Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4gb RAM 3gb gözüküyor

DasDa

Öne çıkan mesajlar

KHaRoN said:
x64 kullanmak iyi guzel ama dezavantajlari ve aslinda olmayan ama bahsedilegelen avantajlariyla simdilik biraz balon.

en basta x86 driver destegi yok, yani card reader birsuru networking zimbirtisi icin driver problemimiz var demek.

Su anda pazardaki onca mobil bilgisayarida dusunursek butun bunlar icin x86 driverlarla stabilite saglanmisken x64 e donduk oldu seklinde sekillenmiyor olay.

Bunun da soyle bi etkisi var, 64bit program compile edilmiyor.
Evet 64bit teorik olarak x86 lardan hizli calisacaktir ama hala neredeyse tum bilgisayarlar 32bit kullanirken 64bit program bulunmuyor, kimsede haliyle aman 64bit yukleyelim demiyor.

32-bit hazırcılık. İstedikten sonra herşeyi 64bitte sorunsuz kullanabilirsin. 8 yıllık yazıcımı bile vista x64te sorunsuz kullandım ben. Ya da şu anki parayla 10 ytlye aldığım markasız 4 yıllık webcamimi de.

Normal usbden bağlanan aygıtlar için 32-bit driverlar kullanılabilir. Ama ancak kasanıza bir parça takarsanız 64-bit drivera ihtiyaç duyarsınız. Örneğin ses kartlarında alırken 64-bit drivera bakmanız laazım creative zamanında çıkarmıyordu 64-bit ses kartı driverı şimdi var sanırım. Ekran kartları zaten direk uyumlu, insanların %99'u onboard ses kartı kullanır anakart üreticilerinin hepsi de uyumlu sürücüler koyuyor sitelerine. Ne kaldı allah aşkına sorun yaratabilecek ne kaldı?

Üstüne üstlük crysis'i gördünüz adamlar x64için özel klasör yapmışlardı x64ten girince 4-5 fps daha farkediyordu oyun. Oyunlarda bile yavaş yavaş x64 desteği geliyor. Yakında microsoft x32 desteğini kesecek ki ben Windows 7'nin 32-bit versiyonunun çıkacağından şüpheliyim.

Hiç 32bit kullanmadan direk 64bit kullanmaya başladım ve şunu söyleyeyim hiçbir sorun yaşamadım. Herşeyi çözebildim sadece yeni güncel driverlar ile. Bunu yıllardır vista x64 kullanan birisi olarak söylüyorum hala kulaktan dolma haberler ile x64e karşı gelmeyin ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Vista 64bit kullandım 8gblık masaüstü makinemde. Yine ağır yine ağır. Hiç bi görsel efekt kullanmıyorum, yinede ağırlığından vazgeçemiyor Vista, Microsoft XP'den desteğini çekene kadarda XP kullanıcam sanırım.

Ayrıca notebookumun ekran kartı 8600M GT ve tüm oyunlarda "Display Driver Stopped Responding and Has Recovered - nvlddmkm nVidia Driver" erroru alıyorum. Tüm driverları, tüm patchleri, yazılan tüm fixleri denedim 1 ay boyunca ama sonuç alamadım. Nvidia topu Vista'ya atıyor, Vista topu Nvidia'ya atıyor böylece çözüm üretilmiyor. Bu yüzden XP kullanmam gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:

Bunu yıllardır vista x64 kullanan birisi olarak söylüyorum hala kulaktan dolma haberler ile x64e karşı gelmeyin ya.

Kulaktan dolma bilgi derken?

Benim yazdigim sey anlasilamadi galiba,
ben zaten son kullanicinin tercihi yuzunden degil, developerlarin maliyet ve is gucu acisindan ele almistim olayi. 64bit olarak compile edilmis kac tane program var? ben cok fazla sayamiyorum. 64bit sistemde x86 programlarda calisiyor dogrudur, ama 64bit performansi alamiyoruz, e yani maalesef performansdan soz edemiyoruz.

Driver derkende ztn ozellikle belirttim network aygitlari ve mobil bilgisayarlar seklinde,

neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

DasDa said:
Vista 64bit kullandım 8gblık masaüstü makinemde. Yine ağır yine ağır. Hiç bi görsel efekt kullanmıyorum, yinede ağırlığından vazgeçemiyor Vista, Microsoft XP'den desteğini çekene kadarda XP kullanıcam sanırım.

Ayrıca notebookumun ekran kartı 8600M GT ve tüm oyunlarda "Display Driver Stopped Responding and Has Recovered - nvlddmkm nVidia Driver" erroru alıyorum. Tüm driverları, tüm patchleri, yazılan tüm fixleri denedim 1 ay boyunca ama sonuç alamadım. Nvidia topu Vista'ya atıyor, Vista topu Nvidia'ya atıyor böylece çözüm üretilmiyor. Bu yüzden XP kullanmam gerekli.

O zaman xp 32 bit ile 3gb raminle başarılar dilerim.

KHaRoN said:
Brigand said:

Bunu yıllardır vista x64 kullanan birisi olarak söylüyorum hala kulaktan dolma haberler ile x64e karşı gelmeyin ya.

Kulaktan dolma bilgi derken?

Benim yazdigim sey anlasilamadi galiba,
ben zaten son kullanicinin tercihi yuzunden degil, developerlarin maliyet ve is gucu acisindan ele almistim olayi. 64bit olarak compile edilmis kac tane program var? ben cok fazla sayamiyorum. 64bit sistemde x86 programlarda calisiyor dogrudur, ama 64bit performansi alamiyoruz, e yani maalesef performansdan soz edemiyoruz.

Driver derkende ztn ozellikle belirttim network aygitlari ve mobil bilgisayarlar seklinde,

neyse.

x86'ların x64 platformunda çalışması yeterince yeterli bir sebep. Hiçbir sorun olmadan kullanıyorsunuz bütün programları, antivirusler de dahil. 64-bitten performans bekliyorsan zaten yanılıyorsun. 64bitte normal uygulamalarda performans alamazsın, büyük uygulamalarda alırsın. Mesela Mysql server kuracan 64-bite kurarsan eğer performans alırsın ve kurduğuna değer. Ama firefox yüklüyon 64bit yüklersen aradaki farkı hissetmek için testler yapmaya başlarsın acaba fark var mı diye.

x64 programları x86da çalışmayacağından programlar hala x86 platformuna uygun olarak yapılıyor. Ama yakında tükenecek x86 bikaç yılı kaldı merak etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand

Brigand said:

Ki windows x64 çok daha kaliteli bir işletim sistemi daha önce de deyindim. Niye kullanmadıklarını anlayamıyorum. Tamamen yanlış yapıyorlar, saçma birşey yapıyorlar.

Yaptıkları şey mercedes bir arabaya ikinci el çıkma lastik takmak gibi birşey...

Simdi ortada soyle bi sorun vardi, bende onu developerlar acisindan bakarak kendime gore sebeplerini su sekilde acikladim;

KHaRoN said:
x64 kullanmak iyi guzel ama dezavantajlari ve aslinda olmayan ama bahsedilegelen avantajlariyla simdilik biraz balon.

en basta x86 driver destegi yok, yani card reader birsuru networking zimbirtisi icin driver problemimiz var demek.

Su anda pazardaki onca mobil bilgisayarida dusunursek butun bunlar icin x86 driverlarla stabilite saglanmisken x64 e donduk oldu seklinde sekillenmiyor olay.

Bunun da soyle bi etkisi var, 64bit program compile edilmiyor.
Evet 64bit teorik olarak x86 lardan hizli calisacaktir ama hala neredeyse tum bilgisayarlar 32bit kullanirken 64bit program bulunmuyor, kimsede haliyle aman 64bit yukleyelim demiyor.

Bunun uzerine neden vista 64bit in bu problemlere ragmen kullanilmasi gerektigini aciklayacak birikimde bi mesaj beklerken kulaktan dolma bilgilerle yazi yazdigimi iddia eden bi mesajla karsilasiyorum. Zaten hali hazirda 64bit isletim sistemi kullanan bi insan olarak(vista 64bit ultimate, ve kubuntu) -kulaktan dolma bilgilerimle- neden 64bit vista nin tercih edilmesi ve neden tecih edilmemesi gerektigine degineyim.

Brigand said:

x86'ların x64 platformunda çalışması yeterince yeterli bir sebep. Hiçbir sorun olmadan kullanıyorsunuz bütün programları, antivirusler de dahil. 64-bitten performans bekliyorsan zaten yanılıyorsun. 64bitte normal uygulamalarda performans alamazsın, büyük uygulamalarda alırsın. Mesela Mysql server kuracan 64-bite kurarsan eğer performans alırsın ve kurduğuna değer. Ama firefox yüklüyon 64bit yüklersen aradaki farkı hissetmek için testler yapmaya başlarsın acaba fark var mı diye.

x64 programları x86da çalışmayacağından programlar hala x86 platformuna uygun olarak yapılıyor. Ama yakında tükenecek x86 bikaç yılı kaldı merak etmeyin.

Simdi ozellikle neden bi platformdan performans beklemeyeyim anlamadim. Stabil ve performansli degilse kullanmam evet. Bu nasil bi arguman bunu anlayamadim. Kaldi ki ben ztn mevcut programlarin x64 olarak compile edilmesi taraftariyim, ve performans artisinin hissedilir duzeyde olacagini bilecek kadar yazilim/donanim bilgim var.

Driver problemine deginmistim. Problem yasamadigini dile getiren arkadaslar olmus. Yalniz ev kullanicisi disinda her kulvarda olaylar boyle gelismiyor. Vista signed driverlar istedigi icin vendorlarin driverlari gelistirip test edilip onayini beklemesi bazi durumlarda kabul edilemez bi durum. x86 driverlarin oncelikli oldugunu belirtmeme gerek yok heralde.
birde simdilerde peynir ekmek gibi satilan mobil bilgisayarlari dusunelim, pazardaki bilgisayarlarin neredeyse artik yarisi mobil. 4gb zorunluluk olmadan da 64bit e gececeklerini sanmiyorum o kadar entegre network urunuyle.
Overclock hadisesine bakarsakda tuned driver ve modifye bios kullanimini imkansiz kilan bi sistem.

64bit i savunurken "3rd party programlar kernel editleyemiyor artik, hardware probleminiz yoksa guvenlik icin 64bit tercih etmeli, signed driver lar sayesinde daha stabil " falan seklinde savunulmasini beklerdim. x86 kullanicisi asagilamakla x64 yucelmiyor maalesef.

Fiyat meselesine deginmedim bile dikkat ederseniz, cogu insan ilacli versiyonlar kullanidigi icin heralde bi problem olarak gorulmuyor bu hadise saniyorum.

Sonuc olarak gorusum, 64bit in daha iyi bi sistem oldugu ama baya bi elden gecmesi gerektigi, fakat son kullanici icin hala x86 larin gecerli birer os oldugu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...