Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dragon Lance

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İki tane masaüstü versiyonu var

1.si Dragonlance 5th Age diye apayrı bir sistem(saga adıyla geçio) kartlarla oynanıyor başta kartlar falan gelio sana daha sonra bu kartları belli bir olay gerçekleştiği zaman d&d ta zar atarsın bazı şeyler gerçekleşir ya işte kartları zar gibi kullanıosun ama en önemli avantajı elindekilerin ne yapıp ne edeceğini önceden bliosun ve buna göre iyi kartın kötü bişeye heba olmuyo(d&d de en kolay şeyde 20 atıp en zor olayda 1 atanlar için iyi )

diğer fark ise büyüde 5th agede geçtiği için oyun büyüler belli değil kendin bazı şeyler oluşturup yapıyorsun ona göre zorluk belirleniyor(örn.en dandikten kıvılcım çıkarma büysü hiç kasmazken ortamda kıyameti koparma deprem yapma sınırsız chain lightning atma 15 tane fireball fırlatma haliyle kasar ve yapılma süresi de epey uzun olur =) )

geri kalan kısmıda bildiğimiz masaüstü frp dm falan var tek farkı kartlar işte.....ama çok tavsiye etmiyorum bu sagayı ben pek zewk alamadım çünkü 5th age ben pek sewemedim :(

2. olay ise eski d&d campaign setting ad&d kurallarına göre yazılmış klasik 5th ageden önce geçen maceralar için

Kişisel görüşüm ise dragonlanceta frp oynanmaz...çünkü geçecek macera yapmak çok zor sonuçta belli bir olaylar zinciri var ve bunları bozmak tüm dünyayı değitirmen gerekiyor...ayrıca dünyası çk küçüktür hem yapabileceğin kısıtlı maceralar var sonuçta daha önce kimse diğer planelere geçmemiş(fistan hariç )

Forgotten Realms (macerallar için çok güzel) ı yada ravenloft(gerilim olayı çok iyi bide ortam yaparsan harika atmosferli bir setting )ta oynamanı tavsiye eder köşeme çekilirim

*!geldiği gibi tekrar karanlıklara gömülür*
Mesaj tarihi:
DL in dünyası küçük değildir
ana kitapların geçtiği dünya küçüktür. Ama DL dünyası sonsuzdur. Morrowind'in dünyası gibi ada şeklindedir[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Mesaj tarihi:
varmı dragonlance gibisi be ?

en süper dünya, şimdi ansalon kıtasının herhangi bir noktasına bıraksanız kaybolmam ben mesela[hline]When I look into your eyes
There's nothing there to see
Nothing but my own mistakes
Staring back at me

Mesaj tarihi:
orda kafayı yerim

ama mesela hmm benim için en uygun şehir palanthas, bir noble olarak orda yaşayabilirim[hline]When I look into your eyes
There's nothing there to see
Nothing but my own mistakes
Staring back at me

Mesaj tarihi:
Benim yerim Mt. Nevermind ın yakınlarında,
half gnome-kender olduğum için hem evimden ayrılamıyorum
hem de etrafı doılaşıp yeni fikirler üretmek zorunda kalıyorum :)[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Mesaj tarihi:
Dragonlance küçük sayılmaz oynancak zamanıda az sayılmaz ama tanrılar ve sürekli dünyayı kurtarma olayı biraz sınırlıyo kim ne derse desin...

