Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Şehid, 2 Kayıp, Çatışmalar devam ediyor...

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

Rock zaten bizde onu diyoruz bu sorun sosyal bir sorun 10 kere dedim asker orada güven ortamını sağlamak için kalmalı.

Asker silahlı bir kuvvet sonuçta pkk da silahlı bir terör örgütü asker veya jandarma artık her neyse bu konuda görevini yapar.Devlet büyükleride bir şekilde ordaki işsizlik sorununu çözer istihdam sağlar.Sadece pkk nın silahlı tarafı ile askerin savaşması olmaz.Bunu bizde diyoruz zaten.Ama sırf sosyal savaş da olmaz o zaman sosyal savaşını gerçekleştiren adamları pkk avlar.İşte o adamlarını avlatmamak ve elini kana bulamış adamlarıda askeri kuvvetimiz ile hallederiz diyorum.Dağlar temizlenmeli kısacası.

Bunda yanlış birşey varmı acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
Doğu sorunu diye ele aldığınız şey olarak bence öncelikle o topraklara ne uygunsa tarımdı sanayi idi insanlar önce bir istihdam edilecek herkes hele bir memnun olsun pkk kanalı ile gelen $ ve € lara kimse minnet etmesin kimse için cazip hale gelmesin.Bu iş tamamen sosyal bir sorundur.Askerin yaptığı orada tabanca ile haşere avlamaktır.Silahlı güçlerin bence oradaki görevi doğuya medeniyet götürülecekken insanlar istihdam edilecekken oradaki güven ortamını sağlamaktır.Halk konusunda düşüncelerim bunlar.PKK sempatizanı da olsa adamları evinde saklamış dahi olsa bile o insanlara şiddet gerekmez ve tamamen saçmadır.Teslim olan teröristlere de birşey yapılması pek iyi olmaz.Ama PKK daki adamların tamamen kafasını koparacaksın bu işin başka yolu yok.Tokatlayacaksın resmen bu adamları.Osman pamukoğlunun da dediği gibi devlet otoritedir iradedir.Böyle hacı hoca müftü torunları devleti yönetirse olacağı bu..Sonuçta yüz verirsen ayıya gelir ıçar halıya.

Bu mantıkla yukarıda yazdığın mesajı vermiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Drigeolf said:

Aslında yazılmış ama, TSK gerçekten büyük bir kurum, içindeki herkesin suç işlememesini sağlamak(hele ki Türkiye gibi bir ülkede) imkansızdır sanırım. Siz bu argümana karşı bunun münferit olaylar olmadığını, planlı bir asimilasyon olduğunu iddia etmişsiniz. Açıkcası bu yapılanların planlı olduğunu ben de düşünüyorum ama ahlaksız olduğu konusunda hemfikir değiliz.

Bütün ülkeler terör örgütlerine karşı gerçekten ciddi ve insanlık dışı denilebilecek önlemler alırlar. Amerikanın Guantanamo'daki hapishanesi ve Fransızların Cezayir'de isyancılara yaptıklarını örnek gösterebiliriz. Maalesef ki, her ne kadar biz şehirde yaşayan insanların aklı almasa dahi, dağa çıkmış teröristler bu tür koşullar için eğitimli ve deneyimlidir, yani sıradan sorgulama metodları ile hiç birşey öğrenemezsiniz. Beğenin ya da beğenmeyin ortada bir gerilla savaşı dönüyor(vur-kaç şeklinde ve saklanarak) ve istihbarat en önemli silah(nereden çıkacaklar, kaçış yolları nerededir, bölgeden kimler destek veriyor...vb). Bunu elde etmek için askerin çok ciddi şiddet eylemlerine bulaşmadığını inkar etmiyorum, ama dediğim gibi maalesef bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Benim için kendini korumak için yapılan şiddet eylemleri nefs-i müdaafaya girer, bu eylemleri ahlaksız bulmam. Her ne kadar bir insanı öldürmek korkunç bir olaysa dahi, evime giren ve beni tehdit eden hırsızı öldürürüm.

Bir grup insan(etnik kökeni ne olursa olsun) dağa çıkıp, gerilla taktikleri ile sürekli ve düzenli olarak bana zarar veriyorsa, sizinde o insanlara eşit güçte cevap vermeniz gerekir.

Kaldı ki ben TSK'nın ABD, İsrail gibi ülkelerle kıyasla çok insancıl olduğunu düşünüyorum.

