Daemir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 statükoyu savunmuyorum ama tek bi diktatör olmasından iyidir.
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 yau ben hakkaten anlamıyorum. aydın doğan'ın aktör olarak konulması bile rezillik yau? almanya'da görülen davanın iddianamesi var mı? var. mahkemeye itiraf eden yöneticiler var mı? var. ulan bunları aydın doğan dillendirmiş rahan dillendirmiş ne farkeder ??? bütün bu somut şeyleri tek kalemde silip "aydın doğan vs. tayyip erdoğan" çiğliğine indirgemek nasıl bir faşizan tutum, nasıl bir hastalıklı bakış açısıdır? balon said: tayyip de medyaya hakim olmak istiyor ki sen de istersin böyle bir şeyi tabi ki ,belgeleri de sağlam, üstüne gidiyor aydın doğan'ın ve eminim şu an adam zangır zungur ne yapcanı planlıyor .tutuşmuş bi halde. bak savaşıyor sanki..
arjantin Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 balon said: valla aydın doğan'ın arka sayfa güzeliyle , 3.sayfa haberleri gibi saçmasapan gazetelerini okucama , takke okurum,camii yazıları okurum,hutbe okurum direk . ne tarz biri olduğun belli zaten,fettoş müritliği yapar,sızıntı okur,soytarı derneklere paralarını kaptırıp cenneti tapulamaya çalışır,efendisine biat eder.. aman arka sayfa güzellerine bakıp günaha girme, yat kalk kombassana, deniz fenerine, süleyman mercümeklere,erbakan-tayyiplere keklen...keklen ki erbakanın oğlu yeni mercedes araba alsın, tayyip'in oğlu gemi filosunu çoğaltsın..nasıl olsa öteki dünyada cennet garantidir..
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Bu kadar önyargılı olmayalım. Empati yapalım, ki balon da empati yapmış. Ve balon 'un nurcu oldugunu hiç sanmıyorum. O yüzden empati yapalım dedim. Yani kimimiz başbakan olsa, doğru oldugundan emin olduğu şeyleri yapacaksa, ve ona karşı sürekli medya vs.. vıdı vıdı muhalefet yapıyorsa, hepimiz onları kaldırmak isteriz demiş. Ki birçoğumuz da bu rehavete kapılır, doğruya doğru. Bu kadar önyargılı olmayalım. Bu kadar kategorilere sokmayalım insanları. Yazık oluyor, yazık. edit: bu demek değildir ki balon'a katılıyorum, veya nurcuyum. Ancak insanları, kesinlikle dahili içinde olmadıkları gruplara sokmak ve kategorize etmek, en başta adil değildir. Saygılar.
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Daemir said: Yani kimimiz başbakan olsa, doğru oldugundan emin olduğu şeyleri yapacaksa, ve ona karşı sürekli medya vs.. vıdı vıdı muhalefet yapıyorsa, hepimiz onları kaldırmak isteriz demiş. Ki birçoğumuz da bu rehavete kapılır, doğruya doğru. Bu kadar önyargılı olmayalım. demokrasi demek padişah seçmek demek değil, demokrasi demek çok seslilik demek, muhalefet demek, karşıt fikirler demek, tartışmak demek. senin vıdı vıdı dediğin şey -karşıt fikir, muhalefet- dünyadaki olmuş ve olası tüm iktidarlar için olacak, ve olması gerekendir. iktidara sahip olan da -kendini demokrat addediyorsa- buna seve seve veya öbür türlü katlanmak zorundadır. susturmayı istiyor olman, susturmanın, susturmak için şantaj yapmanın doğru veya etik veya demokratlığa uygun olduğu anlamına gelmez. "siz de susturmayı isterdiniz" gibi bir savunma olamaz çünkü suçlamalar "susturmayı istemesi" üzerine değil, susturmak için tehdit etmesi üzerine. ayrıca 70 milyonun geleceğinin sorumluluğunu taşıyan kişinin rehavete kapılma hakkı yoktur.
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 şu ülkede, sırf inatları sayesinde, diğer ülkelerde iş adamı olamayacak kapasitede insanları başa getiren insanlar var. onları kutlamak lazım.
