Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zen Stone Plus - iPod Shuffle vb... ?


Brigand

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar Creative Zen Stone Plus ve ya iPod Shuffle almak istiyorum.

Zen Stone'un plus olmayan sürümünde led ekran yok, ayrıca ipod shuffle'da da yok. Ekransız bir mp3 player kullanmak acaba zor oluyor mu? Tavsiye eder misiniz?

ipod shuffle'ın arkadaki kıskacı taşımak için çok elverişliye benziyor. Zen stone'da malesef bu yok. Gerçekten elverişli mi?

Zen stone'un siyah renginin olup shuffle'ın olmaması da beni cezbediyor. Hoparlörünü de unutmamak lazım...

Creative Zen Stone Plus Resimleri




iPod Shuffle Resimleri



Hatta bir de Zen Stone resmi
Aletin led ekranı yok, onun dışında creative zen stone plus ile aynı gibi duruyor özellikleri.



En azından 2gb kapasite istiyorum. Keşke bu boyutlarda rahat taşınabilir büyük kapasiteli bir mp3 player da olsa. Ama telefon taşımayı bile sevmeyen birisiyim ondan mp3 player'ımın küçük olması lazım, eskiden çakmak kadar Creative Zen Nano Plus kullanırdım gerçekten rahattı. Geçen bahar çalındı... (Ahhh ahhh her taraf hırsız dolu...).

200 YTL maximum verebileceğim bir fiyat var. Ses kalitesi kesinlikle iyi olmalı, Creative'lerin ses kalitesinden hep memnun kalmışımdır. Video filan istemem öyle ekranı renksiz ekran olsun hiç sorun değil, daha iyi hatta şarjı çok gider. Ha evet bir de şarjı mümkün olduğu kadar uzun gitmeli...

Şimdi bunlara göre arkadaşlar creative zen stone plus mı dersiniz? Yoksa ipod shuffle mı? Birinin ekranı yok birinin var. Ayrıca creative zen stonun da ekranı yok ama fiyatı hepsine göre uygun. Ya da yukarıdaki mp3 playerlara benzer başka tavsiyeleriniz olabilir mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla hayatımda ilk defa diğer markalardan daha kazıkçı, tekelci, adi ve şerefsiz olduğunu bildiğim halde apple marka bişi satın aldım, o da ipod shuffle 2gb idi. almamın sebebi eşi benzeri yok, o boyutta ve o kullanışlılıkta başka bir ürün yok.

ses kalitesi süper, o ufacık aletten nasıl öyle ses çıkıyor anlamış değilim, teknoloji sanırım :) sadece kulaklıkları bi süre sonra cızırdamaya başladı, neden bilmiyorum. yine de bozulana kadar gayet güzel ses aldım.

ekran olmaması sorun değil, zaten 2 gb lık şeye ne kadar şarkı koyabilirsin ki? i tunesta istediğin gibi playlist oluşturabiliyorsun, kasıntı bir program o ayrı, tek bir bilgisayardan atabiliyorsun ne atacaksan ipod un dangalaklığı işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani zen stone plus yerine shuffle'ı tercih ediyorsun? Zen stone plus'ın led ekranı, hoparlörü, siyah renkli olması, direk bilgisayardan mp3leri atabilme avantajının yanında ipod'u gerçekten seçme nedenini anlayamadım ben kusura bakma onu da açıklarsan benim tercihim de biraz daha netleşebilir :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
doruk'a kesinlikle katılıyorum. gerçekten verdiğin parayı hak ediyor. kapasitesi çok değilmiş gibi görünsede itunes'den sıkıştırma özelliğini açarak daha fazla şarkı sığdırabilirsin. ses kalitesi ve pil ömrüde çok iyi. haftada 1 kere falan sarj ettiğimi söyleyebilirim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası ben bu aleti ekranı, üstün özellikleri, ekstra ses kalitesi için almadım. spor yaparken, otobüste yolculuk yaparken şorta kemere takılabilecek yakada sarkabilecek ufak bir alet olarak aldım. aksi takdirde lcd ekranlı daha büyük bir şey alırdım herhalde. şarj ömrü ve ses kalitesi ise beklentimin üzerinde çıktı dediğim gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

creative.

birincisi itunes cart curt uğraşmıyorsun, sürükle bırak.

ikincisi "ekransız da hallediyorum işimi" açıkçası kendini kandırmaca. 10 şarkı bile olsa o muydu bu muydu diye ileri geri gidiyorsun.

ipodum bozulduğunda geçici olarak 1gb'lık ekransız zen stone lardan almıştım , klasörleme sistemi vardı mesela o zamanlar (şimdi var mı bilmiyorum) shuffle'larda olmayan. 8 albüm atmıştım içine (~70 şarkı falan), şunu şunu dinleyeyim dediğimde 70 şarkıdan değil de 8 albümden arayıp buluyordum. shuffle'da şarkıyı bulman şarkı kadar sürüyor zaten lol

plus alırsan ekranı da var zaten.

rastgele dinleyecek olsan bile şu şarkı neydi bu neydi şuna bakayım hiç mi demeyeceksin yani ? en azından bir gün "canım x'in y parçasını çekti hadi açayım" dersin, adam gibi açarsın kırk saat aramana gerek kalmadan.

