Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nacizane Warhammer hayal kırıklığım.

Antinanco

Öne çıkan mesajlar

wow kötü bir oyun demiyor kimse zaten. sadece kolay ve zamana dayalı bir oyun o kadar. gerek pvp gerekse pve anlamında her türlü contenti gördüm wow da zaten. birde wow 3.5 sene oldu çıkalı 1 expansion gördü, diğeri de kapıda. çıktığı zamanda kıyaslanacak kadar iyi bir rakibide yoktu pek.

warhammer olayına gelince adamlar bi oyunu çıkarırken planladıkları herşeyi bir anda ortaya dökmüyorlar. o yüzden kıyaslamak için biraz zaman geçmesi ve oyunun olgunlaşması lazım. insanların kafada bazı beklentileri var, onları göremeyince başlıyorlar oyun şöyle böyle diye.

önemli olan teknik sorun çıkmaması, oyunun göçmemesi, stabil olması, buglar falan vs. gibi. content ayarlanır her türlü. sonuçta warhammer da sağlam bir konuya dayanıyor, ea ve mytic var işin içinde yani bütçede sağlam (ek content = ek iş = ek bütçe demek ondan belirtiyorum bunu) eldeki malzeme de kaliteli, warhammer evreninden bahsediyoruz, kullanmasını bilene tabi. AoC ve Lotr de gerektiği gibi kullanamadılar çünkü.

edit: wow ilk çıktığında pvp vardı evet, millet hurra SW e yada orgrimara akın ederdi server göçerdi sonra. pvp yapmak isteyen xr aşağı tarren mill yukarı yapardı başkada bir seçenek yoktu. yada şehir çıkışlarında otobüs bekler gibi ganklemek için adam çıksın diye beklerlerdi. oyun bugdan geçilmiyordu. bunlarıda unutmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de tam ekmek'in dediklerini söylemeye geldim..

wow'da oyun zevk almak için hazırlanma ve zevk almak diye iki bölümden oluşuyor. oyundan zevk alabilmek için, dakikalarca o şehirden bu şehire uçmayı, saatlerce raid takımının toplanmasını, haftalarca belirli bir item'ın düşmesini beklemek zorundasınız. anca bunlar olduktan sonra oyundan zevk almaya, aksiyona doyabilirsiniz.

wow'un tüm mantığı birşeyi süründürerek vermek üzerine kurulu. mount almak işkence, sıradan itemlardan iyi pvp item alabilmek işkence, falan filan. yani oyundaki basit bir kazanç bile bu işkence yüzünden insanları o kadar mutlu ediyor ki, başka mmo'ya geçince şalterler atıyor.

war tamamen casual player oyunu. cooperative single player arıyorsanız benim görüşüme göre war katiyen size göre değil. wow'da casual player'ın hayatında göremediği instance'lar varken, (bkz hala tbc instance'larına bile girememiş adamlar) war'da "war is everywhere".
Sosyal ağlarda paylaş

daha yeni olmasına rağmen classlar oldukça dengeli. (wow'un bahsi açılmışken, 4. senesinde pvpde hala roguelar ve warlocklar blizzardın oğlu muamelesi görüyorken WAR daha realease'de oldukça dengeli)
geri kalan content vs. için konuşamam daha level 12 yim :)
ama karakter/armor grafikleri de über. hele bir marauder olarak konuşuyorum, o sol kolun mutasyonları harika olmuş, hiç bir şekilde göze batmıyor, karakterle tam bütünleşmiş.
ses olarak da çok iyi savaş mekanına yakın yelerde çığlıklar geliyor. bazen boş mekanlarda dedikodu yapan npc sesleri oluyor. atmosferi tamamlayan öğeler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

birde yazmamışım oyunu pvp yapmak için oynuyorsam neden 1-2 boyunca durmadan deliler gibi honor farm yapmak zorundayımki ?

wow pve oyunu her ne kadar arena olsada yanına druid alan çoşuyor ?, arena dediğin guild wars daki gibi olur yaparsın setupu gerekirse yeni pvp karakteri açarsın 20 level giyersin max armor ve silahları al sana gerçek pvp, orada olay karşıdaki takımın buildine ve ne kadar iyi oynadıklarına bakıyor orada aradaki item veya class farkına bakmıyor, (en son benim oynadığım zamanlar böyleydi durum)

mmo oyununa zaten güzel grafik yapmasınlar aoc oynayan arkadaşlarım yakınıyordu 5-6 kişilik combata girdiğimde kasım kasım kasılıyor bilgisayar diye,

warhammerlerin eksikleri var tabi şuan ama zamanla düzeltirler tabiki,
Sosyal ağlarda paylaş

Iyi de Wow ciktiginda nasil oldugundan bize ne?
Sen yeni oyun yaparken rakibin WoW'un ilk ciktigi hali degil, su anki hali.

Bir de WoW kolay WAR zor muhabbeti cok komik. High-end bir guildde[Yani world first yapanlarla ayni reset icinde bosslari deviren guildlerden bahsediyorum.] Pve mi yaptiniz? Top ranking/Tournament kalitesinde Pvp mi yaptiniz da `zamana bakiyor` diyorsunuz? Bir gecin yani...

`WoW'da tutunamadim sansimi WAR'da deneyecegim.`

ps : lafim `aa yeni bir oyun oynayayim. oo eglenceliymis lan negzel hehehe.` diyenlere degil. mmolar uzerinden e-peen buyutme pesinde olan ve oyun fanligi yapan kesime. zaten eglenmek icin oynayan adamlar boyle wow'a bok atayim, war'a laf geldiginde anneme kufur edilmis gibi davranayim triplerine girmiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

"WoW'da kazara bir tutundum bir daha öpsen bırakmam" daha mantıklı sanırım şu serzenişte ;)

edit: Belirteyim dedim, laf sokma amaçlı değil de, mantıksızlık düzeltme amaçlı bu. Nitekim WotLK kapıda, zaten "reset atılıyor" oyuna yani, tutunmak isteyen orada tutunur. Mantıklı eleştirilere objektif cevap veremeyince çirkeflik yoluna gidilmesin yeter ki.
Sosyal ağlarda paylaş

jonywayt said:
ama bu order tarafındakı fitmez tukenmez hareket engelleyıcı speellerden dolayı kusmak uzereyız guildce :D

Gördüğüm bütün Destrolar bunu söylüyolar ama bu dediğiniz root sizde de var?? bizde engineer ve bright wizard da sizde de sorceress ve squiq herder da birebir aynı özellik var?

bu "L2P dude" laflarını hiç sevmem ama... ;)
Sosyal ağlarda paylaş

valla wowdada tutundum ama ınsanı cok ama cok yoruyor. causal player ıcın wow cok cok zor. cs mantıgıyla gir oyna cık :D yaslandık artık :D 3.5 sene oncekı enerjım yol. ayrıca bu pve ye harcıyacak kadar vaktım yok. iş gün hatun matun spor temiz hava bol gıda :P

herkese gore degısır gorusler. benım ıcın war ıyı olmus. aoc 1 ay
lotr 15 gun :P dayanabıldım wow 3.5 sene cok guzel gectı. ama baydı :D war güzel olmus güzel :D
Sosyal ağlarda paylaş

Blackice said:
jonywayt said:
ama bu order tarafındakı fitmez tukenmez hareket engelleyıcı speellerden dolayı kusmak uzereyız guildce :D

Gördüğüm bütün Destrolar bunu söylüyolar ama bu dediğiniz root sizde de var?? bizde engineer ve bright wizard da sizde de sorceress ve squiq herder da birebir aynı özellik var?

bu "L2P dude" laflarını hiç sevmem ama... ;)

bana denk gelmıyor hertalde daha yenı sorcerorlar trap yapabılıyor. ama cıldırıyoruz yanı hele ben meleeyım kurtulamıyorum :D en azından bu lvl de :P
Sosyal ağlarda paylaş

Oynadigi oyunu ciddiye alarak oynayan `gaming yeteneklerine` sahip olan adam her oyunda basarili olur. Taninan bir oyuncu ya da taninan bir grubun uyesi olur.
UO WAR WoW Dota ot bok... Isimler cok da onemli degil. Acikcasi ben WoW'da yetemedigi icin sansini WAR'da deneyen arkadaslara tam tersine oyuna buyuk guildlerin/gamerlarin henuz cok ilgi gostermemesini dilemelerini oneriyorum. Hebele oyununu beklemeye baslayacaklar bu sefer `WAR'in tahtini alacak bu oyun!` diye.
Eger WAR, WoW'un su an sunduklarini sunar buyuk guildleri cekerse, yine ayni adamlar, ayni gruplar basi cekecek...
Sosyal ağlarda paylaş

cüce ve brothers tarzı pacman elestirisi soyle olurdu heralde

- agzını cok acıp kapıyo
- krakerleri yerken insanı mutlu edemiyor
- super moda gectiginde viyuv sesi cok kulak tırmalıyor.

yani aslında soyle ki,burada elestirenler oyunun eksigini elestirmiyor hep oyun sistemini elestiriyor.her oyun wow degildir ibaresi koymak lazım artık yeni cıkacak mmorpglere ozellikle turkiyeye gelen versiyonlarına.

ben mesela wow da hiic eglenmemistim o yuz kere karazhan yap bin kere black temple yap sonra 4 ay boyunca harcadıgın hayatının ürünü epic itemını bezinle parlatırsın zaten 2 ay sonrada bi patchle yalan olacak o.
Sosyal ağlarda paylaş

look said:

Bir de WoW kolay WAR zor muhabbeti cok komik. High-end bir guildde[Yani world first yapanlarla ayni reset icinde bosslari deviren guildlerden bahsediyorum.] Pve mi yaptiniz? Top ranking/Tournament kalitesinde Pvp mi yaptiniz da `zamana bakiyor` diyorsunuz? Bir gecin yani...

`WoW'da tutunamadim sansimi WAR'da deneyecegim.`

Diyosun ki WOW dan PVE ve PVP anlamında ZEVK almak için ancak High-End bir guildde veya çok iyi oyuncularla birlikte oynaman gerekiyor mu diyosun?

Dostum çok havalasın, birlikte takılabilirmiyiz?

E gerek yokki WAR da biz lvl 1de oyuna başlayıp çok zevkli PVP pardon RVR yapıyoruz, ne diye wow da High-End bir guild de tutunmak gibi bir çabaya gereksinim duyalım...

Bırak onlar bana tutunsuz, kimmiş ki High-End Guild bu oyun zevk için değil mi? iş hayatımı bu ben kıçımı yırtıcam ki... para mı veriyolar bana? Ben oyuna para veriyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

look said:
ps : lafim `aa yeni bir oyun oynayayim. oo eglenceliymis lan negzel hehehe.` diyenlere degil. mmolar uzerinden e-peen buyutme pesinde olan ve oyun fanligi yapan kesime. zaten eglenmek icin oynayan adamlar boyle wow'a bok atayim, war'a laf geldiginde anneme kufur edilmis gibi davranayim triplerine girmiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaniliyorsun Ekmek de konu bu degil. Trolluyormusum gibi hissettim topici o yuzden MSN'de tartisiriz bunu diyerek cekiliyorum.
Cumlelere usluba falan takilmadan soylediklerimi bir kez okursaniz birazcik da objektif olmaya calisirsaniz aslinda baya bir sey anlatiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yapma abi.
Pvp yapmak istedik spriest mage olarak
Karşıda rog olan maçların %70 ini kaybettik trinket yok diye.
Trinket de kaç honor dı 40k mı ne.
Buna karşıyım işte ben yani niye eğlenmek için 2 3 günümü zevk almadığım bi yerde geçireyim ki?

Veya pve olarak content görmek için hardcore bi guilde girdim her gün 4 saat raid içim bunaldı bıraktım oyunu.
E ben content görmek için niye bu kadar fedakarlık edeyim ki şimdi warhammerda 15 dakkada grup kurup istediğimi yapabileceksem?
Sosyal ağlarda paylaş

WoW casual oyunu degil. Zaten tartisma da Casual tartismasi degil.
Ben hardcore oyuncular acisindan degerlendirdim.
Balance olayinda olay oyle degil. Top class ortam icin cok farkli yani anlatirim ozel olarak gercekten merak ediyorsan.
Lakin honor farming konusunda haklisin. Zaten hardcore/top notch pvpciler vindicatorlari upgrade etmeyelim hicbirimiz ne de olsa birbirimizin rakibiyiz diye anlasacakti nerdeyse...

Tekrar diyorum ki olaya en masum, temiz ve basit sekil de elma bence armuttan daha lezzetli bir meyve seklinde yaklasan herkese sonsuz saygi duyuyorum.

Onlari kirmamak ugruna da cekiliyorum bu tartismadan. =]
Sosyal ağlarda paylaş

look said:
Oynadigi oyunu ciddiye alarak oynayan `gaming yeteneklerine` sahip olan adam her oyunda basarili olur. Taninan bir oyuncu ya da taninan bir grubun uyesi olur.
UO WAR WoW Dota ot bok... Isimler cok da onemli degil. Acikcasi ben WoW'da yetemedigi icin sansini WAR'da deneyen arkadaslara tam tersine oyuna buyuk guildlerin/gamerlarin henuz cok ilgi gostermemesini dilemelerini oneriyorum. Hebele oyununu beklemeye baslayacaklar bu sefer `WAR'in tahtini alacak bu oyun!` diye.
Eger WAR, WoW'un su an sunduklarini sunar buyuk guildleri cekerse, yine ayni adamlar, ayni gruplar basi cekecek...

wow da end game olayına oldukça vakıf olduğumu söyleyebilirim. tanınan bir guildin tanınan bir oyuncusuyum. bknz doomhammer serverı - eternal gathering guildi eğer kriter buysa :)

ama bence kriter bu değil. herkes farklı şekilde zevk alıyor. sonuçta illaki hede guildinde olup tier hödö giymekle örtüşmüyor benim zevk anlayışım. bütün alınan yola, elde edilen başarılara rağmen.

bunlar ulaşılmaz şeyler değil, yaptığı işi önemseyerek yapan, kendi ve etrafıyla barışık herkesin yapabileceği şeyler . o yüzden burning legion yada muadili bir serverda zaman kaybetmedim zaten. siz böyle düşünmeye devam edin, bence hava hoş.

ha burda elma armut tartışması da yapmıyorum, warhammer ı oynamadım bile. ama ön yargıya sonuna dek karşıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...