Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Şehid, 2 Kayıp, Çatışmalar devam ediyor...

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:
ha dna'dan anlaşılsa tamam yanı?
olmadı kafatası ölceriz np.

az yukardakini oku bak adamlar pkk nın yaptıklarını kurtuluş savaşı olarak görüyor sen hala kucaklama telaşesindesin. hani bu kucaklama telaşen "faşistlik" olarak görülmese ona da tamam da.

bu söylediklerim tamamen irrasyonel şeyler farkındayım ama bunları söyleme amacım "duyulması" gerektiği.
Sosyal ağlarda paylaş

Ubermensch

sen senin götünü koruyan bi oluşuma iğrenç diyemezsin.ailen yanından geçerken bi çöp kutusu patlayıp da her ne kadar gereksiz olsan da seni öldürmesin diye onca insan karda kışta zor şartlarda yaşıyor, şehit oluyor.Sen bunu anlamıyosan bu ülkede nefes de alma suyunu da içme hakkın yok çünkü.

tamam tsk yı eleştirmeye hakkın var sempati duymamaya hakkın var ama saygı duymak zorundasın çok iğrenç olduklarını düşünüyorsan defol git dağlarda sen nöbet tut senin ailenden insanlar ölsün.
Sosyal ağlarda paylaş

Ubermensch said:
insan oldurmek igrenc bir sey, affi da yok. pkk da bu yuzden igrenc bir olusum. tsk da ayni derecede igrenc.

ağğğğh. yeter. tsk da iğrençmiş.

tsk dünya üzerindeki tüm devletlerin sınırlarını tanıdığı birleşmiş milletlere üye demokratik (gibi) hukuk devletinin kolluk kuvvetleridir. öldürmekteki amacı bağlı olduğu devletin sınırlarını korumaktır. mensuplarının işlediği suçlar askeri ve sivil hukuka tabii dir.

pkk ile tsk bir değil, pkk nın yaptıkları ile kurtuluş savaşı da bir değil.
Sosyal ağlarda paylaş

niye biri durup dururken beni bombalamak istesin spacecake eger ben hicbir dusmanlik gostermez, tehdit olusturmazsam?

insan oldurmenin herhangi bir nedenle mesrulasmasi[ordu savas ot bok] butun bunlari doguruyor. herkes bir sekilde kendine gecerli neden buluyor. senin icin sen vatanini koruyorsun, onun icin o ozgurlugunu koruyor, x parasini koruyor, y namusunu koruyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
neymiş bu duyulması gerekliliği? Tehditmi bu sölediklerin.

tehdit değil. ben pkk ve sempatizanlarının istediği ülkenin aynısının resmini çiziyorum sadece aynı olaya türk tarafından bakıyorum. adam bağımsızlık isteğini öne sürerken sen kardeşlik istersen ıı olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ubermensch said:
niye biri durup dururken beni bombalamak istesin spacecake eger ben hicbir dusmanlik gostermez, tehdit olusturmazsam?

insan oldurmenin herhangi bir nedenle mesrulasmasi[ordu savas ot bok] butun bunlari doguruyor. herkes bir sekilde kendine gecerli neden buluyor. senin icin sen vatanini koruyorsun, onun icin o ozgurlugunu koruyor, x parasini koruyor, y namusunu koruyor...

başına gelir de allah korusun ailendne birine bişey olursa o zaman dizlerinin üstüne çöker sorarsın niye durup dururken beni bombaladı diye.her bomba kurbanı özenle seçiliyor mu zannediyorsun ? onlarca masum insan yolda yürürken bu şerefsizler yüzünden sakat kalıyor,ölüyor.Vatanını korumak geçerli bi sebep değil mi sence ? sınırları anlaşmalarla sabit bir ülkeden toprak istemek isyan etmek daha mı meşru ?
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:
irenikus said:
yahu sana iki saattir dna kodundan kimsenin kürt ya da türk olduğunu anlayamayacağını anlatıyorum ben de.

yoo gayet güzel anlaşılıyor. konda'nın araştırmasına göre de 6 ila 11 milyon kürt var bu ülkede. etnisitenin sorulduğu son nüfus sayımından bu yana (1974) geçen zamana göre istatistik hesap yaparsan da 7 milyon oluyor.

aaa bak o nüfus sayımının kayıtları duruyordur.

sen o dediklerine dna testi yaparak mı vardığını sanıyorsun? osmanlı kayıtlarına göre de 1914'te ülkete 900.000 ermeni var, osmanlı dna testi mi yapmış? günümüz dünyasında ırk diye birşey yok, aidiyetler dile göredir kana göre değil.

Cuce said:
ha dna'dan anlaşılsa tamam yanı?
olmadı kafatası ölceriz np.

nereden çıkardın? adam bunu içselleştirmiş bir kere ben onun etikliğini açıklamaya ne kasıcam, zaten etiğine kalana kadar imkansızlığı ön planda ben da orasına yorum yaptım. 5 yaşındaki kuzenim de 30 yaşındaki bir adamı döveceğini söylediğin verdiğim tepki "neden" değil "nasıl yapçan sen onu" olmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

vatan lafi bile komik bence. yasadigin evin otesindekinden sana ne?
ben kimseye beni korusun demiyorum ki? ha bana en buyuk tehdidi de ordunun sorun cikarmadigi diger sivil turkler olusturuyor hayatta o ayri.

tekrar ediyorum. herkes sizin gibi milliyetci olmak zorunda degil. 1 gram bile millet anlayisi tasimak zorunda degil kimse. bu gibi insanlari gruplastiran dusmanlastiran dusunceleri bir kenara koydugunuzda insan oldurmenin ne gerekce ile olursa olsun igrenc oldugunu goreceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

10 arkadas dolasiyorsunuz. karsiniza kucuk bir cocuk cikiyor. hepsi arkadaslarinin birer tokat patlatiyor. cocuk da cebinden silah cikarip rastgele size dogru ates edip seni vuruyor. cocuga mi lanet okursun, arkadaslarina mi?
eger pkk bombasiyla olurse ailemden biri laneti pkk'ya degil bu nefreti doguranlara okurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ubermensch said:
vatan lafi bile komik bence. yasadigin evin otesindekinden sana ne?
ben kimseye beni korusun demiyorum ki? ha bana en buyuk tehdidi de ordunun sorun cikarmadigi diger sivil turkler olusturuyor hayatta o ayri.

tekrar ediyorum. herkes sizin gibi milliyetci olmak zorunda degil. 1 gram bile millet anlayisi tasimak zorunda degil kimse. bu gibi insanlari gruplastiran dusmanlastiran dusunceleri bir kenara koydugunuzda insan oldurmenin ne gerekce ile olursa olsun igrenc oldugunu goreceksiniz.

bu vatana bişey olsa sen vatanını sevmiyorsun diye senin evine kadar gelip bırakacaklar zannediyorsun herhalde.biraz önce de söyledim o zaman parasız sağlık hizmeti alma,okula gitme,otobüse binme,devletin yaptığı kaldırımda yürüme vs.
o komik bulduğun vatan senin rahat yaşaman için sana hizmet veriyor sen de karşılığını vermek zorundasın biliyorsun bu da zorunlu askerlik.neyse sen bi askere git de öpe öpe anlatırlar sana vatan neymiş ben burda ne desem boş şimdi.

kimse katı milliyetçi duygulara sahip olmak zorunda değil ama sen kalkıp tsk iğrenç vatan ne ki komik evimden ötesinden bana ne dersen gün gelir de vatana ihtiyacın olduğunda herşeyi geçtim önce kendine hesap veremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ubermensch said:
10 arkadas dolasiyorsunuz. karsiniza kucuk bir cocuk cikiyor. hepsi arkadaslarinin birer tokat patlatiyor. cocuk da cebinden silah cikarip rastgele size dogru ates edip seni vuruyor. cocuga mi lanet okursun, arkadaslarina mi?
eger pkk bombasiyla olurse ailemden biri laneti pkk'ya degil bu nefreti doguranlara okurum.