Şemdinli bombalanmasından bahsetmişsiniz. Yine söylenmiş ama bombalanan kitabevi sahibi eski PKK bombacısıymış, dünyanın her yerinde adaleti kendisi sağlamaya çalışan insanlar mevcuttur, bu insanların olması kurumun özelliğini göstermez (google'a vigilante yazarsanız dünyadaki örneklerini görebilirsiniz).

güzel bi noktaya geldik şimdi, ama önce şunu açıklığa kavuşturayım. pkk ile hiçbi ilişkisi olmadığı halde gözaltına alınıp işkence görenlerden, bahsettiğin şekilde örgüte darbe vuracak bir istihbarat elde edilmediğine göre, yapılan hukuksuzluk ve ahlaksızlık bu "önemli" işlevi bile karşılayamıyor. işkence gören, gördüğüyle kalıyor.

tamam gerilla savaşı var ve bu savaş bitirilmeli. ama gelin görün ki uygulanan bütün aşırı şiddete, işkenceye rağmen alınan "istihbarat" 25 yıldır bir örgütü çökertmeye yetmiyosa, yöntemlerimizde gerçekten bir sorun vardır demektir. bunun yanısıra bir savaşı bitirmek için hukukun dışına çıkmayı göze alan bir kurum, sonrasında yargılanmayı, verdiği zararı telafi etmeyi, masum insanlara verdiği mağduriyetten dolayı da en azından özür dilemeyi görev edinmelidir; bunu yaparken hedefinin açık şekilde, sadece ve sadece eli silahlı gerillalar olduğunu, bölge halkının demokratik normlar içersinde hak arama mücadelesine karşı olmadığını da açık bir şekilde her fırsatta dile getirmelidir; etik olan budur ve "büyük", "saygıdeğer", "insancıl", "güvenilir" bir kuruma yakışan budur. TSK'dan bugüne kadar böyle bir netlik gördük mü?

tamam kitabevi sahibi pkk bombacısı olsun, bu durum, o kitabevine bomba atmayı meşrulaştırmadığı gibi, o bombayı atanların serbest kalması, yine dünyanın her yerinde "adaletin sağlanmamış olduğu" bir uygulamadır. bu hukuka aykırı uygulamayı belli bi kesime devlet adına yönelttiğimzde "haklı" ve "meşru" buluyosak ve zanlılarını serbest bırakıyosak, belli bi kesim devlete karşı aynı hareketi yaptığında da (o açıdan bakınca) meşru karşılanması doğaldır. ve, tamam, sizin dediğiniz gibi olsun atılan bombada tsk'nın doğrudan sorumluluğu bulunmasın. ama bu suçu işleyenlerin cezalandırılmaması, tsk sayesinde oldu, yani tsk adaletin tecelli etmesine engel oluşturdu. bu bir kısır döngüdür kısacası, ve devlet kendi eliyle bu döngüyü kıracak hiçbişey yapmadığı gibi, döngünün devamı için de elinden geleni ardına koymamaktadır. o yüzden nasıl pkk'ya "silahı bırak" veya "terörü bırak" deme hakkına sahipsek, aynı şeyi kendi devletimize de bağıra çağıra söyleme hakkına sahibiz.

nasıl guantanamodaki insanlar için de içimiz sızlıyosa, nasıl orda da insanlık dışı muamelelerden şikayetçiysek, kendi devletimiz de insanlık dışı muamelelere başvurduğunda şikayetçi olmak zorundayız. olayları "kime faydası var, kime zararı var" şeklinde yorumlayarak hiçbir sorunun çözümüne katkıda bulunmak mümkün değildir. sana, bana veya devlete zararı bile olsa, "doğru" olanı "etik" olanı yapmak, vicdanı olan herkesin sorumluluğudur.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:
Irkçılığınızı meşrulaştırmak için "yok ben milliyetçi değilim Atatürk milliyetçisiyim" gibi saçma sapan sözlere başvuruyorsunuz.
"Atatürk" ismini önüne geldiği herşeyi meşru yapan bir araç olarak görüyorsunuz.

milliyetçiyle ırkçı farklı şeyler. millet ırk kavramına dayanmak zorunda değildir. atatürk milliyetçiliği diye adlandırılan şeyde en azından "ben türk'üm" dedikten sonrasına kimse karışmaz.

ama bak mesela bana, ben kürtlerin "ben türküm" dese bile mübadele kapsamında toplatılıp kürdistana gönderilmesini ve ordaki türklerin de buraya getirilmesi taraftarıyım.

olmuyor yani belli yaşayamıyoruz beraber var bi kültürel genetik falan bi uyuşmazlık.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Snefru said:
Doğu sorunu diye ele aldığınız şey olarak bence öncelikle o topraklara ne uygunsa tarımdı sanayi idi insanlar önce bir istihdam edilecek herkes hele bir memnun olsun pkk kanalı ile gelen $ ve € lara kimse minnet etmesin kimse için cazip hale gelmesin.Bu iş tamamen sosyal bir sorundur.Askerin yaptığı orada tabanca ile haşere avlamaktır.Silahlı güçlerin bence oradaki görevi doğuya medeniyet götürülecekken insanlar istihdam edilecekken oradaki güven ortamını sağlamaktır.Halk konusunda düşüncelerim bunlar.PKK sempatizanı da olsa adamları evinde saklamış dahi olsa bile o insanlara şiddet gerekmez ve tamamen saçmadır.Teslim olan teröristlere de birşey yapılması pek iyi olmaz.Ama PKK daki adamların tamamen kafasını koparacaksın bu işin başka yolu yok.Tokatlayacaksın resmen bu adamları.Osman pamukoğlunun da dediği gibi devlet otoritedir iradedir.Böyle hacı hoca müftü torunları devleti yönetirse olacağı bu..Sonuçta yüz verirsen ayıya gelir ıçar halıya.

Bu mantıkla yukarıda yazdığın mesajı vermiyorsun.

Algılama problemin var arkadaşım senin.Boşuna laf anlatmayacağım artık sana.Gereksiz çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

irenikus said:
adam kürt olmasına rağmen türk'üm diyorsa sen onun aslında kürt olduğunu nereden bileceksin peki

aile ağacına bakarsın, dna testi yaptırırsın, (ki türklerle en çok benzerliğe sahip ırk da kürtler) kürtçe bilip bilmediğine bakarsın falan. arada kaçanlar olur tabi de %90 falan toparlanır.

onlar kendi devletlerinden devam eder biz kendimizinkinden.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca throine :

Irkçılık farklı birşeydir milletini sevmek korumak başka birşeydir.Milletini sevmeyen adamda bir bozukluk vardır zaten.Irkçı ise kafatasçı diye adlandıracağımız adamlar.Bu adamlar şiddet noktasında barışçıl yaklaşıma sahip değiller.Ben milletimi seven bir insan olarak bu yaklaşıma sahibim.Millet anca bize milliyetçi der barbar der.Fransa amerikan şirkete özelleştirme yapmamak için yasa çıkarttırır.Amerikadaki 12323123 ırktan oluşan adam evine amerikan bayrağı asar ben milliyetçiyim der.

Ben misal kendimi bilirim hiçbir ülkeye zülm götürmek iyi insancı birşey değildir.Ama benim ülkeme zülm getiren adama ben "oh oh iyi yapıyosun" mu diyeceğim varmı böyle bir mantık?

İnsanlar "tüm xx leri sabun yapalım hepsi gebersin kökünü kazıyacaksın bunların peh peh" derse ırkçıdır.Bizim kanımızı dökmüş adamın bizde kanını dökelim demek vatanı savunmaktır ırkçılık değildir.Sonuç olarak sapla samanı karıştıran ne kadar adam varmış şurada ona şaşıyorum yani..
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:

milliyetçiyle ırkçı farklı şeyler. millet ırk kavramına dayanmak zorunda değildir. atatürk milliyetçiliği diye adlandırılan şeyde en azından "ben türk'üm" dedikten sonrasına kimse karışmaz.

ama bak mesela bana, ben kürtlerin "ben türküm" dese bile mübadele kapsamında toplatılıp kürdistana gönderilmesini ve ordaki türklerin de buraya getirilmesi taraftarıyım.

olmuyor yani belli yaşayamıyoruz beraber var bi kültürel genetik falan bi uyuşmazlık.

Televizyon izlerken askerler Hakkari sokaklarında resmi geçit töreni yapıyorlardı. Yürürken söyledikleri cümleler şunlar.

Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek dil.

Birileri de buna benzer sözleri 70 yıl önce söylemişti.

"Ein stadt, ein folk, ein führer"
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:
Rahan said:

Televizyon izlerken askerler Hakkari sokaklarında resmi geçit töreni yapıyorlardı. Yürürken söyledikleri cümleler şunlar.

Bu lafı söyleyen adamların tek millet için herkesi asıp keseceğine dair bir zorunluluğu mu var?Aynı şeyi tayyip söylerken birleştirici başkaları söylerken hitler oluyor vay be :)
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

tek ırk dememişler tek millet demişler. geri kalanları da faşizan eklentiler ben ne yapayım. bu saçma spesifik örnek tanımları değiştirmez ki.

ırkçı için kendini nereye ait hissettiğin önemli değildir, sadece kökenin önemlidir.

milliyetçi için kökenin önemli değildir kendini nereye ait hissettiğin önemlidir.

bu kadar basit açık bir şey. almanların ne dediği çok umrumda değil.

sir said:
nazi almanyası zamanında dna testi olsaydı, onlar da kesin yaptırırlardı. ırkından ötürü insanları toprağından etmek, eminim bölgeye sonsuz barış getirecektir.

alala? orası kürt toprağı ama burası türk toprağı değil he mi?
ama nedense anca ben "burası türk toprağı onlar gitsin" dediğimde aklınıza geliyor ayrım yaptığım.

hem kendi "toprağı" kendi halkı olaydı korurdu. dtp'nin oylarından anlaşılıyor herşey. hiç gerek yok kasmaya.

bak hem yunanlılarla sorunumuz var mı? yok. yunan terör örgütü var mı? yok. bundan bi 50 yıl sonra da kürtlerle sorunumuz kalmaz. al sana barış.

sıcak yatağından pkk ya alkış tutan bir iki beyaz kürd de yerinden oluversin. ölmüyorlar işkence görmüyorlar parça tesirli a4 plastik patlayıcıyla parçalanmıyorlar. hayret bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de öyle biliyordum da yeni öğrendim arkadaşlardan işte.
orasının adı kürdistan'mış burası türkiye'ymiş.
tece de işgalci guvvetmiş.
teseka da faşist golluk guvvetiymiş.

sir de diyor ki bunu söyleyenlerle de ben ortak paydada buluşacakmışım.
buluştum işte al sana ortak payda.
toprak istiyorsan toptan ırkını da al bas git.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...