Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Psionic

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Servant of the shard ı okuyup bu elemanlara iyice hayranlık duymaya başladım

Psionic oynatabilmek için öğrenmem gereken şeyleri hangi kaynaklardan öğrenebilirim?

Kimmuriel Oblodra gibi maddeleri patlatma falan çok tatlı şeyler valla[signature][hline]Aket Atum
Wulfgar icq da ne demiş te anlaşılamamış;
-"bu pati deki şey lan kırkı tıllık bambo ları siktim olayımı?"

Mesaj tarihi:
3rd Ed. da Psionic Handbook
3.5 da yeni çıkmış olan Expanded Psionics Handbook

ExpPsiHB yeni çıktı ve gördüğüm kadarıyla gayet başarılı bir kitap olmuş.
2 yeni class eklenmiş.
Soulknife(artık pre.class değil daha da güçlü) ve Wilder (druid olcam ama psionic de olcam diyen bi class).
Hödö adet yeni Feat, Monster, Power eklenmiş.

Ama bu eklemelerin çoğu wizards'ın sitesinde yapılan güncellemelerin derlenmiş hali gibi göründü bana. 0km eklemeler de var ama geneli sitede yazılmış olanın kitaba aktarılması olmuş. Güzel de olmuş...
Mesaj tarihi:
opsionel olarak psionic ve büyüyü birbirinden ayrı tutabilirsiniz. ben öyle yapıyorum mesela.[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Mesaj tarihi:
Biraz daha açıklar mısınız?

Psioniclik bi class mıdır?

Her isten telepati kurabilir mi?

İlla illithid mi olamlıyım[signature][hline]Aket Atum
Wulfgar icq da ne demiş te anlaşılamamış;
-"bu pati deki şey lan kırkı tıllık bambo ları siktim olayımı?"

Mesaj tarihi:
dogustan gelen, sonradan gelistirilen bisiy. ama opsiyonel olarak sonradan da verilebilir pekala. ayrica psionic tek bir class degil. alt dallari var zilyon tane. psychic warrior i var 5 tane de ayri disiplini var[di sanirim simdi gidip bakamiycam kitaba] yani bi al oku psionic hand book u. begenirsen katarsin oyununa.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Mesaj tarihi:
Psionic denilen şey zihinsel enerji (yada beyin gücü) denilen olayın kontrol edilmesi ile ortaya çıkan büyü çeşitidir. Fakat bu normal yöntemden (arcane magic) farklı olduğu için hem isimleri hem de kullanım yöntemleri farklılık gösterir.
Mesela spell diil power, casting diil manifestation, cantrip diil talent gibi farklı terimler kullanılmaktadır.

Psionic bir karakter genelde ilk seviyeden başlamalıdır çünkü bu olay sonradan öğrenilen bir olaydan çok içteki yeteneği kullanmaktır (cantrip diil de talent denmesi de buna bi örnek).

Psionic gücü kullanmak için psionic bir class seçilmeli ki bunlarda:
*Psion (wizard gibi bi karakter)
*Psychic Warrior (cleric yada fighter/sorcerer tadında bişey)
*Soulknife (monk/fighter gibi bişi)
*Wilder (druid yada ranger tadında bi karakter)
seçilebilecek classlar oluyor.

Psion diğerlerinden farklı bir class aslında, tek bir isimde 6 farklı disiplin taşımakta. Psion olacak kişi abilty lerinden birini seçer ve buna uygun power lar kullanır.
Mesela str seçen kişiye egoist deniyor ve genelde kendini güçlendiren güçlere sahip oluyor, dex seçen kişiye nomad deniyor ve genelde gezme/tozma üzerine güçleri oluyor, cha seçen kişi telepath oluyor ve zihinlere iletişim ve yönetim üzerine yoğunlaşıyor...

Aslında sistem genelde var olan şeylere alternatif kurallar ekliyor. Mesela günlük büyü olayı yerine power point harcayıp manifest ediliyolar power lar. Yani mana sistemine benzer bi mantık.

Peki neden pek bahsi geçmez bu psionic kişilerin? Yada Mind Flayer açıklamasında psionic bir gücü neden sanki sorcerer tarafından yapılıyormuş gibi anlatırlar?? Benim gördüğüm kadarıyla amerikalı kıt zekalılar kitaba bakmış ve kafaları karışmış, yeni bir büyü sistemi, yeni combat stili, yani yeni yada alternatif olan herşey onlara karmaşık gelmiş. Bu nedenle de kimsenin kafası karışmasın maksadıyla da psionic olaylar hep arka planda kalmış.
Yani adamlar demek istiyolarki biz bu kitapları amerikalılar için çıkarıyoruz, siz de ne yaparsanız yapın. Ben de siz salaksınız diye biz de salak olmalıyız diyorum ve sonuna kadar psionic olayları destekliyorum...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...