Anelor Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 simdi ust komsunun interneti ortak kullaniyoruz bizde bi port var 2 bilg bagli ona ben kendi bilgimi getirdim lan kablosuyla bagladim onu porta laaakin ben internete giremiyorum napicam ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 elinle ip atamayı denesene bi. iki bilgisayara da farklı ip ata. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 yok mu bi yardim edicek ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 2 ethernet kartı lazım 1 makine'de takılı olan. Bu 2 ethernet olan makina ana makina olucak, açık olduğu sürece diğer makina internet alır. 1 ethernete interneti, diğer ethernete diğer bilgisayarı bağlayacaksın lan kabloları ile. 2 ethernetli makina'ya (a) dersek, a mak. da server kurucaksın, 192.168.0.1 den 10 a kadar ip atıcaksın, alt ağ makinesini 255.255.255.0 yapıcaksın ( bunları internet'in değil, b makinasının bağlı olduğu kartın tcp/ip ayarlarında tanımlayacaksın ) internet bağlı olan otomatik alacak ip'yi. B makinasında ise 192.168.2.9 felan diye ip vereceksin 1-10 aralığında bir değer, alt ağ makinesi gene 255.255.255.0 olacak. Olayı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 simdi esas adsl nin bagli oldugu makina 5. katta bizle alakasi yok sadece ordan kablo geliyor ve burda bi zimbirti var ona takili o zimbirtidada girisler var ethernet kablolari icin bizde evde 2 bilg ona takili durumda gayet guzel internet var su an bagli oldugum bilgin ipsi 192.168.0.4 otomatik alinmis bu cikiyo eger ben manuel olarak bunu degistirirsem sonunu 3 yaparsam falan internet kesiliyo. bagli olan diger bilg hakkinda bi bilgim yok ama benim baglamaya calistigim bilgde takiyorum kablosunu falan kendi oto ip aliyo ama cok alakasiz rakamlar ip si tam olarak 169.254.4.167 oluyo ve sinirli baglanti veya baglanti yok diye ben ipyi manuel degistirdigim zaman baglandi diyor ama internet yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Esas adsl'in bağlı olduğu makina ile sizin kabloları takdığınız ( hub olduğuna inanıyorum ) zımbırtı, arasındaki kablolaşma nasıl oluyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 abi camdan bi lan kablosu geliyor alete giriyor bende bu kadarini biliyorum yani o 1 numaraya takili iste bizim bilglerde 2 3 die gidiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Tamam da arıza bir bağlantı oluşturmuşsunuz. Şimdi bahsettiğin edavat hub ise, bağlantı şöyle olmalı; yani adsl modem hub'a giricek ve diğer makinalar neti hub'dan alıcak. Sizin ki bir garip, adsl makineye bağlı makineden hub'a kablo geliyor, sonra hub bağlantıyı bölüyor. Ip çakışır, 2 den fazla makina bağlantı alamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 cozum onerin nedir peki ne yapmali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Aga işte, adsl modemi hub'a bağlayacaksınız, hub'dan da diğer makinalara dağıtacaksınız. Olay bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 evet sunu dusunemiyecek kadar gerizekali hale gelmis durumdayim daha dogrusu dusunemiyorum neyse bunlarin konumuzla alakasi yok cok saol ilgin alakan icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar