Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wowla ilgili bir trojan olabilirmi bu?


metalheart

Öne çıkan mesajlar

Oncelikle gizlenmis dosyalari gorup goremediginden emin ol cunku butun bunlari en bastan yasamana neden olan dosya gizli olabilir, bundan birkac ay once bende yemistim benzer bir trojan ve yaklasik 1 ay kaybetmeme sebep olmustu.

Neyse eger oyle ise sunlari tavsiye ederim: oncelikle hdd'in kac parca ise hepsinin ana dizininde (c:, d: vs.) gizli bir .exe dosyasi oluyor bendeki ismi auto.exe idi. Bu dosya gizli oldugu icin gorunur kilman gerekiyor ancak bunu normal ayarlarla yapip klasorlere geri dondugun anda tekrar gizliyor, bir nevi degistiremiyorsun. Bunun icin registry ayarlarinda(calistir->regedit) HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/Explorer/Advanced 'a gelip Hidden degerini 1 yapiyorsun.

Dosyayi gorunur yaptiktan sonra siliyorsun(silinmemesi durumunda guvenli kipten halledebilirsin) ardindan "Hijackthis" programini indirip(kucuk birsey) baslangicta olan butun supheli ogeleri kaldiriyorsun.

Bunlari yaptiktan sonra yukarida adi gecen herhangi bir anti-virus isini gorur ben bit-defender'in bedava versiyonunu kullandim. Tekrar baslattiktan sonra bilgisayarinin temiz olmasi gerekli ancak su cok onemli: bir defa c:'yi temizledikten sonra eger d:'ye hic dokunmamissan iki bolum arasinda dosya transferi yapmamalisin cunku d'de kalan auto.exe kendini otomatik olarak kopyaliyor. Bu bircok flash disk ya da cikarilabilir bellek icin gecerli -ki bende fotograf makinasinin icinde bile cikti. Makina bir defa temizlendikten sonra bir sure dosya transferi yaptigin herseyi virus taramasindan gecirmelisin aksi halinde en basa geri donuluyor ne yazik ki.

Son bir not daha eger ilk adimlar ise yaramaz ise auto.exe'yi gorunur yapip sildikten sonra guvenli kip'te baslatip orada bir virus taramasi yapabilirsin anti-virus calisir ise.

Ayni virus olmama ihtimali var ama kenarda dursun bu yazi benzeri halinde kopyalarim ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaspersky yada Symantec Endpoint Protection kullanın antivir, Nod32, AVG gibi virüs programları ayrıca spyware temizleme programları hep palavra çoğunu kullandım bulamadıkları trojan sayısı tehlikeli derecede ayrıca spyware programlarının çoğunda koruma yok sadece temizliyosunuz bulaştıktan sonra
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...