Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Bir web sayfası istiyorum ki her açıldığığında restgele bir cümle göstersin ekranın tam ortasında. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 flashla ? sen yazıcan cümlelerini falan fişman daha pratık varmıdır acep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 html ile olur mu acep ya da bir generatorla ? hic anlamiyorum web tasarimindan sadece basit boyle bir sisteme ihtiyacim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 $cumleler = array ( 'cümle1' , 'cümle2', 'cümle3' ); $sans = rand ( 0 , count ( $cumleler ) - 1 ); echo $cumleler[$sans]; ?> Böyle birşey ile yazdırabilirsin random olarak ve umarım sunucun Php destekliyordur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 peki sayfanin tam ortasinda ve Baskerville fontuyla 14 puntoda olacak desem ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 $cumleler = array ( 'cümle1' , 'cümle2', 'cümle3' ); $sans = rand ( 0 , count ( $cumleler ) - 1 ); echo $cumleler[$sans]; ?> Şeklinde istediğin tablonun içinde koyabilirsin tabi dosya uzantısı da .php olacak. Ya da javascript olarak vereyim sana daha rahat edebilirsin. Cümleleri yukardaki yere belirleyecen. Bu verdiğimi de istediğin tablonun içinde yapıştıracan ve javascript ile random olarak yazdırmış olacan :). Fontu da oradan ayarlayabilirsin işte gözüküyo zaten. Ayrıca baskerville nasıl bir fonttur? Yani web fontları herkesin makinasında olması gereken fontlardır baskerville her windows linux makinasına olan genel bir font mudur? Değilse bozuk çıkar söyliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Tam anlaşılmamış olabilir, 1. javascript kodunu etiketinden hemen sonra veya önce farketmez biyere yerleştir. 2. kodu yazının çıkmasını istediğin yere yerleştirecen. Javascript yaparsan sayfayı .php filan yapmana gerek yok html dosyaları içinde de çalışır her dosyada çalışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Hiç uğraşma direk veritabanı ile yapmanı öneririm. Hatta ben bi sitede yapmıştım dur bakiyyyyym said: <? include "config.php"; //MYSQL bağlantı kodu koy $sonuc = @mysql_query("SELECT * FROM ozlusozler ORDER BY RAND() LIMIT 1;"); while ($sorgu_verisi = @mysql_fetch_row($sonuc)) { $soz = $sorgu_verisi[1]; } ?> Buraya kadar olanıyla $soz; değişkeni içerisinde özlü sözü çektirdin. said: <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"> <tr><td height="25" colspan="2" bgcolor="#CFC6A9"><span class="style8"> Özlü Sözler</span></td></tr> <tr><td width="100%" class="style3"><table border="0" width="100%" cellspacing="6" cellpadding="0"><tr><td class="style3"><? echo "$soz"; ?></td></tr></table></td></tr> </table> Buradaki tabloları da istediğin görünüme göre değiştir işte. echo $soz; ?> yazdığın yerde söz görünecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Veritabanına bi tablo oluştur tek cell olsun ismi soz olabilir. İçine de her satıra birer tane olacak şekilde sözlerin girişini yap. Ne kadar bildiğin konusunda bi bilgim olmadığından en iyisi anlamadığın yerler olursa sorarsın devam ederiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Arkadaş diyor ki bu işlerden anlamıyorum. Bu işlerden anlamayan birisine veritabanı kullan demek de bana göre pek mantıklı değil :) Ha yine kolaylık olsun diye şöyle birşey yap diyebilirim ben mesela cumleler.txt dosyası oluştur her satıra bir cümle yaz $cumleler = explode ( "n" , file_get_contents ( 'cumleler.txt' ) ); $sans = rand ( 0 , count ( $cumleler ) - 1 ); echo $cumleler[$sans]; ?> Ve sistem her satırdan bir tanesini şansına gösterecektir :). Tabi bunun için de php gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 500kb'lık index.html yaptırmakta pek akıl karı gelmedi bana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 2-3 özlü söz için veritabanı bağlantısı açtırmak da bana akıl karı gelmedi :) Ayırca verdiğim javascript kodu 498 bayt. Bir özlü söz 50-100byte arası dersek 500kb de 512000 byte ise 500-1000 arası özlü söz eklemedikçe 500kb etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 2 3 tane olduğunu bilmiyoruz ki.. Sonuçta her halukarda o sözleri index dosyası içine yazmak eşeklik :) txt'den çağırılabilir. Neyse ben önerimi yaptım. Giovanni ilgilenirse mesaj atsın eksik kalan yerleri de tamamlarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 herşeyi göz önünde bulunduruyorsak "RAND() LIMIT 1" yazmak da akıl karı değil eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Tamam sen doğrusunu yazıver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 niye alındın yav :S ben şöyle bir yöntem kullanıyorum database kasılmasın diye (tabi ki fazla girdisi olan database için geçerli; az girdi için vodan'ın yöntem en basit çözüm) $query = @mysql_query("SELECT * from table"); $count = @mysql_num_rows($query); $count--; $random_number = intval(rand(0,$count)); en basit haliyle yazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Tek seferde bütün cümleleri seçmeye çalışmak hiç mi hiç akıl karı değil ama :) Güvenin abi siz bana yıllarımı verdim bu işe php mysql linux optimizasyonuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 e nameless rand söylemişsin de niye kullanmamışsın? mysql_query("SELECT * FROM `hedehodo` ORDER BY RAND() LIMIT 0, 1"); sunucu tarafında bir iş yapmak varken kullanıcıya yük bindirmek _BENCE_ akıl karı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 benim verdiğim yöntemde 2 sorgu var. ikinci sorgu bulunan $random_number ile yapılıyor. LIMIT $random_nuber,1 şeklinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Mum_Chamber said: sunucu tarafında bir iş yapmak varken kullanıcıya yük bindirmek _BENCE_ akıl karı değil. Arkadaş muhtemelen html olarak kullanıyor sayfaları ondan dolayı javascript kullanması daha mantıklı olabilir, belki hostingi php desteği olmayabilir bile. Tabi ben olsam ben php kullanırdım. nameless said: benim verdiğim yöntemde 2 sorgu var. ikinci sorgu bulunan $random_number ile yapılıyor. LIMIT $random_nuber,1 şeklinde. Kulağını ters taraftan tutmak oluyor senin kod biraz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 sorgu içinde rand() kullanmayı tavsiye etmiyorlar ondan kullanıyorum bu yöntemi. sunucuya aşırı yük binmemiş oluyor (1000-2000 girdi olan tablolar için). rand() ile ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 (kod alintidir, kendimde kullaniyorum.. yazmaya usendim napiim bilgisayarima shockwave virusu bulasti temizlemeye calisiyoz...) javascript rulazz ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Mum_Chamber said: e nameless rand söylemişsin de niye kullanmamışsın? mysql_query("SELECT * FROM `hedehodo` ORDER BY RAND() LIMIT 0, 1"); sunucu tarafında bir iş yapmak varken kullanıcıya yük bindirmek _BENCE_ akıl karı değil. kullanicinin islemcisinin isi ne? calissin kopek :D (islemdicen bahsediyorum) Server degerlidir kiymetlidir, kullanici ayni anda ortalama 10 sayfa acar, servera ayni anda binlerde request gelir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Veritabaninda tutulmasi gereken veriyi -buyuk kucuk fark etmez- cilent side'da tutmayi dusunen kisi hic kusura bakmasin bu isi bilmiyor demektir. 100 kb bile olsa ne diye 100 kb fazla trafik harcattiriyorsun bana ? Bekletiyorsun beni ? Dahasi ne diye elindeki veriyi public hale getiriyorsun ? Kendi emegini pic ediyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 di said: Veritabaninda tutulmasi gereken veriyi -buyuk kucuk fark etmez- cilent side'da tutmayi dusunen kisi hic kusura bakmasin bu isi bilmiyor demektir. 100 kb bile olsa ne diye 100 kb fazla trafik harcattiriyorsun bana ? Bekletiyorsun beni ? Dahasi ne diye elindeki veriyi public hale getiriyorsun ? Kendi emegini pic ediyorsun ? javascript i encrypt edersin olur biter.. client side da ben onu encypt edilmis cookie olarakta tutarim sorun degil.. 1 kere yuklerim istedigim kadar cagiririm.. Ayrica kelimeler hayati onem tasiyorsa tabikide serverdan cagiririm, konuda okadarda hayati olmadigindan arkadasa en kolay yolu onerdim.. yoksa php ve mysql ile ugrasacaksa sirf bu is icin, buyursun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar