Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dragon Lance

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Her sistem kendine özgü bazı şeyler içerir buda bu sistemlerin diğerlerinde farklı olmasını sağlar

Dragonlance => Dramatic Adventure Game olarak tanıtılır sagada ve buna katılırım çünkü ana romanlarda çok fazla miktarda dram yaşanmaktadır fakat bunlar brezilya dizileriyle bile karşılaştırılamayacak(zaten dandikler(kişisel görüşüm laf sokmayın :) ) kadar güzeldirler

Forgotten Realms =>3ed D&D için en uygun sistemdir nedeni ise 3ed nin çarpışma gibi konulara daha çok yüklenip roleplay i geride bırakmasından dolayıdır (bu laftankastım 3ede D&D power play i daha çok destekliyor demektir roleplay tabiiiki yapılabilir)Ayrıcada sayıda roman okuman gerekmez çünkü çok fazla sayıda ülke ve herbirinin ayrı tarihi olduğundan bunları okumak çok kasar bu yüzden genelde fr dmleri işi kendi hayalgüçlerine bırakır ve genel bilgileri setting kitabından bakarak kullanır

Ravenloft =>Gotik Korku diyarıdır...frp konusunda tecrübe sahibi gruplara öneririm yoksa zewkiçıkmaz buradada drame öğeleri görülür kitaplarında ve her zaman kötülük kazanır(genelde)

Darksun=>Daha çok çöllerde geçen bir diyardır....kanımca tsr ın yarattığı en iyi dünyadır(bence)Çok fazla tarih kültürü vs..içermesine rağmen ırklar ve diğer öğeler bakımından diğer settinglerle bariz biçimde ayrılır.bu settingide tecrübeli gruplara öneririm

Planescape =>Birsürü boyutun iç içe geçmesiyle oluşmuş bir diyardır(aslında diğerleride öyledir)fakat planescapein güzelliği karmaşıklığıdır..hemen hemen her seneryo(istisnalar kaideyi bozmaz :) ) oynanabilir fakat buda yeni başlayanlara tavsiye olunmaz...hatta birkaç senedir frp oynatan dmler bile oynatma cesaretini gösteremeyebilir...korkarlar(herkes için geçerli değil)

Birthright=>Krallık yönetmece diyarı diyebiliriz...Kendi ordularınız kaleleriniz köylüleriniz vs vs var ve bilindik strateji oyunu fakat işin içine roleplay girince işte o zaman tadından yenmez ve iyi oynanırsa günümüzün strateji oyunlarına on basar (kişisel düşünce :) )

Şimdilik aklıma bu kadar d&d diyarı geldi sürç-i lisan ettiysek affola

Not:Forumlar tartışma alanlarıdır ve her düşüncenin tartışabileceği yerlerdir hatta bunu bırakın zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir söz vardır....insanların düşüncelerini dinlemek ve saygı göstermek erdemlerin en büyüğüdür
Mesaj tarihi:
Odun guzel deginmis ama yeterli degil tabi zaten Greyhawk i da unutmus haksizda sayilmaz ozet yapmis zaten,bu planeler arasi o daha iyi bu daha kotu kavgasi zaten her yerde yapiliyor ben bile Ravenloftu o kadar sevmeme ragmen aldigim orj. bi (DM tale da lvl 7-9)hikayedeki bazi yerlerin sirkten farksiz oldugunu gordum e hos degil tabi ama her plane in kendi ozel buyusu(ortam)var o yuzden bu plane leri masaustu oynarken yerine gore degisim yapabilirsiniz yani FR deki bir ortamdan planescape e yada baska bir yere gecebilirsiniz Baroviadan Kara-Tur a gecmek cok zevkli olur (iyi bir DMle)Tek bir plane i en iyi secmek haksizlik olucaktir...

Take care....[hline]A little less conversation a little more action please
Mesaj tarihi:
heheh
düşünsenize Krynn dan bi Solamnic partisi Athasa Geçiyo :D

30 saniye(3 round) ömür biçiyorum adamlara. sonra heryerde metal fiyatları düşmeye başlıyor :)[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley
Mesaj tarihi:
bonepart'ın "mod'um ben, istediğimi yaparım" geyiğini anlayıp, düşük espri anlayışına sevgi göstermek lazım..

Hepimiz biliyoruz ciddi olmadığını, düşük beyinli olduğunu. Gitmeyiverin üstüne bir topicte :)

Hatta bakınız
[hline]There, look, the willow clings over the river,
like a person who bows down, crying for the lover.

[Bu mesaj Magic tarafından 21 Mart 2003 12:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bende beşinci cagın birtane var onuda merakımdan aldım ama oynuyacak adam bulamadım antalyada bir iki kere arkadaslarla
dendik cıvıdı ama icindeki kartları icin aldıgıma deydi
Mesaj tarihi:
Planescape çok güzeldir, tavsiye ederim.Kaynak yok demişsiniz ama kazaadan bolca e-book bulabilirsiniz.Planescape Boxed Set, Factol's Manifesto ve Faction War önemli olanları. Özellikle Faction War dan sonra olaylar baya bi karışıyor. Bi de 3e Manual of the Planes plane leri çok iyi anlatmış diyolar.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Mesaj tarihi:
Manual of the planes uzerinde kac haftadir calisiyorum ozellikle asylum ve abyss in son katlarinda bir dragonlar var guardian muhabetinde yani Elministerindan Raistlinine Drizztinden Stradh ina butun planelerdeki en iyi herolari al yanina genede birini olduremezsin korkunc korkunc agliyorum....

Take care....[hline]A little less conversation a little more action please
Mesaj tarihi:
bahamut ve tiamat(paladine ve takhisis?) biraz güçsüz manual of the planes teki halleriyle.

sen deities and demigods'a bak. ;)[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
bende bir fifth age var hic masa üstü oynamadım bilmem nasıl oynanır lakin kartları icin aldım:) bunda Antalyada frp kafe olmamasını büyükpayı va tabi ama yakında İstanbula bir gidicem taşı topragı frp diyorlar:lol:[hline]I'm a lost soul in frp
  • Yeni Oluştur...