkısı olduğunu, kaç kere çalındığını beliryebilecek bir program yapabilir misin gibisinden. ben danıştım takımıma, " hassiktir" diye cevap verdik. varsa yapabilecek olan iyi para var. google mı istedi onu sdf yok. isim falan vermek istemiyorum zira bildiğim kadarıyla hala yürümekte olan bir proje. zamanında savunma bakanlığının üst düzey projelere adam seçmek için açtığı sınasvlarda zilyon puan alan bir arkadaş hatta peşinde. tek diyebileceğim ucunda iyi para var hehe bu reklam takip şeyleri gibi bişi en basit anlatımıyla bi de burdaki konudan farklı bir mevzu bu. ses; radyo, tv vs elektronik ortamda takip edileceği için. sesin kime ait olduğunu anlamak kolay aslında, el yazısı gibi bişi bu. vurguya, tonlamaya, atıyorum "a" sesinde ses izine falan bakılıp şahış takibi yapılabiliyor, ses kimin gibi ama mesela konuştuğun şeyi yazıya çevirmek çok zor. var öyle cihazlar ama aşırı pahalı ve işe yarar hale gelmesi için kişiselleştirmek lazım. yani kelime kelime, sesini yazıya dökecek olanın kütüphane oluşturması lazım. bu da bi' yere kadar, eleman o gün çok sıcak çay sigara içtiyse çok kayma oluyor. bu tip şeyleri yazılımla tolere etmek başlı başına bir iş. velhasılı imza gibi, parmak izi gibi çok kişisel ama bir kadar değişken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar