Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Son zamanlardaki sehit haberleri

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Son zamanlarda, her sabah ntvmsnbc'yi actigimda 2 sehit, 5 sehit, bilmemkac sehit haberi goruyorum, karsiliginda ise PKK 2 olu birakiyor, cogunlukla mayin oluyor falan filan.

Her gun insanimiz oluyor ve hicbir sey yapilmiyor ya, nasil bir ulkeyiz biz, insanlar hayatini kaybediyor ve tamamen kabullenmis durumdayiz bu olayi, spor haberi okur gibi olum haberi okuyoruz her sabah.

bu kadar pasif olunur mu ya
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yapılsın yani ben anlamadım çözüm önerisi sunmadan eleştirmek çok kolay. İtler tercihen günler öncesinden döşüyo mayını yatıyo soteye. Bir askeri araç vs gelincede patlatıyor.

Ne yapılabilir bunları konuşalım bence.

Birde şöyle bir kusur var. Teröriste dur ihtarı yapılıyor, terörist ateşle karşılık vermeden asker ateş açamıyor. Zaten çatışmada şehit olanların çoğunuda açılan ilk ateş sonucu veriyoruz haberlerde duyuyorsunuzdur. Ama yinede ne yapılabilir ki masum insanlarında ölme riski var tatatata diye girişilemezki.

Ekleme: Üniversite hazırlıktayken ABD'li olan hocamız Vietnamda helikopterde machinegun kullanmış. Çok insan öldürmüş öldürmek zorunda kalmış kendi söylemiyle yoksa onlar beni öldürürdüymüş. Orada bir çok arkadaşı da hayatını kaybetmiş falan neyse. Bize savaşın ne kadar saçma bişey olduğunu, savaşta ölürse sadece bir rakam olarak değeri olacağını, büyük devletler için ölen insanların hiçbir önemi olmadığını hepsinin birer sayıdan ibaret olduğunu söylemişti.

Malesef söylediğinde haklısın spor haberi izler gibi izliyoruz. Hatta daha da beter. Doğruyu söylemek gerekirse artık bu haberlerdeki şehitler bize sadece birer sayı olarak geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:

Birde şöyle bir kusur var. Teröriste dur ihtarı yapılıyor, terörist ateşle karşılık vermeden asker ateş açamıyor. Zaten çatışmada şehit olanların çoğunuda açılan ilk ateş sonucu veriyoruz haberlerde duyuyorsunuzdur. Ama yinede ne yapılabilir ki masum insanlarında ölme riski var tatatata diye girişilemezki.

işte normalde sıkabilir ama askerde dağlık alan çevrede köyler var. belki bi çoban felandır diye sıkmıo dur diyo. o sırada teröristse sıkıyo askere ya şehit ya gazi hesabı.
masum bi insanı öldürdüğünde manzarayı düşünemiyorum.
doğuda ayaklanırlar türk askeri bize ateş açıyor şöyle böyle diye.
zaten çoğu yerde türk askerine düşman gözüyle bakılıyo bile türkiye sınırları içinde.
Sosyal ağlarda paylaş

k.ırak a gırdıler ve yeteri kadarda kaldıklarını düşünüyorum 8 gun o koşullar altında kalmak çok zormuş o taraflarda askerlik yapan arkadasların dedıgı gibi ayrıca bende teslim olun denmesine biraz karşıyım çünkü sen biliyorsun ateşle karşılık verilecegini ama yıne sölüyorsun pkk sonu nasıl gelir tank top tüfek giriceksin rahat bırakırsan yıne karakol basarlar yıne bomba patlatırlar illa girmek için 13 15 şehit verilmesi gerekmez artık o senın üklenin 27 yıllık bi sorunu
Sosyal ağlarda paylaş

k.ırak a girdik
amerika çık dedi çıktık. işimizi bitirmeden çıktık, işimizi bitirmiş olsaydık hala şehit haberleri duymazdık, şehir meydanlarında bombalar patlamazdı.

televizyona haberler geliyor, ...açılan taciz ateşi ile 3 asker şehit oldu. taciz ateşi havaya açılır, bu saldırıdır.

millet olarak hiçbir boka ses çıkartmıyoruz, bizimle direkt alakası olan olaylara bile ses çıkartmıyoruz. lütfen atlamayın şehitler bizimle ilgisiz mi falan diye, ne demek istediğimi anladınız.a
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...