Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ramazan Davulcusu

lo-noise

Öne çıkan mesajlar

Az önce yine geçti.. Binmiş arabanın tepesine, araba rüzgar gibi geçti tabi. Ancak iki dandan ses duyabildim. Uyuyanlar nası uyanlar o sese bilmiyorum?!

Hayır sonra ramazan bittiğinde kapıya gelcek, "abi ben sizin mahallenin davulcusuyum, bahşişimi alcaktım" dicek pişkin pişkin.. Ben de dicem gel aşağıya.. Bincem arabaya, bascam gaza, sallıcam 100 milyonu camdan..

Öyle enseye böyle traş! Höh bee!
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle betonlaşmış kocaman kentlerde, gerçekten davulcuyla uyanan kaç kişi kaldı merak ediyorum. İlla ki vardır da, büyük çoğunluğu saat kuruyodur. En dandik teknolojik alette bile çalar saat var artık tabi.

Para isteme işine gelince, dert etmiyorum. Adamlar nerelerden geliyolar, iyi kötü uğraşıyolar. Ramazanın hatrına "al" diyorum. Zengin ramazan davulcusu görmedim daha. Verdiğim 5 milyon beni fakir yapmicak sonuçta. Eskiden kalma sönen bi kültür ramazan davulu
Sosyal ağlarda paylaş

Gelse caddeye, şöyle güzel bi mani okusa.. Sonra adam gibi bi ritmle davul çalsa.. Ben dedemden hiç arabanın tepesinde geçen ramazan davulcuları hikayesi dinlemedim.. "Sönüyo davulcu adeti" dediğin şey çoktaaaan söndü bence.

Zaten gıcığım var benim onlara: Geçen seneki hıyar, apartmanı dolaşıyomuş, kapıyı çaldı açtım bahşiş istedi yok dedim kapadım. Sonra adam elindeki tokmakla bizim kapıyı davula benzetti.. Versene lan paramı diyo. Ben farkına varmadan bi sözleşme mi imzalamışım acaba?!

Evvelki sene de, başka bi hıyarın arabasının şoförü mola verdi sanırım. Tam apartmanın karşısındaki otobüs durağında durdu. Öbürü (davulcu) çaldıkça çalıyo ama. 3 dk, 5 dk derken yarım saat oldu, dayanamadım çıktım balkona "lağn! memleketin bütün müslümanları bu apartmanda mı oturuyo?!" diye bağırdım, davulcu susmadı, öbürü de kornaya dayandı. En son rahatsız olan 8-10 kişi daha çıktı, az daha yer misin yemez misine dönüyodu olay. Ama ramazan sonunda adam kapıya gelip bahşiş istedi yine de. Nassı iş bu ya?!
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bilmiyorum, belki bu yaşadıklarım yüzünden böyle acayip antipatik yaklaşıyorum bu adamlara. Ama bi yandan da olmayacak iş yani yaptıkları da, fazla para alabilmek için arabayla geçmek.. Helikopter tutsalardı bari, 1-2 ilçeyi götürürlerdi...

Bi de, ben o adamların fakir falan olduklarını düşünmüyorum. Mafyası bile var bunların, o mahalle benim bu mahalle senin kavgası var.. Bunlarınki kolay para kazanma olayı.. Bence..
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi sizin oralarda "mahallenizin davulcusu Hıdır Gülsaçan!" tarzı kağıtlar dağıttılar mı başkasına bahşiş vermeyesiniz diye?

hah işte onu saklayın. işimize yarayacak çünkü.

ramazan gelir ve davulcu kağıtları gelmeye başlar. apartmana gelen kağıtlar itina ile bütün kutulardan alınır, hepsi toplanır. sonra apartmanda tanıdığımız, sevdiğimiz bi abimizin/kardeşimizin fotosu taranır. Geçen seneki davulcu resmine bi güzel eklenir ve altına çocuğun gerçek adı yazılır. Sonra mahallelinin gençleri ile birlikte bütün mahalledeki evlere konulur bir güzel...

bunun aynısını arkadaşınızı mahalle muhtarı göstermek için de yapabilirsiniz. ramazan davulcusu candır, komşudur, abidir..Fırsattır..

fırsatları değerlendirmek lazımdır! hemen sevdiğiniz ve şaka kaldırabilen bi abinizin/kardeşinizin resmini kapın ve onu mahalle çapında bir ünlü haline getirin..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...