Kenan evren dışkı yedirdi kürtlere hepsi ondan oluyor :o
Sosyal ağlarda paylaş

Ay bu über çiçek çocukmuş ayol, kalmış demek arada tek tük bu hipi mantığından veya romantikliğinden mi diyeyim, ne diyeyim, bilemedim şimdi.

Neyse büyüyünce görür dünyanın böyle dönmediğini, askersiz ordusuz filan, tüm devletlerin bir vatan-millet-toprak bağı üzerine kurulduğunu.
Yaşı genç sanırım daha.

Ah canım benim, yazık, gitmeyin üzerine.
Sosyal ağlarda paylaş

sacma bir karsilik. dunya'da zorunlu askerlik olmadan da kaldirimlarinda yuruyebildigin ulkeler varsa bir gereklilik olarak sunulamaz oyle degil mi?

ki konu bu degil. zaten ben tercihimi yapmisim herhangi bir nedenle elime silah almam demisim, turkiye'yi terkedip bir baska ulkeye yerlesmisim.

anlatmaya calistigim sey herkes sizin sevdiklerinizi sevmek, nefret ettiklerinizden nefret etmek zorunda degil. sizin dusuncelerinizi hic anlamak zorunda degil. sizin hic anlamadiginiz dusuncelere sahip de olabilirler. bu onlari ne hain ne serefsiz ne bir sey yapar...
Sosyal ağlarda paylaş

nese kapatıyorum ben bu konuyu.
bu topick de canını sıktığım herkesten özür dilerim. kimsenin ırkıyla anadiliyle falan ilgim yok. tek derdim, beraber yaşama isteğinin "faşizan" görülmesi, TSK nın PKK ile bir görülmesi durumlarının ne kadar salakça olduğunu göstermek.
Sosyal ağlarda paylaş

Ubermensch said:

herkes senin gibi katolik değil, ortalama bir canlı kendi canını yakana kızar, onun geçmişi ilgilendirmez onu. ayrıca derdi bireylerle olan biri gider öcünü bireylerden alır, madem kürtçüler'e göre türkiye bir linç toplumu, madem türkiye'de zenci muamelesi görüyorlar, madem türkiye de 20 milyon kürt var, akıl edemiyorlar mı madem bu kadar manyak bir milletiz biz, pkk bizim canımızı yaktığında biz kürtlerin ağızına daha feci s.çmaz mıyız? hayır pkk'nın derdi kürtler'in hakkı falan değil, kürtler'in iyiliğini isteyen kürtler'in mutlu olmasını ister, başkasının onları mutlu etmesini engellemez.
Sosyal ağlarda paylaş

rahan faşizmde çığırlar açmaya devam ediyosun. ben hiçbi zaman orası kürdistan toprağı, biz işgalciyiz gibi bişey söylemedim. o çok gurur duyduğumuz kurtuluş savaşında kürtler de savaştı, şehit verdi. ama ne oldu? ülkeyi türkler kurdu, herkes türk oldu.

ben terörle mücadele adına yapılan çatışmalardan bahsetmiyorum, kürt halkına karşı yürütülen sistematik asimilasyondan ve pkk üyesi olduğu öne sürülen, ama alakası bile olmayan insanların, sırf kürt oldukları için işkenceden geçirilmelerindeki "terörden" bahsediyorum. devletin bütün kurumlarının yürüttüğü bu baskı politikası da, pkk'nın hala bölge halkından destek almasını sağlıyo, bu politika yürütüldüğü sürece de pkk bitmeyecek diyorum. yani hem etik açıdan yapılanlar yanlış, hem de savaşın sonuçlandırılması için hiçbir çaba sarfedilmiyor.

hele çözüm önerine hastayım;sana da dna testi yaptıralım, "kürt geni" sende de çıkarsa evini barkını bırakıp gitmeye razı mısın?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...