Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATI Radeon 4870 ısınma / kitlenme problemi

Shaklaban

Öne çıkan mesajlar

Kasa olarak ne kullanıyorsun? Kasa sıcaklığın nedir? 4870 sıcak bir kart, kasa havalandırman iyi değilse kasandaki diğer parçaları ısıtır ve bilgisayarını kitleyebilir.

Power supply olarak ne kullanıyorsun, kaç watt? 500W'ın altındaysa yine benzer şekilde sistemin kitlenir.
Sosyal ağlarda paylaş

bi ara 4870 almaya gönül verdim ve araştırmaya koyulmuştum. sphire modellerinde sanırım genel bi ısınma ve oyundan atma sorunu var.genel olarak kendi kartını kullanıcaksan eski driver kullanıyolar sanırım.değiştiricem dersen powercolor marka 4870 lerde özel soğutmalı olan modeli var pcs+ diye geçiyor hem kendinden o/c yapılmış bir kart. eğer değiştirebilirsen kartını onu tavsiye ederim.birde x260 lar daha bi uyumludur warhamere çünkü nvidia logosu var oyunda :) ama daha çok para bayıp daha düşük fps alma şansında yüksek neyse ben sana powercolorun örnek linkini vereyim incele istersen. benim aklıma yatan bu karttı.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2408
Sosyal ağlarda paylaş

Yaşadığın sorunu tam olarak anlatırsan daha rahat yardımcı olabiliriz. Oyun mu kitleniyor? Grafik hataları mı görüyorsun? Bilgisayar kendiliğinden mi kapanıyor? Oyun yada kitlenme sırasında ekran kartı ve işlemcinin sıcaklığı nasıl?

Warhammer ve WoW oynamak için Tofaş gerekiyorsa sen Ferrari ile oynuyorsun. 4870 çok iyi bir kart. Hatanın ekran kartından olduğuna nerden karar verdin bilmiyorum. Ama hakkaten öyleyse aldığın kartta donanımsal bir hata olabilir. Kullandığın sürücüyle bir uyum problemi olabilir. Daha bir çok senaryo var.

Dediğim gibi sorunu tam olarak tarif edersen daha rahat anlaşılır neyin ne olabileceği.
Sosyal ağlarda paylaş

fanin hizini arttirdim gene yapabilio yani ben istemiyorum acikcasi bu stresle oynamak bana alternatif bisi soleyin kadikoyde bulabilcegim bi kart kullaniim zaten bole cod olsun bilmemne olsun crysis olsun ole oyun fln oynamiyorum warhammer wow diablo oynayan bi insanim max. he belki diablo3 cikinca oynarim yoksa single uber bisi oynamiyorum eger sorun yapmiosa 4850 toxicde alabilirim veya 9800gtx de yani yeterki kasmasin highde ve aptal sorunlar yapmasin
Sosyal ağlarda paylaş

pc parçalarında yapılan bütün donanımsal değişiklikler garanti dışı bırakıyor.ben ram üstüne soğutucu plaka takmıştım onun bile garanti dışı bıraktığını söylediler.

ps:hd3870 al hem az masraf hem senin oynadığın tarzdaki oyunlara oldukça yeter gerçi ben crossfire ile crysisda 60+fpsde oynuyorum sürekli.

HIS herzaman atilerde tercihin olsun :P
Sosyal ağlarda paylaş

ya anlamiyosunuz adam driver cek dio olmadi iade etcem dedim ok dedi bu kadar yani yardimci olmalari yani yapacaklari bisi yok...ayrica fan vs garantiyi bozuo ya gene olmassa riske girmeyi dusunmuyorum sadece bana su lazim ben XXX kartla oynuyorum ve sorun yapmio sole iyi kartlardan birinden tavsie edin alim istemiyorum asmis full high performans ben sorunsuz kaliteli bi kart istiyorum acikcasi..o yuzden warhammer bolumune acmistim bana deyin 9800gtle high oynuyorum problem yok direk alim hic farketmez bunu istiyorum acikcasi cunku 10senedir pclerde hep isinma fan sorunuyla karsilasiyorum 432324 milyon verip hic ayar yapmaya ugrasmicam artik acikcasi alim oyniim odun mantigi ama bole olsun istiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sorunlar olduğunda kart kaç derece onu biliyor musun? Nvidia kartlar için Rivatuner ile çok rahat anlaşılabiliyor mesela. Sıcaklıkları belli aralıklarla bir log dosyasına yazıyor. Kitlendikten sonra reset açıp dosyaya bakıyorsun. Reset attığı sırada sıcaklıklar ne alemde anlaşılıyor böylece.

Ben yine de sorunun fazla ısınmadan kaynaklandığını düşünmüyorum. Warhammer zaten o kartı abartı ısılara çıkartacak kadar kastıramaz muhtemelen. Fan hızını arttırdığın halde devam ediyormuş. Fanın normal ayarlarında bile olmaması lazım böyle sorunların.

İmkanın varsa başka bir ekran kartı dene derim. Tanıdığın birinden ödünç alabilirsin mesela. Kartta donanımsal bir hata olabilir.

Hatta sorun hiç beklemediğin parçalarda bile olabilir. İşlemci ısısına da bir bak derim.
Sosyal ağlarda paylaş

size speed fanin verdigi degerleri yaziyorum oyunun patladigi anda....system 50(bumu cok ?=)..cpu 41....aux 1...hd0 31..core0 37...core1 32derece..ayrica neden karttan diyorum cunku butun forumlarda adamlarin sistemleri bnm gibi quad core veya core 2duo xxx anakart kimisi ddr3 kimisi ddr2 saglam sistemler ve hepsinde tek ortak ozellki sapphire 4870 olmasi yani sizce istisnami ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...