Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraf denemeleri

ginaly

Öne çıkan mesajlar

Sevgili patiler,
yaz tatilindeki boşluktan faydalanıp amatör fotoğraf işine gireyim dedim. elimde eski sovyet malı zenit 12 vardı. 58mm helios objektifli, analog slr türü bir makine. 200 ASAlık kodak film alıp biraz kurcalayım dedim.
filmi dijital olarak tab ettirdim. bir kaç örneği koyuyorum,
bu işte aslında çok acemi olduğum için tavsiyelerinize ihtiyacım var.

dilek ağacı

konyaaltı sahili / antalya

uçhisar / nevşehir

polo

avanos / nevşehir

aslında bunların diyafram açıklıkları, enstantane hızları gibi değerlerini bi kenara not alıyordum fakat o kağıdı kaybettim eheh.

bir de bi kaç fotoğrafın üstünde çizgi şeklinde lekeler oluşmuş. şöyle ki,

ve

örneklerinde görüldüğü gibi. bunun sebebi,

a) Film
b) Makine
c) Tab ettirdiğim stüdyo
d) Çekim hatası

faktörlerinden hangisi ya da hangileri olabilir?

fotoları spoya koydum ki kota dostu çizgimden taviz vermeyeyim eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

lekeler ya filmin banyosu sırasında olmuştur ya da film üretilirken fabrikasyon hatası olmuştur heralde, sonucta diğer fotoğraflarda bi sorun yok.

fotoğraflara gelirsek, kompozisyonlar üstünde biraz daha uğraşman gerek bence, teknikler vs. hakkında bi bilgin varmı? rule of thirds gibi mesela? ayrıca bence standart 55-57 lensler yerine, 35-70mm gibi 2x zoom lensler cok daha kullanışlı oluyor, kompozisyon üstünde daha çok ve daha kolay oynama imkanı sağladığından ötürü.
Sosyal ağlarda paylaş

foto communitylerde filan 2. el aramak durumundasın malesef evet, yani iyi denk gelebiliyosan cok ucuza cok güzel seyler bulabiliyosun ama senin makinenin uyumluluğu ne olur bilemiyorum. gerçi benimki biraz tesadüf olmuştu, okuldaki hocamdan 200 ytl ye çok temiz olympos makine + 2x zoom lens + bu titremeyi filan azaltmak hemde otomatik sarmak için olan bi aparat var onu almıştım.

ps: bu rule of thirds 'ün sayfasında aşağıdaki teknikler vs ile ilgili olan yerlere de linkler var, vakit buldukça bak ve dene derim cok faydasını görürsün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...