üçüncüsü ses kalitesi ikiye katlar beşle çarpar diyemem de, daha iyi bence.

shuffle'ın baskın olduğu tek konu kapladığı hacim. stone da ufak bir şey zaten ama shuffle daha da küçük.

bir de ekranlısı doğal olarak daha pahallı ama ne kadardı hatırlamıyorum , ekransız alacağım dersen yine shuffle alma düz stone al derim.

bende de vardı o tripod, ürün iki parmağımın arasından kayıp gidiyor ama hediyesi tripod kafam kadar sdfs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Fly

Teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın gerçekten :). Tercihimi zen stone plus tarafına kullanacağım sanırım, bu ay sonuna doğru sipariş veririm.

@throine
Renkli ekranlılardan nefret ediyorum, renkli ekranlı alacaksan bu ipodun creative'in filan 40-60-80gblik şeylerinden alacan yoksa 4gb için ekranı alınmaz diye düşünüyorum. Çok güç tüketiyor gereksiz şeyler oluyor filan...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senin tercihin belliydi zaten sadece zen stone hakkında içini rahatlatacak birini arıyormuşsun :)

dediğim gibi ufak ise tercihim, ekran vs. önemli değil önemli olan gerçekten ufak ve kullanışlı olması ki zaten playlist oluşturup şarkıların sırasını biliyorsun problem olmuyor kullanmasını bildikten sonra. yazılım kısmında ipod kastırır orası ayrı, ama zen stone alıp cebine atacaksın yine bir şey değişmeyecek, büyük olanından al daha iyi o zaman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

CREATIVE ZEN 4GB SD KART GİRİŞLİ MP3/MP4 PLAYER = 190 YTL demişler. Zaten yazmışlar indirimde diye ve de bugün son gün. Bence bu fırsatı kaçırma ve CREATIVE ZEN 4GB al derim. :)


bu alet 1-2 hafta önce 240 milyondu indirim için son 5 gün falan yazıyodu. 2 hafta daha beklesek 120ye düşcek heralde =P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DH'de birisi Creative Zen Stone Plus 2GB incelemesi yapmış.
http://forum.donanimhaber.com/m_22015817/tm.htm

Darkhardware incelemesi
http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/creative-zen_stone_plus


Bu aralar ben de bir tane mp3 player almayı düşünüyorum ama çok seçenek var ve istediğim fiyata en iyisini almaya çalışıyorum. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@throine
zen stone plus ve diğer ürün garantilimi ? Garantili ise ikiside Stone'un Radyosu var öbüründe yok anladığım kadarıyla. Türkiye'de radyo için bir vergi alıyorlar buda fiyatını arttırıyor.

Yani Creative Zen SD kesinlikle daha alınası aralarında fiyat farkı az olmasının sebebi radyo vergisidir. Bazı telefonlar özellikle türkiye'de satarken içine radyo programi koymuyorlar fiyatı ucuz olsun diye sen gidip internetten çekiyorsun. Çok saçma bir vergi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aldığın yer garantili satıyorsa tabiki garantisi olucak. :) Garantisiz bişey alınmaz bence. :)

Hepsiburada'da
Creative Zen Stone Plus 2GB Dahili hoparlor ve radyolu modeli 144 YTL'ye ve 24 ay garantili satılıyor.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=9181&productid=bd50732
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
throine said:


CREATIVE ZEN 4GB SD KART GİRİŞLİ MP3/MP4 PLAYER = 190 YTL demişler. Zaten yazmışlar indirimde diye ve de bugün son gün. Bence bu fırsatı kaçırma ve CREATIVE ZEN 4GB al derim. :)


Creative ZEN 16 GB hanima almistim. Alirken ki benchmark'im bizim hanim daha once de Creative'in parmak kadar olan GEN-1 mp3 playerlarindan birini kullaniyor idi ve cok fazla memnun idi.

Aldiktan sonraki izlenimlerim su. Bir kere alet gercekten guzel bir alet. Rhapsody direk taniyor, subscription based mp3 rent edebiliyorsun hos seyler ( diger ozelliklerin yanisira, video gibi), fakat bu aletlerde gordugum bir sorun var, diger kullanicilar da sIk sIk rapor etmekteler, eger bizim gibi subscription based mp3 dinliyor isen, alet subscription yenilerken freeze oluyor ve reset atmak zorunda kaliyorsun. Bu olay sIklIkla yasandiginda kabak tadi veriyor.

Hata Creative demi, teknolojidemi, Rhapsody demi o kismi soru isareti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşimde creative var bende shuffle açıkçası shuffle kesinlikle değişmem. küçük olması, şarjının uzuuuuuun süre gitmesi(dinlemeye göre değişir ama bazen ne zaman şarj ettiğimi bile unutuyorum). ekranlı büyük mp3 player almayı kesinlikle düşünmüyorum, buna birşey olsa yine gidip shuffle alırım. Ayrıca içine zaten sevdiğin şarkıları atıyorsun, random açıyorum bir sonraki şarkıda sürpriz oluyor. yani dinliceğim şarkıyı seçemiyo olabilir ama bu bana dezavantaj olarak gelmiyor hatta eğlencelide bi sonra ne çıkçak diye düşnüyorsun :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...