Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

modem sorunu

Vingthor

Öne çıkan mesajlar

şimdi bende belkin modem vardı istanbulda. izmirde taşınınca net bağlattım picatel modem geldi ttnetten fakat yolladıkları modem resmen bozuk. bağlantı sürekli kopup geliyor falan.
neyse belkin modemi taktım bende dün. fakat wireless şifre koyamadım

biraz önce biri girdi wireless'a vista kullanıyorum user name'i falan çıktı direk media paylaşımı sayesinde bende wireless şifresi koyamadığımdan dedim mac filter kullanayım

mac filtera yazdım save changes dedim ve belkin modemim iptal.
router ayarlarına giremiyorum. ne kablolu ne kablosuz networkten modeme ulaşamıyorum. yalnış yazdım galiba mac adresini. fakat modeme ulaşamadığımdan değiştiremiyorumda

modemi fabrika ayarlarına nasıl döndürürüm reset tuşu var arkasında 20 saniye falan basılı tuttum olmadı
başkada aklıma birşey gelmiyor yardımcı olabilirseniz güzel olur

edit: şu anda tekrar picatel modemi taktım o şekilde girebiliyorum internete. yarına kadar halletmem lazım belkin modemi çünkü bu modemle sürekli kesinti yaşıyorum ttnetin dandik modemi kendisi
Sosyal ağlarda paylaş

modemi resetledikten sonra olmuyo?
bu ilgincmis iste,
arkasindaki tusu 5 sn falan basili tutman yeterli
bi de o mac ayarlarini yaparken allowed ve bişey(engellenmis anlamina gelen terim, ignored, denied bişe işte) secenegi var, default olarak, engellenmis seciliyo bazisinda onu kontrol edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

şansın varsa başka bir internet bağlantısına takmayı dene modemi sonra birdaha resetle. Gerçi seninkisi bağlantı sorunu değil bende belkini pek bilmem kurcukladığım modemlerden değildir.
Şimdi modem ayarlarına hiçmi giremiyorsun? Easy setup cdsi varsa da recover tarzı bişi yapabilirsin. Birde reset tuşu çalışması lazım yaptımda diyorsun ama işe yaramış görünmüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Belkin modemlerde factory reset icin 10 sn bu sure, az veya cok fazla olursa olmayabilir(cok derken 20sn mesela)

2 tane ethernet bagdastirici gormesinin sebebi ise hem wireless acik hemde kabloyla bagliysan modeme hem wi-fi hemde ethernet baglantisini goruyordur.

reset at, kabloyla baglan ayarlarini yap. sonra wireless ac.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tarz bi şey olmasından korktuğum için ben de MAC filtering yerine SSID gizleme yapmayı düşünüyorum. Hem şifre koyup hem de SSID gizlersem, işi gücü olmayıp milletin internetini çalmaya çalışan bebeler uğraşmadığı sürece tertemiz kullanırım heralde. Etrafta öyle bebe de yok hem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...