Ancalagan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Arkadaşlar casper marka bir laptop kullanıyorum hani şı çiftçekirdekli 8400m gs li geforce u olanlardan fakat driver i yeniliyemiyorum ve bu yüzdende pek çok oyundan Düşük performans alıyorum. Acaba NVIDIA nın Geforce 8400M GS modeli olan ekran kartının son Gpu mıydı Gu mıydı nedir (pek anlamıyorum teknik terimlerden :S ) bu moduna uyumlu en son sürümünü nerden bulabilrim. Nvidia nın sitesinde bulamadım googledanda ufak bir araştırma yaptım ama yararlı siteler varsa yada dire bir adres biliyorsanız benimle paylaşırsanız sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 http://www.laptopvideo2go.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 dün epey araştırdım ama 178.13 gibi yeni bir forceware bulamadım Acaba bu laptoptaki 8400M GS Lere driver bulunamıyormu sorunumuda söylilym hemen oyunları oynarken çok fazla crash yiyorum ve performans sorunu alıyorum ki normalde olmaması lazım laptop bile olsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Performansdaki dususu neyi kistas alarak soyluyorsun? Zaten 8400gs , bi onceki nesil 7400 u kullanarak ek olarak 256mb ram ve dx10 destegi getirilmis halidir. Cok asiri bi performans beklemek hayal olur. Makinenin ilk haliyle kiyasliyorsan dx surumunu guncellemeni oneririm. normalde mobility kartlara(M, veya Geforce Go) nvidia vendorlar icin ozel driver yapar sicaklik degerlerini serilere gore duzenleyerek falan filan. Casper barebone olarak toplandigi icin bu tarz guncel bi driver bulmak buyuk problem. Casper servisine sorabilirsin durumu, veya nvidia nin driver archivelerinden(u.k. sayfalarinda support da arsivler var) geforce M/Go 8 serisi kartlar icin driver bakabilirsin. (bende nvidia nin sitesi su anda acilmadigindan soyledigimi dogrulayamiyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 3 üst mesajda verilen linke giriyorsun, ordan forumlara ordanda Ge-Force drivers'a. sonra listeden istediğine giriyorsun. Şu an itibari ile 178'ler çıkmış, bende indirip test ederim. (8400 gs li casper bende de var.) Ama genelde 177 ve 178 serileri desktop serisi olduğu için laptoplarda fazla ısı yaratıyorlar ama performanslarıda diğerlerine nazaran az biraz yüksek. Ona göre seçmekte fayda var. Nese devam edeyim. Mesela 178.13 no'lu driveri seçtin. Girdin sayfasına, driveri indirdin sonra onun yanında Modded Inf. die bir dosya var. Bu dosya setup'ın senin ekran kartını görmesini sağlayan dosya. Setup dosyasını indirdin extract ettin sonra da indirdiğin inf dosyasını bu setup klasörünün içine attın. Değiştiriiim mi abi mesajına onay verdikten sonra işlem tmm. Şimdi eski driveri bi güzel siliyorsun, rest. atıp yenisini yüklüyorsun. sonra bi daha rest. ve valaaa :) yeni driver yüklendi. Tek uyarmak istediğim nokta bu driver konusunda, eğer extra bir soğutucunuz veya laptopun iyi soğutmasının olmadınığı düşünüyorsanız mümkün olan en stabil driveri indirmenizi tavsiye ederim. Ve zaten aşırı ısı yaratan driverlara bi de oC yapmaya çalışırsanız Allah yardımcınız olsun. :) 3 Laptop ekran kartı yakmış biri olarak ufak bir tavsiye siz değerli laptop kullanıcıları. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar