Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mezuniyet sonrası...

la_bombonera

Öne çıkan mesajlar

her yeni mezun gibi ben de sudan çıkmış balığa döndüm. öncelikli hedefim yurtdışında mba yapmak, yalnız bunun için zannedersem 1 yıllık bir ön hazırlık yapmam gerekecek, toefl ve gmat sınavlarına hazırlanmak, gerekli skoru çıkarmak, üniversitelere başvuru prosedürleri vs. var. ayrıca senelik 50000$ gibi rakamlar da veremeyeceğim ne yazık ki, yani bir şekilde burs bağlamam şart.

önümde iki seçenek var: ya hemen askere gideceğim, geldikten sonra bu hazırlıkları yapacağım, ya da askerliği 1 veya duruma göre 2 yıl tecil ettirip bu hazırlıklara şimdiden başlayacağım.

gelen tavsiyeler askerliğin önümde her zaman bir engel olacağı ve aradan çıkartıldıktan sonra istediklerimi yapmak için her türlü hazırlığı yapabileceğim konusunda.

görüş ve tavsiyeleriniz nedir bu konuda? (merak edenler için yaş 24)
Sosyal ağlarda paylaş

valla ailem dahil olmak üzere herkes hemen gidip yapmamı söylüyor. benim de kafama yattı. ne kadar ertelenirse o kadar kötü. sonuçta mba başvurusu için gereken işleri her zaman yaparım, önemli olan askerlik engelinin olmaması.

yarın gideyim bari askerlik şubesine.

edit: 7-8 aylık bir iş deneyimim var mba için yeterli olur mu acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

cerebralis said:
ya mezuniyet sendromu ve işsizlik falan zaten ayrı bi dertken erkeklerin bi de bu askerlik olayı tamamen elini ayağını bağlıyo.madem zorunlusunuz vicdani red falan düşünmüosanız hemen gidin kurtulun

bende onu diom... ilerde çok büyük bi sorun oluo... işe başlıon gidion askere... evlenecen gidion askere...
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:
valla daha yeni uluslararası ilişkilerden mezun oldum (85liyim - anadolu lisesi artı üni hazırlık vs) neyse direk gittim asker başvurdum tecili kaldırttım üstüne de erken sevk istedim aralıkta askerim çok şükür. askerden dönüşte de almanyaya mastera gidiorum ...

erken sevk nedir ve nasıl oluyor? ben de aralıkta gitmek istiyorum ne yapmam lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

la_bombonera said:
Dragonmax said:
valla daha yeni uluslararası ilişkilerden mezun oldum (85liyim - anadolu lisesi artı üni hazırlık vs) neyse direk gittim asker başvurdum tecili kaldırttım üstüne de erken sevk istedim aralıkta askerim çok şükür. askerden dönüşte de almanyaya mastera gidiorum ...

erken sevk nedir ve nasıl oluyor? ben de aralıkta gitmek istiyorum ne yapmam lazım?

ben dedim ya sana 25 ağustosa kadar dilekçeyle başvurman gerek diye. o işte. bu saatten sonra olmaz o.

cerebrails de vicdani ret demiş te. o dediğini biri yaptı, adamı süründüroylar mahkemelerde paso şu an. öyle bişe yapmaya kalkmayın. ha paranız varsa gidin yurt dışına 3 sene çalışın, gelin bedelli yapın askerliğinizi 28 gün.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
askerliği aradan çıkarmak mantıklı.

askerlik şubesine git yardım ederler ama tecilinde sorun varsa onu öğren gitmeden önce de kolundan tutup götürmesinler :D

tecilde ne sorun olsun ya yeni mezun olduk daha :)

bir de http://www.asal.msb.gov.tr/ adresinde kasım celbi için başvuru tarihleri 1-30 eylül diyor, 25 ağustos diye birşey göremedim?
Sosyal ağlarda paylaş

bence uygun fiyatlarda bone'un dediği gibi mba bulunur .

ben de senin gibi düşüncelerdeyim son sınıfım ama bence askere mba'i yapabilecek imkanın olmayacaksa git.

mba'ini yarıda kesme derim ben , iş hayatından sonra zor abi mba falan filan . fırsat bulamazsan , ya da bulucana inanmıosan , aman mba'i eksik kalsın diosun hiç vakit kaybetme askere git.

ama madem niyetin var , biraz zorla bakalım kendini dene bi şansını .
Sosyal ağlarda paylaş

la_bombonera said:
valla ailem dahil olmak üzere herkes hemen gidip yapmamı söylüyor. benim de kafama yattı. ne kadar ertelenirse o kadar kötü. sonuçta mba başvurusu için gereken işleri her zaman yaparım, önemli olan askerlik engelinin olmaması.

yarın gideyim bari askerlik şubesine.

edit: 7-8 aylık bir iş deneyimim var mba için yeterli olur mu acaba?
iyi yerler 3 sene ister diye biliyorum.

Kiz arkadasim Harvard'in yaz okulundaydi yazin, uretim sistemleri muhendisi, o sormustu mesela bikac iyi okula Harvard ayarinda, 3 yil demislerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...