Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

network kurulum yardımı

Silphatos

Öne çıkan mesajlar

yav şimdi 2 pc var odada 1 tane usb wireless var, bana takılı ve nete girebiliyorum. bir tane de hub var 2 pc arası lan kurulu. ama hub açık iken nete giremiyorum ben. şimdi benim yapmak istediğim hub ile 2 pc arasındaki lan hep açık olacak ve bendeki wifi neti diğer pc paylaşabilecek. nasıl yapabilirim bunu?
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğin sorunu anladım ama bir anlam veremedim. Network adaptörlerinin ayarında bir sorun olabilir.

Wireless router ve modem nerde peki? Eğer ona erişimin varsa sadece onu kullanarak hem neti yayıp hem LAN kurabilirsin (ikinci pc'ye de bir wlan adaptör almak konuşuluyla). HUB'a gerek kalmıyor bu durumda. LAN da wireless olmuş oluyor böylece.
Sosyal ağlarda paylaş

yok işte router'a erişimim olsa, lojmandan kullanıyorum üniversitenin netini. diğer pc'ye de bir wifi alsam birbirlerini görecekler haklısın ama işte para vermek istemiyordum bi tane daha wifi adaptörüne :) zaten bendeki wifiyi çıkarıp lanı kullanıyoruz yani o sorun değil, amaç diğer pcyi de nete sokmaktı.
Sosyal ağlarda paylaş

routerla ilgili birşeye gerek olmaması lazım, ağ bağlantılarından ethernet bağlantısına sağ tıklayıp özelliklerinden ics ile interneti paylaştırmayı seç wirelessı taktığın pcde sonrada kablosuz ile etherneti seçip sağ tıklayıp köprüle, ipleride otomatik al, muhtemelen olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
yeni topic açmayayım diye uplıyorum

http://www.hepsiburada.com/edimax-ew7316ug-54mbps-usb-adaptor/productDetails.aspx?categoryid=103939&productid=bd93616

Böyle bir alet alırsam sadece wireless bağlantıya erişimim mi olur ? Yoksa wireless ı olan modem dışı başka bir aletle de arada network felan kurabilirim ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...