Brigand Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Arkadaşlar 6 yıl önce aldığım hp 3325 yazıcısını kullanıyorum. Ama artık delirtmeye başladı, kartuş doldurdum 40 kağıt çıkardım kartuş bitti. Ayrıca vista driverları da yok "sürücü ekle" diyerek kullanıyorum bu yüzden mürekkep seviyesini filan göremiyorum. Sizce yeni bir yazıcı mı almalıyım yoksa bu yazıcıya bir kartuş mu almalıyım? Kartuşları sanırım 30 ytl civarında. Yeni yazıcı alırsam içindeki kartuş sanırım full dolu gelmeyebilir o kötü tarafı da var. Almam gerekirse öyle pahalı yazıcılardan alamam zaten ayda ortalam 2-3 sayfa şey çıkarıyorum da bu sıralar lazım oldu baya. Yoksa geçen 1 yıl filan hiç kullanmamıştım. Yeni almam gerekirse nasıl birşey düşünmeliyim? Yoksa kartuş al mı dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 oha 6 yıl giden injekt yazıcı varmı yav helal, ben 3 yıldan fazla gidene rastlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Lazer yazıcı ile bu püskürtmeli yazıcılar arasındaki fark nedir acaba? Lazerin toner ömrü daha çok diyorlar, 2500 kağıt filan çıkarıyormuş. Bizim injectler kaç çıkarıyodur ki acaba ortalama? 1500 filan çıkarıyorsa yani inject alırım hiç lazer uğraşmıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 ayda ortalama 2-3 sayfa cikariyorsan tekrar kartus doldurt, ama bu sefer baska bir yerde doldurt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Brigand said: Lazer yazıcı ile bu püskürtmeli yazıcılar arasındaki fark nedir acaba? Lazerin toner ömrü daha çok diyorlar, 2500 kağıt filan çıkarıyormuş. Bizim injectler kaç çıkarıyodur ki acaba ortalama? 1500 filan çıkarıyorsa yani inject alırım hiç lazer uğraşmıyım. Baski teknigi farkli. InkJet murekkep puskurtur, lazer yazici toner zerreciklerini kagitla birlikte firinlayip eritip kagidin icine gomer. Her daim daha kaliteli baski alirsin. Samgung ML-1610. Su anda fiyati 100 lira ve tam dolu tonerle birlikte geliyor. 2000 sayfa kadar basiyorsun. Yalniz resim fotograf olacaksa bastigin seylerde dpi'i dusuk lazer yazicidan uzak duracaksin. Dpi'i yuksek ve renkli lazer yazicida renkli fotokopiden farksiz donanim ve yapi olarak. Pahali yani. Yillarin ozalitcisi Tim boyle buyurdu =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Evet şimdi ona baktım ben de. Lazer yazıcı siyah beyaz 100-130 ytlye var 2500 sayfa kadar çıkabiliyomuş. Renkli lazer yazıcılar 250 300 ytl fiyatlı ki o kadar verilmez bir yazcıya en azından bana göre değil. Sanırım püskürtmeli almak en iyisi hp photosmart var 130 ytlye fotokopi tarayıcısı da var. Ayrıca dolum setleri satılıyormuş aslında alacan onlardan bitane bittikçe dolduracan mis gibi. Ama önce bi doldurduğum yere gideyim yakın zaten, diyeyim ne bu kartuş doldurduk 40 kağıtta boşaldı ne iş diyecem. Bakalım ne yapacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 di said: Baski teknigi farkli. InkJet murekkep puskurtur, lazer yazici toner zerreciklerini kagitla birlikte firinlayip eritip kagidin icine gomer. Her daim daha kaliteli baski alirsin. Samgung ML-1610. Su anda fiyati 100 lira ve tam dolu tonerle birlikte geliyor. 2000 sayfa kadar basiyorsun. Yalniz resim fotograf olacaksa bastigin seylerde dpi'i dusuk lazer yazicidan uzak duracaksin. Dpi'i yuksek ve renkli lazer yazicida renkli fotokopiden farksiz donanim ve yapi olarak. Pahali yani. Yillarin ozalitcisi Tim boyle buyurdu =P Evet bu yazıcıdan aldım şu an, gerçekten çok güzel. Zaten renkli şeylerle işim yok bilgi için kullanıyorum ben yazıcıyı süslü kağıtlar için değil :) Ama sinir oldum içinden kablo çıkmadı. Eski yazıcının kablosunu taktım ama niye kablo çıkmaz ki? İstesem mi kablo şu anda sorunsuz gibi ama ilerde sorun yaratabilir mi ki bu kablo? Edit: bir de eski kartuşu tekrar doldurdum ama yine yazdırmadı. Bu sefer kağıtları almaya başladı ama hiç mürekkep basmıyordu. Neyse yeni yazıcı kaliteli walla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 InkJet kartuslarinin cogu tek kullanimliktir. Bir kac kullanimdan sonra bozulmalari icin tasarlanmislardir resmen. Daha dogrusu doldurum sirasinda bozulurlar. Kablo cikmadiysa kutu icerigi eksik cikmistir. Firsatin varsa direk kutusuyla goturup yenisini istiyorum de. Icinde kablo olmayan sey kullanilmistir bana gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Ben de öyle düşündüm. Yarın arayıp soracam işte. Bu arada şöyle birşey sorayım; bunun tonerleri de dolduruluyor mu? Doldurulunca sağlıklı oluyor mu? Doldurulmuş toner alete zarar veriyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Brigand said: Ayrıca dolum setleri satılıyormuş aslında alacan onlardan bitane bittikçe dolduracan mis gibi. epson aldım 100 müydü 110 mu (ucuzdu hp kartuşu alacaktım bunu aldım),modelini hatırlamıyorum bakınca sölerim sonra gittigidiyordan 4 tane (cmyk ayrı bunda) tekrar doldurulabilir kartuş böle kapağı var açıp doldurup kapatıyon. 4 tane de şişe mürekkep aldım 60 liraya şini deli gibi doldurup kullanıyorum. şişe mürekkep 9-10 dolum falan gidiyor. siyah önce bitiyor, bir şişe de ek siyah alırsan über >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 epson dx4400 müş benim aldığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Ama o kartuş. Benim merak ettiğim tonerler doldurulabilir mi? Doldurulursa yazıcıya zarar verir mi? Bildiğim kadarı ile doldurulmuş kartuş kullanımı kartuşlu yazıcılara zarar veriyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Kenarindan kutusunu delip doldurabilirsin bu aldigini. Tonerin temiz ve makina ile uyumlu olmasi lazim. Aksi takdirde dram'i cizersin ve hic bir halta yaramaz o vakitten sonra o alet. En pahali parcasi dram oldugu icin yenisini almaktan farki olmaz tamir ettirmenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Yazıcılardan iyi anlıyon ha :) Son birşey sorayım o zaman, kartuşlar kuruyor mesela. Bu tonerli lazer yazıcının da kuruma ihtimali var mı? Yani en azından haftada bir kağıt çıkartayım mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Hayir yok. Toner dedigin toz nihayetinde ve elindeki yazicinin ust kapagini acarsan orda kagidin kac derecelik firindan gectigini gorebilirsin -180,200 derece gibi birsey olsa gerek. Hani nem bile olsa makineyi sirilsiklam etmedigi surece ne toneri islatir ne de tonerin yapisip tortulasmasina neden olur. Yalniz dedigim gibi dikkat et. Kagitla birlikte sac kil vesaire bile kacirma mumkunse makina icine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Hmm evet pisimdir biraz uzun süre yazı yazdırmadan önce bi en üstteki kağıdı temizlemek gerekebilir, teşekkürler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar