Rock Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 @sir Niye uğraşıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Rahan ilk yazıda irandaki gazeteden bahsederken gazetenin bazı yönelimleri olduğu söylenmiş.Liberalmiş demokratmış vs Üstüne birde aynen hürriyet gibi denilmiş ve o zamanın olayları bugün türkiyesine yerleştirilmeye çalışılmış öyle değil mi? Anladığım kadarıyla sir o gazetenin hürriyetle benzerlikten çok farklılıklarının bulunduğuna dikkat çekmeye çalışıyor ki bencede haklı.Hürriyet özgür ve bir yönelime sahip bir gazete değil.Aydın Doğan ne isterse o oluyor Hürriyette.He bu Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu açıklama girişimi için iyi bir örnek olabilir.Ancak eksiklikleri var ve bana öyle geliyor ki zaten hürriyeti iyi hükümeti tu kaka göstermek için yazılmış bunlar.Bir konu tartışılacaksa eğrisiyle doğrusuyla tartışılmalı.Doğru tayyip yine saçma saçma işler yapıyor.Ama burada görmemiz gereken tayyibin basına nasıl engel olduğundan çok doğan vs tayyip kapışması.Sir sadece bu kısma dikkat çekmeye çalışıyor.Aradaki benzerlikleri görmezden gelmeye çalıştığını söyleyebilirsiniz belki ama hep böyle yapıyorsun sir sana anlatmaya çalışamayacağım şimdi filan demek çok garip oluyor.Yani insan kendinide eleştirmeli:) Edit:Bkz üstteki msj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 @Bodrack Ben o mesajı eleştiri anlamıyla yazmamışım. Tahminlerim doğru çıkarsa birazdan o yazıyı senin içinde yazabilirim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Bodrack said: Ama burada görmemiz gereken tayyibin basına nasıl engel olduğundan çok doğan vs tayyip kapışması.Sir sadece bu kısma dikkat çekmeye çalışıyor. kendini özgürlükçü addeden birinin görmesi ve tepki vermesi gereken nokta "rte vs tayyip" değildir. said: Aradaki benzerlikleri görmezden gelmeye çalıştığını söyleyebilirsiniz belki ama hep böyle yapıyorsun sir sana anlatmaya çalışamayacağım şimdi filan demek çok garip oluyor. "o hep böyle yapıyorsun" u anlamıştır sir, bin defa aynını söyledim çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 niye olmasın ki? özgürlükçü insan her zaman basının yanını tutup hükumeti mi eleştirecek? bu olayda taraf olmak bence doğru bi tutum değil, o yüzden iki tarafın kavga etmesi ve bu kavgayla beraber medya-siyaset-ticaret ilişkisinin bütün pisliklerinin ortaya dökülmesi bence uzun vadede fayda bile sağlayabilir. bak bu olay cumhuriyet gazetesiyle tayyip arasında olsaydı, o zaman hem bu yazı cuk otururdu, hem de cumhuriyet'in tarafını tutardım. her ne kadar taban tabana zıt görüşlere sahip olsam da cumhuriyet gazetesinin ihalelerle, şirket gruplarıyla, sermayeyle bi ilişkisi yok. senelerdir aynı doğrultuda yayın yapıyolar ve gelip geçen iktidarlara göre politikaları değişmiyo. o yüzden onların yaptığı ve yapacağı muhalefeti daha tutarlı bulabilirim. cumhuriyet gazetesi deniz feneri haberini vermedi mi? en ağır imalarda da bulunmadı mı? bulundu. ama kavga doğan vs. tayyip arasında yine..o yüzden burada basın özgürlüğü tartışmasından çok çıkar ilişkisi ve şantaj dönüyo diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 sir said: niye olmasın ki? özgürlükçü insan her zaman basının yanını tutup hükumeti mi eleştirecek? bu olayda taraf olmak bence doğru bi tutum değil, o yüzden iki tarafın kavga etmesi ve bu kavgayla beraber medya-siyaset-ticaret ilişkisinin bütün pisliklerinin ortaya dökülmesi bence uzun vadede fayda bile sağlayabilir. bak bu olay cumhuriyet gazetesiyle