ben bir dünya istiyorum ki kimse dunyayı kurtarmasın herkes macera yasasın maksımum krallık fln kurtarsınlar dunya kurtarınca neblım sınırlanıyosun...[hline]Welcome to the "Real World"
"Est Sularas oth Mithas. Şerefim hayatımdır."
"Forse altri cantera con miglior plettro. Başkaları bu türküyü daha iyi çağıracaktır elbet."
"Take your swords and fight for your lives!"
Mesaj tarihi:
Dragonlace aşmıştır laf atanı Doktor Bilal şey etsin töbe töbe[hline]My name is Zordekus Memduska Dolapolio,commander of ordechs of north ,chief ordech of Geyich legions,loyal servant to true Ordech cheiftain Nurlah
Mesaj tarihi:
dragonlance ile ilgili bilgi almak, dolayısıyla oynatabilmek istiyorsan. ilk önce ana romanları okuman lazım (chronicles ve tales). Tales of the Lance AD&D second edition kuralları baz alınarak hazırlanmış bir campaign set'dir. AD&D oynatacaksan bu set'i almalısın. Ama nerede bulabilirsin bilemem, bulması çok zor. Zaten uzun zamandır basılmıyor, anca ikinci el bulabilirsin.
Fifth Age Saga kurallarına göre hazırlanmış bir set'tir. Chaos War'dan sonra geçer, fifth age oynatmak istiyorsan. Dragons of Summer Flame'i okumalısın. Bu setin de basımı bitti, onu da anca ikinci el bulabilirsin. Bu arada fifth age'in expansionlari dragonlance hakkinda çok önemli bilgiler içermektedir. meraklısına tavsiye ederim. fifth age dm'liği yaptım, çok güzel bir sistemdir.
(bu kısımdan sonrasını bilmiyorum bilenler aydınlatsın)dragonlance'de fifth age'i bitiren war of souls serisi çıktı. yeni bir sistem ve yeni box setler yolda olsa gerek. 3rd edition uyarlı[hline]Her şey düşündüğün gibidir...
Mesaj tarihi:
dragonlance barbut, tavla gibi oynanmaz...
kart-zar tartışmasını ayrı bir yerde yapalım.
tanrı konusuna gelince, dragonlance tanrıları çok güzeldir, özeldir.
Ama bence dragonlance'in ana teması kahramanlıklardır, yani her şeyin kötüye gittiği, kötülerin çok güçlü olduğu bir anda bir anda birinin çıkıp (örneğin Sturm, Steel) büyük bir feda ile dünyanın gidişhatını tamamen değiştirmesidir. Dragonlance güçsüz, zayıf ama kahraman ruhlu maceracıların dünyasıdır. fifth age'de de bunu çok kez gerçekleştirme fırsatı buldum. ama kabul yani 5 ejderha (malys falan) çok güçlü. öldürülmesi imkansız teorik olarak.

böyle olması oyuncuların (ya da dünyadaki insanların) umudunu yok ediyor ki dragonlance'in temasının çok önemli bir bölümüdür umut. dm olarak bu umudu ortaya koymak lazım[hline]Her şey düşündüğün gibidir...
Mesaj tarihi:
said:
BonePART, 09 Mart 2003 00:37 tarihinde demiş ki:
SU FORUMDA BUNDAN SONA DRAGONLANCEYE LAF EDENI REZIL EDERIM
modum her turlu pisliği yaparım
dragonlance cok kral dunyadır
forgatten realms gibi hersey olsun diye follofos olmamıstır

Eğer insanlar dragonlancee laf söylemiycekse sende başka dünyalara laf etme biraz ölçülü davran.

[Bu mesaj Ardeth tarafından 17 Mart 2003 17:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
+1

ben de DL i FR dan çok severim ama bu biraz subjektif bi yaklaşım.[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley
Mesaj tarihi:
ardeth'e katılıyorum. mod olmanın da canın istediğinde "her türlü pisliği yapma" selahiyeti getirdiğini hiç sanmıyorum.
burada insanlar yalnızca görüşlerini bildiriyorlar. seviye korunduğu sürece her konuda olumlu ya da olumsuz her görüş bildirilebilmelidir. seviyeyi korumak ise "mod"ların görevlerindendir. seviyeyi düşürmek değil.
Mesaj tarihi:
istanbuldaysan bi haftasonu beşiktaşta saklı kente git. sihir derdim ama orda daha çok warhammer olayıyla ilgileniliyo. orda sor soruştur seni yönlendirirler. bilen birileri kesin çıkar.[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
Mesaj tarihi:
said:
BonePART, 17 Mart 2003 22:07 tarihinde demiş ki:
ayrıca neye laf atık

said:
BonePART, 09 Mart 2003 00:37 tarihinde demiş ki:
forgatten realms gibi hersey olsun diye follofos olmamıstır
[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
Mesaj tarihi:
planescape süper.
campaign settingi ve accessoryleri de harika.

Pike it berk! I am Thor's proxy and your laws Don't Apply to me. -last words of Franok Heiden, to a Mercykiller...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
  • Yeni Oluştur...