Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyinde özel hafıza silmek

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

Beyinde özel bir hafızayı silmek,birkaç kez filmlerde işlenmiş bir konuydu.
Geçen akşam bir filmde daha görünce araştırdım biraz,selective erasure memory olarak tanımlanmış birşey.
Bir taraf bunun gelecekte olabiliceğini söylüyor,buna verdikleri örnekte şu;fareler üzerinde bunu yapabiliyoruz.fareye şok verdikten sonra,2.şoku verirken kaçmaya çalışır ama fareye şok verdikten sonra tek hafızasını silici ilaç verirsek 2.şoku vericeğimiz zaman tepki göstermez bize.

Erin Schuman gibi önemli bilimcilerse bunun gerçek olamayacağını söylüyor.O da insan beyni karmaşık bir yapı,birsürü neronu var,inanılmaz bir ağa sahipler,bunların arasından bir hafıza seçip gerisini bırakmak mümkün olmaz.Mesela ağır travma geçirmiş birisi,o anlık hafızasını silmek isterse,diğer anılarıda silinicektir kişilerin,elimizdeki bilgiler bunu gösteriyor diyor.

Sizin görüşünüz,yada okuduğunuz görüşler neler bu konu hakkında
Sosyal ağlarda paylaş

şu bu o birsürü örneği var.
hatta bunlardan en ilgincine bir kitapta denk gelmiştim ama öykü tarzında;adam istediği hafızayı silen bir ilaç buluyor,sokakta gidiyor birisini bayıltıyor,parasını alıyor o kişinin,kişiye ilacı veriyor,kişi uyandığı zaman parasının alındığını hatırlamıyordu vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:
bayıltırsan hatırlamaz zaten

hiç bayılma ve ona bağlı hafıza yitirişim olmadı,
insan bayıldığında bayılmadan bir dakika öncesini hatırlamaz mı ki?

hep şu oldu bayıldım sonrasını hatırlamıyorum diye ifadelere denk gelirdim mesela.
kitaptaki öykü bana ondan değişik geldi,birisini iğneyle bayıltıyorsun diyelim-evet dexter!!:p- o kişi seni görüyor bayılmadan önce,ayıldığında seni anımsamaz mı ki?
Sosyal ağlarda paylaş

önce bi insan beynini çözsünler. daha ondan bile çok uzağız bırak seçiçi hafıza silmeyi. daha hafızanın ne olduğundan emin değiller muhtemelen bildiklerimizin önemli bir kısmı açık beyin ameliyatlarından geliyor. Diyorum bence azılı tecavüzcüleri katilleri falan bu tarz deneylerde kullanmak lazım fizyoloji, genetik tarzı bilimler bi 100 sene ileri gider herhalde. laboratuarcı olsam ben gönüllü olurdum çalışmaya heh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...