la_bombonera Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 her yeni mezun gibi ben de sudan çıkmış balığa döndüm. öncelikli hedefim yurtdışında mba yapmak, yalnız bunun için zannedersem 1 yıllık bir ön hazırlık yapmam gerekecek, toefl ve gmat sınavlarına hazırlanmak, gerekli skoru çıkarmak, üniversitelere başvuru prosedürleri vs. var. ayrıca senelik 50000$ gibi rakamlar da veremeyeceğim ne yazık ki, yani bir şekilde burs bağlamam şart. önümde iki seçenek var: ya hemen askere gideceğim, geldikten sonra bu hazırlıkları yapacağım, ya da askerliği 1 veya duruma göre 2 yıl tecil ettirip bu hazırlıklara şimdiden başlayacağım. gelen tavsiyeler askerliğin önümde her zaman bir engel olacağı ve aradan çıkartıldıktan sonra istediklerimi yapmak için her türlü hazırlığı yapabileceğim konusunda. görüş ve tavsiyeleriniz nedir bu konuda? (merak edenler için yaş 24) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 askerliği çıkar aradan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 mezun olduktan sonra askerliğini yapmış biri olarak : hemen git. bir an önce çıkar aradan. aralık dönemine gitmeye bak hatta. vakit kaybetme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Abi çoğu mba programi iş deneyi istiyordu hatirladiğim kadariyla. Atlama o detayi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 valla ailem dahil olmak üzere herkes hemen gidip yapmamı söylüyor. benim de kafama yattı. ne kadar ertelenirse o kadar kötü. sonuçta mba başvurusu için gereken işleri her zaman yaparım, önemli olan askerlik engelinin olmaması. yarın gideyim bari askerlik şubesine. edit: 7-8 aylık bir iş deneyimim var mba için yeterli olur mu acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 bence ilk askerliini yap... ilerde tam adam gibi iş bulcan şak askerlik önünde durcak... her ne kadar yapmak istesemde bekletirsen engelden başka bişi olmuo... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ya bu arada aralıkta gidemezsin diyorlar en erken nisana alırlar diyorlar? doğru mudur. yarın dilekçemi versem aralığa yetişmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 hmm sanırım doğru. dilekçeni ağustos 25 e kadar mı ne vermen gerekiyordu gitmek için. o yuzden nisana sarkabilir. nisana kadar bi güzel tatil falan yap :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ya mezuniyet sendromu ve işsizlik falan zaten ayrı bi dertken erkeklerin bi de bu askerlik olayı tamamen elini ayağını bağlıyo.madem zorunlusunuz vicdani red falan düşünmüosanız hemen gidin kurtulun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 cerebralis said: ya mezuniyet sendromu ve işsizlik falan zaten ayrı bi dertken erkeklerin bi de bu askerlik olayı tamamen elini ayağını bağlıyo.madem zorunlusunuz vicdani red falan düşünmüosanız hemen gidin kurtulun bende onu diom... ilerde çok büyük bi sorun oluo... işe başlıon gidion askere... evlenecen gidion askere... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 valla daha yeni uluslararası ilişkilerden mezun oldum (85liyim - anadolu lisesi artı üni hazırlık vs) neyse direk gittim asker başvurdum tecili kaldırttım üstüne de erken sevk istedim aralıkta askerim çok şükür. askerden dönüşte de almanyaya mastera gidiorum ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Dragonmax said: valla daha yeni uluslararası ilişkilerden mezun oldum (85liyim - anadolu lisesi artı üni hazırlık vs) neyse direk gittim asker başvurdum tecili kaldırttım üstüne de erken sevk istedim aralıkta askerim çok şükür. askerden dönüşte de almanyaya mastera gidiorum ... erken sevk nedir ve nasıl oluyor? ben de aralıkta gitmek istiyorum ne yapmam lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 askerliği aradan çıkarmak mantıklı. askerlik şubesine git yardım ederler ama tecilinde sorun