tayyip arasında olsaydı, o zaman hem bu yazı cuk otururdu, hem de cumhuriyet'in tarafını tutardım. her ne kadar taban tabana zıt görüşlere sahip olsam da cumhuriyet gazetesinin ihalelerle, şirket gruplarıyla, sermayeyle bi ilişkisi yok. senelerdir aynı doğrultuda yayın yapıyolar ve gelip geçen iktidarlara göre politikaları değişmiyo. o yüzden onların yaptığı ve yapacağı muhalefeti daha tutarlı bulabilirim. cumhuriyet gazetesi deniz feneri haberini vermedi mi? en ağır imalarda da bulunmadı mı? bulundu. ama kavga doğan vs. tayyip arasında yine..o yüzden burada basın özgürlüğü tartışmasından çok çıkar ilişkisi ve şantaj dönüyo diyorum. İşte bahsettiğim olay bu ve tamamen katılıyorum bu mesaja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 sir said: ... özgürlükçü insan her zaman basının yanını tutup hükumeti mi eleştirecek? bu olayda taraf olmak bence doğru bi tutum değil, o yüzden iki tarafın kavga etmesi ve bu kavgayla beraber medya-siyaset-ticaret ilişkisinin bütün pisliklerinin ortaya dökülmesi bence uzun vadede fayda bile sağlayabilir. bak bu olay cumhuriyet gazetesiyle tayyip arasında olsaydı, o zaman hem bu yazı cuk otururdu, hem de cumhuriyet'in tarafını tutardım. her ne kadar taban tabana zıt görüşlere sahip olsam da cumhuriyet gazetesinin ihalelerle, şirket gruplarıyla, sermayeyle bi ilişkisi yok. senelerdir aynı doğrultuda yayın yapıyolar ve gelip geçen iktidarlara göre politikaları değişmiyo. o yüzden onların yaptığı ve yapacağı muhalefeti daha tutarlı bulabilirim. cumhuriyet gazetesi deniz feneri haberini vermedi mi? en ağır imalarda da bulunmadı mı? bulundu. ama kavga doğan vs. tayyip arasında yine..o yüzden burada basın özgürlüğü tartışmasından çok çıkar ilişkisi ve şantaj dönüyo diyorum. Bunu yazacağımı söyleseler inanmazdım ama, çok doğru... (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 her türlü faşizan hareket uygulayanına göre ülkesinin iyiliği için yapılıyor bir anlasanız. ilkeli olmanın yararcı yaklaşımdan daha uzun vadede çok çok daha iyi sonuçlar vereceğini bir görseniz. neyse artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Erdoğan: "Bu gazeteleri evinize almayın" http://www.cnnturk.com/HaberDetay/Turkiye/2/Boykot_cagrisi_yapti/493977/0 ilkeleriniz varsa, gerektiğinde herkes için ve gerektiğinde herkese karşı geçerli olsun basının demokles'in kılıcı gibi sürekli iktidarın, ordunun, özel sektörün tepesinde olmasının hayati önemi olduğunu farkedin. nasıl akape'yi iktidara yakıştıramıyor olmamıza rağmen demokrasinin gelişmesi için darbelere karşı savunuyorsak, aydın doğan'ı da savunun. çünkü rte'nin abuk tepkisi -şantajı- sadece bir resmi belgenin yayınlanmasına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 İranlı aydınların büyük çoğunluğu, molla rejiminin yaptıklarını hep, "geçiş sancıları" olarak görüyordu. Her seferinde "Tamam bu sonuncusu" diyorlardı. Ancak bu tehlikeli gelişmeden haberdar olan gazeteci yazarlar da vardı. Ayandegan Gazetesi köşe yazarı Said Cevadi bunlardan biriydi. Her gün yazıyordu: "Faşizmin ayak seslerini duyuyorum!" Köşe yazarı Cevadi'yi bir kişi duydu: Ayetullah Humeyni. 'Yılmayacağız' manşeti Humeyni, Ayandegan'ın "baş belası" olacağını çoktandır anlamıştı. İktidara daha tam hákim olamadığı için ilk başta gazeteyi kapatamayacağını biliyordu. Bu nedenle boykot çağrısı yapmıştı. Sanıyordu ki gazete ya geri adım atacak ya da satamayıp iflas ederek kapanacaktı. tehlikenin farkındamısınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar