Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 selamlar teknik ekip.. 2 gündür gece gündüz uyku uyumadan elimdeki gerizekalı laptopu toparlamaya çalışıyorum ama artık canımdan bezdim. makine: Asus F3Sc vista sistem olarak piyasaya sürülmüş. vista çok sorun bi sistem, o yüzden xp sp2 kurmaya çalıştım. ilk srun SATA nedeniyle xp kuramamak oldu. gittim SATA yı kapadım xp yi kurdum. Sonraki sorun aletin XP driverlarını bulmak oldu. Asus 1 yıldır millet ağlamasına rağmen bu serilerin xp driverlarını yayınlamadı. neyseki yla gelmişler de driverları siteye yüklemişler. 18 saatte driverları kurdum tanıttım. adamlar ethernet driverı vermişler. fakat saçmalık şuki makinelerdeki ethernet kartlarının markaları onların verdiği markadan farklı.. neyse bin bir arama taramayla doğru firmanın driverını buldum vs. ses kartı kurmak istersin önce HD eklentisi sonra kart driverı vs zahmet ötesi bişey. velhasıl.. kurdum kurdum kurdum.. en sonunda geldi iş SATA driverı kurup makinenin SATA sını açmaya. ancak gelin görünki aletin SATA driverlarını sabahın 9 undan beri bulamıyorum. sitedeki bu modele ait driver sayfasında SATA driver vermemiş asus. Notebook sata srivers bölümünde 2 tane driver var, onların da makineyle alakası yok. şimdi.. allah rızası için.. ben bu dünyanın en gerizekalı markasının en gerizekalı modeline nerden ve nasıl SATA driver bulurum? İşlemci ve Tampon Bellek Intel® Core™2 Duo Processor T7100/T7300/T7500,1.8-2.2GHz, 800MHz, 2/4MB On-Die L2 Cache İşletim Sistemi Mobile Intel® PM965 Express Chipset + ICH8M Ana Bellek DDR2 667 MHz SDRAM, up to 4GB SDRAM* NVIDIA GeForce™ 8400M G, External DDRII 128MB Sabit Sürücü SATA 80/120/160/250GB (5400rpm) ; SATA100GB (7200rpm) Optik Sürücü DVD COMBO: 8X/ 24X24X24X (max.) DVD Super Multi: 5X/8X/4X/8X/4X/24X/10X/24X/8X DVD LightScribe Kart Okuyucu MMC/ SD/ Mini-SD/Memory Stick/ MS Pro/ MS-Duo/MS-Pro-Duo Fax/Modem/LAN/WLAN Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN(optional) 802.11a/b/g/n (Optional) Intel® High Definition audio modem and 10/100/1000 Base T Pass and support worldwide regulation Bluetooth® V2.0+EDR (Optional) Bütünleşik Kamera 1.3M Megabyte Pixels with LED Lighting (optional) LED Durum Göstergesi falan filan sistem özellikleri.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 google da aratırsan sata driverlı winxp cd si yapma diye bi tutorial bulacaksın türkçe hem de. orada tüm sata driverları da verilmiş download linkinde. ben yaptım gayet güzel işe yaradı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 sata driveri yüklemeden çalışmıyo mu alet :S microsoftun default gelen depolama sürücülerini kullanamıyor musun? öyle bişeler vardı gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Desteklemedikleri işletim sistemine driver bulamadın diye koskoca Asus dünyanın en gerizekalı markası mı oldu bi anda :) SATA driverdan kastın nedir onu anlamadım ayrıca, Doruk'un bahsettiği şey anladım ben de önce ama öyle olsa Windows'u kuramamış olurdun daha sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 ayrıca asus mainboardlu sistemlerde sata driverına gerek olmuyor diye aklımda kalmış fakat dediğim gibi o tutorialdeki linkte tüm sata driverları vardı ufacık bi dosya bul onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 dorukcum benim, biliyorum o tutoyu :( hatta onu yayınlayanların forumunda o topik 122 sayfa olmuş, hepsini okudum. sorun şu kü, ordaki other pc and notebook sata drivers linkindeki driverları makine tanımıyo :( ve şu an sıfırdan bi satalı xp cd si yapıp tekrar frmat atmak bu yaşamımda istediğim son şey.. formatsız halletmek için yırtınıyorum an itibariyle.. :( hep o tutorialda şey diyolardı. isterseniz sata driverlı xp cd si yapıp format atın isterseniz satayı kapatıp format atıp kurun sonra sata driver kurarsınız. ben 2. yöntemi denedim ama yapamıyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Şu işe yarar mı ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 biostan sata zamazingosunu kaldır, işletim sistemini kur. sonra istediğin sürücüyü yükle, aynen devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Bir de böyle bişey var Bütün donanımı detaylıca ortaya çıkartıyo sanırım, driver bulmak daha rahat olur o şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 huun said: biostan sata zamazingosunu kaldır, işletim sistemini kur. sonra istediğin sürücüyü yükle, aynen devam.hıh işte aynen öyle yapmaya çalıştım ama istediğim diverı bulma kısmında sorun yaşıyorum. o driverı bi bulsam elimden çekeceği var :) baggionun verdiği everest programını kuruyorum şimdi, içimde biumut oldu.. du bakalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Model Kimliği: ST9160821AS Seri Numarası: 5MA6VD09 Uyarama: 3.ALC Türü: SATA bu bilgilerle arama yapıorum ama hala bi sonuç alamadım. doğru yoldamıyım onu da bilmiyorum :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 İnşallah hayal kırıklığı olmaz Dragonmax :p edik: Olursa da aratırken Seagate ST9160821AS olarak arat, harddiskin modeli o. Gerisi detay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 yok... olmuyo :( ben bu aleti SATA sı kapalı kullansam olurmu ? ---- buyrun bimağdur daha :/ http://forum.donanimhaber.com/m_18617319/tm.htm edit: ayrıca çok teşekkür ederim yardımlarınız için. öpüyorum hepinizi :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 hp dvi6185 kullanıcısıyım. sata bios'tan kapalı, bir fark sezmedim. tek fark biostan açık iken windows kuramıyorum alete. sata desteğini eğer cihaz lan'da çokça dosya paylaşacaksa kurmalısın, gerisi hikaye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 o halde artık saç baş yoalrak driver aramama gerek kalmadı oley :) çoook teşşekkür ederim, hepinizi çok seviyorum, gerçekten çok yardımcı oldunuz :) (bu arada ne zaman pati teknik ekipten yardım isteem max 2 saat içinde tüm sorunum çözülüyo :) size ödül falan vermek lazım. ortak teknik servis işine falan girsenize siz :) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 e abi en başta dedik ya kurmadan çalıştır windows u kendi default driverları ile :D geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar