Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yatay Geçiş

Deacon

Öne çıkan mesajlar

Yapan var mı yatay geçiş? ekşiyi falan okudum ama bir de size sorayım dedim.

Tam olarak nasıl oluyo ekşide torpil falan demişler. Kimisi öss puanını sağlaman gerekiyo diyo, kimisi not ortalaması diyo, kimisi ise işte torpil diyo.

Mesela özel okullara burssuz geçmeyi düşünsek ne kadar zor olur? not ortalaması falan? bi odtü, boğaziçi için neler gereklidir? aydınlatabilcek varsa negzel olur.

bu arada bölüm değiştirmeden okul değiştirmek de mi yatay geçiş :d
Sosyal ağlarda paylaş

yerleştirmede direk nota göre mi sıralıyorlar? öss puanının ağırlı ne kadar ki?

ben mesela bu sene %50 giriordum bilkente öss puanımla, şu an başka bir okulda tam bursluyum. işte 1. sınıfı bitirdikten sonra desem ki bursumu yakıcam umrumda değil bilkente geçmek istiyorum, geçme şansım kaçtır? ortalamam da 3 diyelim mesela. oran vermek zor gibi ama sormak istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
evet,kafayı takmış bulunmaktayım

Kocaeli üniversitesi RST okuyorum,okuldan çok memnun olmama rağmen izmit'in gün geçtikçe üzerimde uyandırdığı nefret yüzünden İstanbul'a dönmek istiyorum.

2. yarıyıldayım şuan ve 3. yarıyılda geçiş hakkım var sanırım.

Ama bu işlemler sırasıyla nedir? Yapan var mıdır?

OKulun sitesinde okudum gitmek istediğim yere eğitim dönemi başlamadan 10 gün önce mi ne başvurmak gerekmiymiş bla bla bir ton karışık şey yazıyor.İşte ne bileyim gitmek istediğin yerin taban puanı,okula girdiğin senekinden yüksekse %50 başarı indirimi vs. anlamadım yani

birileri çıkıp anneye anlatır gibi anlatabilir mi madde madde?

Ayrıca KOU RST'den İstanbul Üniversitesi RST geçmek istiyorum.Bu dönem ders bırakmadım ve ortalamam %67 civarlarında şuan ek bilgi olarak düşelim.Yani istenilen başarı derecesinin üstünde (anladığım kadarıyla)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de güz dönemi sonunda yatay geçiş yapmayı planlıyordum. Başvuracağınız okulların internet sitelerine mutlaka bakın hatta öğrenici işleriyle konuşun bilgi alın çünkü her üniversitenin yatay geçiş için aradığı şartlar farklı olabiliyor. Bu işte de torpil var. Bizim bölüm başkanı geçen sene 4 dersten kalan öğrencinin yatay geçişle İzmir'de bir üniversiteye gittiğini söylemişti. Gideceğin okulda adamın varsa her yere girersin gbi bir şey bu yatay geçiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...