Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Şehid, 2 Kayıp, Çatışmalar devam ediyor...

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

düşmanlığı tuğla tuğla inşa ettiler de, altınovada kürtlerin dükkanlarının yağmalanması meşru hale mi geldi?

o zaman TC devleti de tuğla tuğla inşa etti nefreti, hem de 20li yıllardan beri, o zaman da pkk terörü meşru hale mi geldi?

aynı şekilde kimse pkklı olarak doğmadı, kimse de sonsuza kadar öyle kalıcak diye bi kaide yok.

terörün de, baskının da, asimilasyonun da, ırkçılığın da hiçbir türlüsü meşru kabul edilemez. bu yola başvuran herkes hesap vermeyi de göze almalıdır-tabi hesap vermek burada yargı önünde hesap vermektir,kelle koparmak değil.

öte yandan, "düşman üreten" zihniyetin "dost kazanan" zihniyete dönüşmesi için de hem devletin, hem türklerin, hem de kürtlerin ortak bir noktada buluşabilmesi lazımdır, çünkü başka türlü bu savaş bitmeyecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

@sir; hehehe bak şimdi negüzel buluştuk ortada.

sir said:
öte yandan, "düşman üreten" zihniyetin "dost kazanan" zihniyete dönüşmesi için de hem devletin, hem türklerin, hem de kürtlerin ortak bir noktada buluşabilmesi lazımdır, çünkü başka türlü bu savaş bitmeyecektir.

devletlerden bahsediyoruz di mi?

kim yapıyor bu tanımları dost kazanan devlet tanımını özellikle. bir referans verebilecen mi? mümkünse taraf olmayan ve hatta akademik bir kaynaktan.
Sosyal ağlarda paylaş

dost kazanmak biraz naif bi tanımlama olabilir, ama IRA nası silah bıraktı, ispanya ETA ile nası baş etti diye bi araştırıver istersen. bunlar genel kültür zaten, akademik kaynağa gerek yok pek.

ama tabi tercihin kini ve nefreti geliştirme, ilerletme ve sabitlemekten yanaysa, ve hiçbir tarafta zihniyet dönüşümü gerektiğine inanmıyosan, sen bilirsin. bu sorunun böyle çözülemeyeceğini çoktan idrak etmiş olman gerekirdi halbuki.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir sana kişisel bir soru soracağım :

Bir adam 2 de 1 sana çelme takıp yere düşüp hafif sıyrık almanı sağlıyor.Diğer bir adamda bu adamın sana çelme takmasını onaylıyor teşvik ediyor sen yere düşünce gülüyor haz alıyor falan filan.

Şimdi sen üflesen bu 2 adamda yok olcak sen şimdi sana çelme takıp zarar veren adama bir üfleyip ardından diğer adamın düşüncelerini değiştirmeye uğraşırmısın?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ama tabi tercihin kini ve nefreti geliştirme, ilerletme ve sabitlemekten yanaysa, ve hiçbir tarafta zihniyet dönüşümü gerektiğine inanmıyosan, sen bilirsin. bu sorunun böyle çözülemeyeceğini çoktan idrak etmiş olman gerekirdi halbuki.

asıl senin altınova benzeri sorunların böyle çözülemeyeceğini idrak etmen gerekirdi. =)

devletler düşman üretiir nedir yani anlamadım ki. teletabi miyiz biz öyle sarılıcaz falan?

ilginç kavramlar yardımıyla uzlaşma kelimesini arıyorsan evet mutlaka olmalı, ancak elinde silah olanla değil.

ama olur da pkk ile uzlaşmaya oturacaksan, altınova tosunlarına da vekillik istiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

snefru soruna soruyla karşılık vermek zorundayım; benzetme nasıl yapılır bilir misin?

neyse madem bu kadar dar bi alan açtın, şöyle devam edeyim..bi kere ortada gökten zembille inip çekme takan bi adam, ve yine gökten zembille inip sırf gıcıklık olsun diye bana gülen bi adam yok. üflediğimde ortadan yok olmadıkları da ortada. bana çelme takan adamı belki daha önce ittim, kafa attım? ve bunu yaptığımda bi arkadaş da izleyip güldü..neyse yani çok saçma oldu bu geçelim.

insan durup dururken katil olabilir mi? evet bireysel olarak sapık-psikopat-katil-cani olabilir, ama kitlesel olarak, büyük eylemler gerçekleştirerek, bunu bir yaşam tarzı, hatta bi gelenek yapmak, insanları bu davaya ikna etmek, yardım almak, desteklenmek, bir siyasi harekete dönüşmek..bunun için bütünüyle bambaşka dinamikler gerekir. ve işte o dinamiklerde devletin ve yürütülen politikaların sorumluluğu vardır. ve o politikalar değiştiğinde, bu sözünü ettiğim dinamikler de değişebilir.

mesela 11 eylül saldırısı olduktan sonra ne düşündünüz? bu bir terör saldırısıydı, çok korkunç bi olaydı, bütün dünyanın gidişatını değiştirdi. ama içinizden bi ses, amerikanın buna yol açacak politikalar yürüttüğünü söylemedi mi? bakın "haketmişlerdi" demek ayrı bişey, çünkü kimse "terörü" haketmez. ama terörü minimuma indirmek için atabileceğin adımlar vardır. ben de bunlardan bahsediyorum. IRA örneği de ETA örneği de bunu gösteriyo. siz niye hala görmüyosunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

insan durup dururken linççi olabilir mi? kitlesel olarak, linç eylemleri gerçekleştirerek, bunu bir yaşam tarzı, hatta bi gelenek yapmak, insanları bu davaya ikna etmek, yardım almak, desteklenmek, bir siyasi harekete dönüşmek.. bunun için bütünüyle bambaşka dinamikler gerekir. ve işte o dinamiklerde pkk nın ve kürtlerin politikalarının sorumluluğu vardır. ve o politikalar değiştiğinde, bu sözünü ettiğim dinamikler de değişebilir.

pkk ile ilgili bütün meşru gösterme tandanslı yazılarını altınova tosuncukları için yazabilirim i melih gökçek sırıtışıyla hemi de =)
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben artık teröriste kızamıyorum. terörist işini yapıyor, zayıf gördüğü yerden vuruyor.

harp akademisinde okumadım, en gral stratejim lost temple'da cliffe drop yaparken eş zamanlı rakibin mineral line'nı vurmaktır ama birader 4 tarafı tepe bir yerin en alçak noktasında derme çatma klübeden karakola, ömrü hayatında 30 mermi atmış adamı, başında subaysız dikersen eleştiriyi hak edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi madımakla veya linç olayıyla pkk bir oldu öyle mi? tsknın 25 yıldır savaştığı gerilla örgütle üç-beş çapulcuyu bir tutabilmektesiniz yani? yahu beni haksız çıkarmak için lafımı bu kadar çarpıtmayın, neden-sonuç ilişkisi kurmayı unutucaksınız..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
şimdi madımakla veya linç olayıyla pkk bir oldu öyle mi? tsknın 25 yıldır savaştığı gerilla örgütle üç-beş çapulcuyu bir tutabilmektesiniz yani? yahu beni haksız çıkarmak için lafımı bu kadar çarpıtmayın, neden-sonuç ilişkisi kurmayı unutucaksınız..

tarih tekerrürden ibaret hagadden galiba. böyle giderse sen bi 5-10 sene sonra göreceksin çapulcuyu.

al sana neden sonuç ilişkisi;

pkk kürtleri temsil ettiğini iddia ederek, kendi adına ulvi bir amaç için şiddet uyguluyorsa ve bunun için gerilla taktiğini kullanıyorsa sivil, asker, polis ayırdetmiyorsa ve bu adamlar senin gözünde meşruiyete çapulcu dediklerinden daha yakınsa (yani pkk'nın amacı senin için pkk'nın araçlarını meşru kılıyorsa); altınova çapulcuları niye aynı yollardan ilerlemesin?

pek de güzel türkleri temsil edip, vatanı korumak için kürtlere nefs-i müdafa uygulayabilirler.

ben de oturduğum yerden, "acaba hiç düşündünüz mü tosunlar neden böyle yapıyor?" falan diye entellik yaparım. i.melih.gökçek smaylimi de eklerim yazının sonuna çok şahane olur =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...