varsa onu öğren gitmeden önce de kolundan tutup götürmesinler :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 la_bombonera said: Dragonmax said: valla daha yeni uluslararası ilişkilerden mezun oldum (85liyim - anadolu lisesi artı üni hazırlık vs) neyse direk gittim asker başvurdum tecili kaldırttım üstüne de erken sevk istedim aralıkta askerim çok şükür. askerden dönüşte de almanyaya mastera gidiorum ... erken sevk nedir ve nasıl oluyor? ben de aralıkta gitmek istiyorum ne yapmam lazım? ben dedim ya sana 25 ağustosa kadar dilekçeyle başvurman gerek diye. o işte. bu saatten sonra olmaz o. cerebrails de vicdani ret demiş te. o dediğini biri yaptı, adamı süründüroylar mahkemelerde paso şu an. öyle bişe yapmaya kalkmayın. ha paranız varsa gidin yurt dışına 3 sene çalışın, gelin bedelli yapın askerliğinizi 28 gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 iş deneyimi olmadan ya da tam olarak ne alanda çalışacağın belli olmadan mba yapılması pek akıl karı değil bence. :) paranıza yazık. mezun oldun diyelim şöyle en az bi 3-5 yıllık iş deneyimi ve ardından mba en idealidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 fede said: askerliği aradan çıkarmak mantıklı. askerlik şubesine git yardım ederler ama tecilinde sorun varsa onu öğren gitmeden önce de kolundan tutup götürmesinler :D tecilde ne sorun olsun ya yeni mezun olduk daha :) bir de http://www.asal.msb.gov.tr/ adresinde kasım celbi için başvuru tarihleri 1-30 eylül diyor, 25 ağustos diye birşey göremedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 alla alla 1-30 eylül mü? o zaman gidersin yav. neden nisana kalırsın demişler ki :S erken sevk istet bakalım olacak mı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 http://www.beykent.edu.tr/haberoku.aspx?haberid=16931 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Yurt dışına kapak atarsın yada dışarıda okursun ..daha iyi bu tip planların varsa ileriye dönük planların içinde 1 an bile takma kafana askerliği paşalar gibi 20 kusur gun yaparsın silahını bıle vermıyorlar otur güneşlen takıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 senelik 50000 yalan bi ucret yok ole bisi state uniler gayet 15000 dolar tuitionlarda 2500 dolara bile war kalmasiya felan cok kaizk uniler anca 50 k Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 bence uygun fiyatlarda bone'un dediği gibi mba bulunur . ben de senin gibi düşüncelerdeyim son sınıfım ama bence askere mba'i yapabilecek imkanın olmayacaksa git. mba'ini yarıda kesme derim ben , iş hayatından sonra zor abi mba falan filan . fırsat bulamazsan , ya da bulucana inanmıosan , aman mba'i eksik kalsın diosun hiç vakit kaybetme askere git. ama madem niyetin var , biraz zorla bakalım kendini dene bi şansını . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Villians Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 hiç mezun olmasaydım:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 la_bombonera said: valla ailem dahil olmak üzere herkes hemen gidip yapmamı söylüyor. benim de kafama yattı. ne kadar ertelenirse o kadar kötü. sonuçta mba başvurusu için gereken işleri her zaman yaparım, önemli olan askerlik engelinin olmaması. yarın gideyim bari askerlik şubesine. edit: 7-8 aylık bir iş deneyimim var mba için yeterli olur mu acaba?iyi yerler 3 sene ister diye biliyorum. Kiz arkadasim Harvard'in yaz okulundaydi yazin, uretim sistemleri muhendisi, o sormustu mesela bikac iyi okula Harvard ayarinda, 3 yil demislerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 2-3 yil experience istiyo okullar mba icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 2-3 yıl sadece işte çalıştıktan sonra işlemden formülden ne anlarım ben ya. salaklık resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar