Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

700 milyar $ geçmedi , tarihin en büyük krizi geldi.

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Phy said:
yazmicaktim ama neyse

Oncelikle 700 milyar cok buyuk bir para. O paraya amerikadaki butun infrastructure bastan assagi yapilabilir. 2.si ise amerika tarihindeki en buyuk kriz degil. 1930s daki kriz en buyuk. Amerikanin tum ekonomik sistemi coktu. Simdi ise daha cokmedi ama cok hassas.
700 milyar konusuna gelince kendi icinde + ve - leri var ama para dogru kullanilirsa sistemi duzeltmek icin yeterli..

700 milyar dolar sana bana çok büyük bir para. Ama amerika için bozuk para değerinde. 305 milyon nüfuslu, gayri safi milli hasılası senelik 14 trilyon dolarları bulan bir ülkeden bahsediyorsun. 700 milyar yanında uyduruk kalıyor.

700 milyar dolarlık piyasaya para enjekte etme planının tek amacı yatırımcıları psikolojik olarak rahatlatmak. Yoksa sistemi ve krizi kurtaracağından değil. Sadece insanları rahatlatsın, düşüşü durdurmaya ön ayak olsun diye..

Ayrıca krizin daha başlangıcı bu. Daha esas düşüler gelmedi. Onlar da gerçekleşecek olursa insanlar 1930 ları mumla arar. Henüz en büyük kriz olup olmadığını söylemek için erken yani.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Phy said:
yazmicaktim ama neyse

Oncelikle 700 milyar cok buyuk bir para. O paraya amerikadaki butun infrastructure bastan assagi yapilabilir. 2.si ise amerika tarihindeki en buyuk kriz degil. 1930s daki kriz en buyuk. Amerikanin tum ekonomik sistemi coktu. Simdi ise daha cokmedi ama cok hassas.
700 milyar konusuna gelince kendi icinde + ve - leri var ama para dogru kullanilirsa sistemi duzeltmek icin yeterli..

700 milyar dolar sana bana çok büyük bir para. Ama amerika için bozuk para değerinde. 305 milyon nüfuslu, gayri safi milli hasılası senelik 14 trilyon dolarları bulan bir ülkeden bahsediyorsun. 700 milyar yanında uyduruk kalıyor.

700 milyar dolarlık piyasaya para enjekte etme planının tek amacı yatırımcıları psikolojik olarak rahatlatmak. Yoksa sistemi ve krizi kurtaracağından değil. Sadece insanları rahatlatsın, düşüşü durdurmaya ön ayak olsun diye..

Ayrıca krizin daha başlangıcı bu. Daha esas düşüler gelmedi. Onlar da gerçekleşecek olursa insanlar 1930 ları mumla arar. Henüz en büyük kriz olup olmadığını söylemek için erken yani.

Ben diyorumki amerikanin butun ekonomik sistemi coktu. Bundan daha kotusu olamaz. Bu kriz kotu ama great depression kadara degil cunku duzeltilebilir. 1930daki krizin nedeni ve simdikinin nedeni cok benziyo. Adam gibi hareket ederse duzeltilir. Clintonun david lemermanin(soy addan kesin yanlis ama benziyo) programinda yaptigi konusma var dinle onu bir istersen.
Ayrica amerika icin buyuk para 700 milyar nasil pozuk para dersin. o parayla amerikadaki alt yapinin tamami degistirilebilir. Yollar kopruler falan
Sosyal ağlarda paylaş

hoca bunlari kimden duyuyonuz

dunyada amerika disinda canlar calinmasi gerekmiyor falan :)

nasil yaziyorlar ya

sunu bilin amerika 1 coker se biz 5 cokeriz

huun said:
tarihin en büyük krizi demek aslında biraz işi dramatize etmek için özellikle seçiliyor sanki.

olan abd'ye oluyor ve tüm parasını abd'ye yatırmış olan finans kuruluşlarına. başta araplar abd'den paraları çekmeye karar verdiğinden beri mortgeyçmiş, buydown piyasalarıymış abd'de patlamış çok da dert değil. reel ekonomide dünya çapında çanların çalınması için bir sebep görünmüyor, gerisini abd düşünsün. daha az yiyip, daha ufak arabalara binsinler. zira dünyanın en büyük kara/gri para aklama merkezi abd'den paralar az daha riskli ama daha büyük paraların kazanılabileceği türkiye, rusya gibi ülkere akıyor.

ekonomik düzende bir kayma olacağı aşikar ama, bu saatten sonra abd süper güç olarak kalmak için daha çok çaba sarf edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim alanim olmasina ragmen bende pek bilmiyorum ama soyle birsey.
Krizler inanilmaz firsat kaynagidir. Eger dogru adim atilirsa krizlerde cok para kazanilabilir. Simdi amerikada drum kotu oldugundan Turkiyedeki amerikali yatirimcilar durumlarini kurtarmak icin paralarini cekicekler. Diger yabanci yatirimcilarda amerikadaki krizden yararlanmak icin amerikaya yatirim yapmak icin paralarini bizden ceker. Eger biz yabanci yatirimcilara bukadar muhtac olmasaydik krizden okadar etkilenmezdik.
bunlar tamamen spekulasyon kesin dogrudur diye bir iddeam yok
Sosyal ağlarda paylaş

ulan kaçınızın büyük yatırımları var ki bu kadar umrunuzda borsamız krizimiz?

varsın kriz olsun, değişecek bir şey yok ortada ki zaten halihazırda kriz var ortada o ayrı bi konu. insanlar neden borsanın düşmesini, büyük yatırımcıların iflas etmesini falan bu kadar umursuyor anlamadım hiç.. deLi misiNiz?
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

hem doğru hem yanlış dediğin. abd çökerSE (gene şart kipi, sevmiyorum abi şart kipini) biz 15 de çökebilir, hiç çökmeye de biliriz.

abd borsalarından bir günde x milyar dolar çıkmışmış. bu sadece para sahiplerinin artık abd'de paradan para kazanmak istemedikleri anlamına gelir. ha para babaları paralarının çekip kasalarına (isviçre bankaları) gömerse dersin ki evet kriz var.

yok ama böyle birşey, isviçre bankaları para çekmek isteyenlere şu gün gel diye 1 ay sonrasına gün veriyor ordan anla artık kimden duyduğumu.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
matama said:

hem doğru hem yanlış dediğin. abd çökerSE (gene şart kipi, sevmiyorum abi şart kipini) biz 15 de çökebilir, hiç çökmeye de biliriz.

abd borsalarından bir günde x milyar dolar çıkmışmış. bu sadece para sahiplerinin artık abd'de paradan para kazanmak istemedikleri anlamına gelir. ha para babaları paralarının çekip kasalarına (isviçre bankaları) gömerse dersin ki evet kriz var.

yok ama böyle birşey, isviçre bankaları para çekmek isteyenlere şu gün gel diye 1 ay sonrasına gün veriyor ordan anla artık kimden duyduğumu.

matama hakli, sicak paraya en cok ihtiyac duyan ulkelerden biriyiz. O yuzden amerikan ekonomisinin cokmesi bizi cok etkiler..

Sadece bizi etkilemez tabii bir cok ulkeyi etkiler. O yuzden Cin, Rusya yardim ediyor ya..

Ayrica isvicre bankasi durumu pek dogru degil, en azindan her banka icin gecerli degil..
Sosyal ağlarda paylaş

MasterHapLo said:
bi arkadas sormusda cevap gelmemis ytl yi dovize cevirmek daha iyi olur mu su an itibari ile ?

ilk önerim bu tür bil bilgiyi paticikten değil bir finans gazetesi/dergisinden alman olacaktır :)

krizin türkiyeyi ne kadar vuracağını bilmek lazım bu soruya iyi bir cevap verebilmek için, ki burdan kimse iyi bir cevap veremez bu soruya. ha yarısı 1 der yarısı 0 der zaten %50 şans olduğundan 3 ay sonra doğru sallayanlar "bak gördünmü bildim" der :)
Sosyal ağlarda paylaş

huun ben daha gecen gun ubs den para cektim yaw :)

1 ay falan demediler ama ubs de batabilir yani o da dogru onda bir yalan yok

ama tekrar soyluyorum amerika 1 batarsa biz 5 batariz

buradaki butun sicak para onlarin adam alip goturecek buradan
memleketi batarken faizler tavandayken niye tutsun turkiyede

huun said:
matama said:

Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir kredi şekli duydunuz mu?

çekmek istediğin her 1 milyon euro için 1 milyon euroluk teminat mektubu kiralıyorsun. para hesaba düştüğü zaman %18 mektup sahibine direk ödeniyor, sen parayı çekiyorsun, sonra her sene paranın %3'ünü ödüyorsun. 0 vergi, 0 faiz. çıtır fon parası. unakıtan daha yeni uyandı olaya, şimdi bu paraları rant geliri diye vergiye bağlamaya çalışıyor.

bak işte böyle paralar geliyor türkiye'ye. krize bak, %5 düşmüş borsa bugün bizim.

böyle kriz mi olur? krizde paranın p'sini görmezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bence panik havası estirmenin bir alemi de pek yok yani yedik babayı falan gibi .

hükümetin ekonomi politikalarının sağlamlığını bu süreçte idrak ederiz işte , ne kadar bu global çöküşten etkileniyor falan gibi.

gerçi bunların küçük türevlerinden krize kaptırmamayı başardılar ülkeyi ,biraz da şanssızlar ve beceriksizler , büyüme hızımız gayet iyiyken saçma şeylerle uğraştık .
Sosyal ağlarda paylaş

Para bi yere gitmez, sadece el değiştirir! Türkiye'ye sıcak para sağlayan kaynaklar yatırdıkları parayı en az Ocak ayına kadar içerde tutacaklar o yüzden çok büyük bir kriz beklenmiyor.
Amerikan hükümetinin ekonomiye ne kadar uzak olduğunu tekrar gözler önüne getirdi bu kriz. Obama nın işi çok zor ama Mccain seçim sahnesinden tamamen silinir diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

bak işte böyle paralar geliyor türkiye'ye. krize bak, %5 düşmüş borsa bugün bizim.

böyle kriz mi olur? krizde paranın p'sini görmezsin.

Kriz dediğin bi gün sabah yatağından kalktığında "aaaa kriz olmuş" diye olmaz ki.

darbe mi lan bu? iyice karıştırdınız herşeyi birbirine
sırf muhalefet olmak için bilen adama.
Sosyal ağlarda paylaş

amerika bir batarsa biz beş batarız lafı talihsiz olmuş.

amerika öyle kolay kolay "batmaz". rusya gibi borçlarına default etmez, git bak amerikanın cds ratelerine :)

hoş amerika batarsa cds i geri ödeyecek banka kalır mı o ayrı konu. dünyanın tamamı risk free rateyi amerikan treasury bondları üstüne yaparken treasury bond default ederse finans sistemi kalmaz dünyada herhal, bırak beş batmayı :)

ama bunlar gereksiz spekülasyonlar, amerika batmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...