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Rahan said: Daemir said: Yani kimimiz başbakan olsa, doğru oldugundan emin olduğu şeyleri yapacaksa, ve ona karşı sürekli medya vs.. vıdı vıdı muhalefet yapıyorsa, hepimiz onları kaldırmak isteriz demiş. Ki birçoğumuz da bu rehavete kapılır, doğruya doğru. Bu kadar önyargılı olmayalım. demokrasi demek padişah seçmek demek değil, demokrasi demek çok seslilik demek, muhalefet demek, karşıt fikirler demek, tartışmak demek. senin vıdı vıdı dediğin şey -karşıt fikir, muhalefet- dünyadaki olmuş ve olası tüm iktidarlar için olacak, ve olması gerekendir. iktidara sahip olan da -kendini demokrat addediyorsa- buna seve seve veya öbür türlü katlanmak zorundadır. susturmayı istiyor olman, susturmanın, susturmak için şantaj yapmanın doğru veya etik veya demokratlığa uygun olduğu anlamına gelmez. "siz de susturmayı isterdiniz" gibi bir savunma olamaz çünkü suçlamalar "susturmayı istemesi" üzerine değil, susturmak için tehdit etmesi üzerine. ayrıca 70 milyonun geleceğinin sorumluluğunu taşıyan kişinin rehavete kapılma hakkı yoktur. Güç. Herşeyi doğru yapabileceğini düşünürken, zamane insanlarından daha ileriyi görebileceğini düşünürken onların iyilikleri için onlara sus demek isteyebilirdin sende. Olması gerektiği gibi demek kolay değil ne yazık ki. Güç insana bişiyi yaptırabilecekken, yaptırmamak çok küçük bir sıkıntı verecekse bile yaptırmayı tercih ettirir. Ben başbakan olsam bende aynı rehavete kapılırdım demiyorum, ancak yaşanmaz da demiyorum, ki yaşayanlar daha çok ki bunu açıkça görebiliyoruz. Güç insana herşeyi yaptırabilir, iradesi güçlü olana da, olmayana da. Çünkü iradesi güçlü olan iradesine dayanarak 'doğru' olanın o olduğunu düşünerek 'yanlışları' kendisine engel olmaktan kaldırmak ister. Gücü kontrol etmek için 'bilge' olmak lazımdır ki, Mustafa Kemal Atatürk'den sonra hiç kimse bunu başaramamıştır diye düşünüyorum. Ha Tayyip şantaj yaptığının farkında mıdır o sözleri söylerken, bence değildir, çünkü öfkelidir, bilge değildir. Bunları söylerken haklı değildir tabii ki. İnsan yağtığı şeylerin doğru olduğundan eminken başkalarının tavsiyelerine kulak asmaz, yeterince bilge değilse.. Bu yüzden demokrasi falan pek birşey ifade etmez. Yeterince güce sahipse. Saygılar.
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 bana ne? isteyen kulu-kölesi başbakan hazretlerinin gözünden bakıp yaptığı faşizanlıkları hoş görebilir. ama ben görmüyorum. ne hissettiği ile ilgilenmiyorum. ne yaptığı ile ilgileniyorum. ---- hayır anlamıyorum güce sahip olmak ve bunu bilgece kullanmak zor olduğu ve insan doğasına güvenemediğimiz için demokrasi denen şeyi icad ediyoruz, sonra birileri kalkıyor iktidar sahibinin tam anlamıyla çok seslilik karşıtı, nerdeyse demokrasi karşıtı "susturma" amaçlı eylemlerini güce sahip olmayı istediği için yaptığını ve bunu hoş görmemiz gerektiğini anlatıyor? iyi misiniz lan? bu ne saçmalık?? o adam tüm gücü keyfine göre kullanmaması için muhalefet var, bunun için basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü var. kendine istediği kadar inanabilir beni ırgalamaz. ben inanmıyorum. ve yapılan muhalefeti de susturamaz susturmaya çalışması da asla makul görülemez.
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Hoş gör demedim ki? Kendim bile hoş görmüyorum. Adam kendisine inanıyor diye 'o inanmış bırakalım türkiyeyi mahvetsin diyecek' değiliz heralde. Benim anlatmak istediğim balon a iki mesaj yüzünden nurcu muamelesi yapmanızın yersizliğidir.
GEd Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 namaz gazetesinde yazılan yorumları falan okuyunca insan ister istemez taraf olmak istiyor , bu adamların eline kalırsak anamızı ağlatırlar.
Öne çıkan mesajlar