Daemir Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Herkes bir noktadan sonra kendini düşünmek zorundadır. Birey olmanın sonucudur bu. Çıkarların veya isteklerin kesiştiği veya başka herhangi zor bir durumla karşılaşıldığında iki insanın öncelikleri farklı olabileceğinden dolayı seçimleri ve bireysellikleri ön plana çıkar ki, bu özellikle iş hayatında olabileceği gibi, normal hayatta bazı konularda da olabilir ve dostluğu yıpratabilir, veya hepten çöp edebilir. Dost olmak için doğru insanı bulmalısın, ama seçimler veya önemli bireysellikler ön plana çıktığı anda ikinizinde ters şeyleri yapmanız bile söz konusu olabilir. Bu duruma ise 'kazık' demem ben. Karşı tarafın seçimine saygı gösterilir ve yola devam edilir. Tabii bu saygı bireyselliğin veya konu ne ise onun aciliyeti veya önemidir. Yani olaya objektif olarak bakıldığında kimse kimsenin hakkını yememişse. Hak yeme durumu veya başka türlü 'kazık' denilebilecek olay olursa o zaman yanlış kişi 'dost' edinilmiştir. Demek istediğim doğru dost kazık atmaz, kazık yenmişse yanlış dost edinilmiştir. Ben çok zor güvenebildiğim, ve zaten dostlarıma işimi pek düşürmediğim için kazık yemedim. Yani kara günüm çok olmamıştır, olduğundaysa kendim atlatmayı denerim. Atlatırım da. Ama atlatamadığım zaman gideceğim dostlarım tabii var, ve giderim de çekinmem. Kara günü kendim atlatmayı denememin sebebi dostlarıma olan güvensizliğim tabii ki değildir, belirtmek istedim. Ben dostum diyorsam güvenirim. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Ya mesela ben kendi çıkarlarımla dostumun iyiliği mutluluğu falan kesişirse. Onun iyiliğini seçerim gayet. Çıkar illa bulunur ama mutluluk kolay elde edilmiyo yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 abi, nilep'le tanışmaya geliyorum! tutmayın beni... hele bi fırsat bulayım hemen damlıyacağım.. adresi var zaten google earth'ten fotosu da var elimde.. evi de yakın sayılır. geliyorum, bekleyin, tanışıcaz! i'll be friend! dı dım dım-dıdım , dı dım dım-dıdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Caddebostan'a gel hatta çok sıkıldım ben evde zaten. Herkes de meşgul, iftar yemeği sözleri varmış, yok aile yemeğiymiş. Kızlar desen babalarını seveyim izin vermiyolar falan :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 nileppezdel said: Ya mesela ben kendi çıkarlarımla dostumun iyiliği mutluluğu falan kesişirse. Onun iyiliğini seçerim gayet. Çıkar illa bulunur ama mutluluk kolay elde edilmiyo yani. Senin iyiliğin mutluluğun ve arkadaşının iyiliği ve mutluluğu bazen kesişebilir iş hayatında. Bunu nasıl karşılayacaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 O durumdan duruma değişir ama ben sevdiklerimin mutluluğuyla mutlu olan bi insanım. Ve bu yüzden sevdiğimi mutlu etmek beni de eder. Beni mutsuz edecek bi duruma yol açarsa da o mutlu oldu diye gelen mutluluk diğer mutsuzluğu nötrler. Bu durumda onu mutlu etmeyi seçmem muhtemel. Ama ne kadar iyi dostum olduğuna ve benim ne kadar sevip değer verdiğime göre değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 İleride aileleriniz olduğunda ve karşı karşıya kaldığınız durum ailelerinizin sağlığı söz konusu olduğunda ikinizde ailelerinizi seçersiniz. Bunu söylemeye çalışıyorum. Ha, buna kazık denmez o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 E tamam da o kazık olmaz hakkaten. Ayrıca dostluklar yalan da denmemeli yani onu söylemeye çalışıyorum ben de :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Anlaştık o zaman seninle :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 nileppezdel said: Abi sevgi bi kere bu dünyadaki en güçlü şey EUAHEUAHUEH o kadar yalan bişeyki filmlerde bile demiyolar artık bu lafı be yuh. sevgi korkunun yanında bi hiçtir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 nileppezdel said: Abi sevgi bi kere bu dünyadaki en güçlü şey where is the love - black eyed peas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Lorrotar said: nileppezdel said: Abi sevgi bi kere bu dünyadaki en güçlü şey EUAHEUAHUEH o kadar yalan bişeyki filmlerde bile demiyolar artık bu lafı be yuh. sevgi korkunun yanında bi hiçtir. anne sevgisi diye birşey hiç duymamışsın sen heralde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Evet abi dünya berbat, insanlar iki yüzlü, iğrenç, çıkarcı, kçtü. Hadi hep beraber köprüyee :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 köprüyü sevmiorm ben şantiye tercih ediorm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 abi zaten inancımı kaybettim demek, bütün insanlar kaka bi daha kimseyle konuşmıcam demek değil, sadece öyle anlar geliyo ki etrafındaki kimseden bi yardım göremiyosun, bazen tercih bazen şanssızlık oluyo ama oluyo. yani bu durum bi kişiyle alakalı bi durum değil genel olarak kavramla alakalı. mesela ciddi bi ilişki yaşıyosun, baya süre geçmiş ve tesadüfen hem arkadaşın hemde sevgilin çok kötü durumda, çok kötü şeyler yaşamışlar. ikisininde o an yanında olmana ihtiyaçları var. ha ikisini aynı yere çağırırım ikisyle ilgilenirim de olmaz böyle bi durumda. napıcaksın illeki bi tercih söz konusu. o yüzden insanlar öncelikle kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmeli, söz konusu ne olursa olsun, ondan sonra zaten vay sen benim kötü anımda yanımda değildin gibi şeyler beklemez karşısındakinden. bu yüzden dostluk arkadaşlık kavramları kişisel egoyla sosyal bağımlılık arasında tıkanıp kalmış kurumlardır bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 sevgi yalan art niyet aramaya devam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stblack Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Çok sağlam, senelerdir yıkılmayan dostluklarım var.Hayat bir sekilde ayırmıs olsa bile tekrar bulustugumuzda kaldıgımız yerden devam edebildigimiz en ufak bir terslikte yanımda olduklarını bildigim dostlar bunlar ve evet sevgiye bende inanıyorum gunumuz insanlarının cogunun tersine fakat bu demek degildir ki hic kazık yemedim.Aksine cok kazık yedim ama bu benim inancımı gene de kırmadı.Sonucta insanın kendine yaptıgı kotulugu etrafındaki kimse yapamaz ona yapamaz.Eger ki bir kazık yersem bu onun karaktersizligiymis der gecerim yolumu ayırırım.Kazık candır öldürmeyen darbe sertlestirir. @nilep:İzledigin yol guzel bir yol ama ben genede dikkatli ol derim.3 yıl 5 yıl hatta bir arkadasın dedigi gibi 35 yıl gecmis olsa bile insanları tanıyamayabiliyorsun.Çünkü insanlar degisir.Hiç yapmayacagını dusundugun hareketleri yapabilir.Bence guardını kimseye karsı indirme.Her zaman supheci ol ama suphelerinin arkadaslıklarının/dostluklarının onune gecmesine izin verme derim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar