hippy_tarkan Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 bu zekat ve vergi olayı dünya üzerindeki en büyük yalan.birisinin eliyle başkasına yardım ediyorsun zorla.işte genel yapının iyi olmadığına dair bir kanıt daha sistem mast bi çeynç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 @giovanni: Hayır sadece kendi kendine para kazanmaları gerek zekatla ilgisi yok. Oradaki insanlık ayıbı sömürülmeleri sürekli olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 GERGE said: Şu Kuran'ın kanıt olması olayını da hiç anlayamadım. Biri rasyonel bir şekilde anlatsın lütfen! Kuran'ı okudum, sonra Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü okudum, Tanpınar'ınki daha güzeldi bence. Lirik olarak insan elinden çıkamayacak kadar iyi diyorsanız Hayyam, Poe, Wheldrake, Kipling, Rimbaud çok daha iyi bence. Ayrıca lirik olarak olsa olsa Arapça'nın en güzel şeyi olabilir, bu gezegende milyon tane dil var. İçerik olarak diyorlarsa Blake'in kehanetlerini ve mesellerini tercih ederim. Dilsel yaratıcılık diyorlarsa hiç mi Joyce okumamılar. Oğuz Atay bile daha yaratıcı. Bence Kuran olsa olsa tanrının var olmadığını kanıtlar çünkü tanrının yazdığı birşey sıradan insanların yazdığından daha kötü olamaz (eğer edebi olarak yeteneksiz bir tanrıdan bahsetmiyorsak) hahaha süper kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Evet bu yüzden İslam'da kul hakkı yemek en büyük günahtır ve kul hakkını ancak hakkını yediğin kimseden helallık alarak ödeyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Yedirmeyeceksin o hakkı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Kur'an ın edebi olmadığını Türkçe açıklamasına göre mi söylüyorsun ? Bugun okuyacağın bir meal orjinalinden çok daha genişletilmiş açıklamalıdır. Kur'an aynı zamanda manzumdur yani şiir gibi kafiyelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 nileppezdel said: Yedirmeyeceksin o hakkı ne yapalım peki ? İnsanlar İslam'a(kul hakkı yemenin çok katı bir şekilde yasak olduğu düşünce sistemi) davet edince yobaz gerici takunyalı diyorsununuz ? Kimse kimseye karışmasın diyorsunuz. Karışmıyorlar işte böylece o çocugun olduğu sahneye sebep veren insanlar at koşturuyorlar. Bugün gördüğünüz "güzellik" leriğn gerçek olduğunu mu zannediyorsunuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Adamın asıl sormak istediği noktayı es geçmişsiniz. Kuran dinin varlığına kanıt değildir bence. Bana da böyle çok söylendi, bir şey diyorsun hemen akabinde cavap ama kanıt var. Soruyorsun kanıt ne peki? Cevap Kuran. Sonra sende karşındakine acıyarak bakıyorsun. Diyemiyorsun bir kitap kanıt ise eğer, herkes yazar bir kitap herkesin bir dini olur. Söylesende ısrarla anlamıyorlar. Din dogmatik bir şey zaten, kanıt gösteremezsin ve kanıt da arayamazsın. Görmediğin bir şeyi "Tanrı" olarak nitelendiriyorsan baştan bunları kabul etmen gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Kafiyeli yazılan herşey edebi mi? Bunu yazan tosun, Okuyana .. bu kafiyeli mesela edebi mi? Değil. Ha bu Kur'an la karşılaştırılamaz orası ayrı tabi :D Ama yanlış savunma sorry :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Giovanni said: nileppezdel said: Yedirmeyeceksin o hakkı ne yapalım peki ? İnsanlar İslam'a(kul hakkı yemenin çok katı bir şekilde yasak olduğu düşünce sistemi) davet edince yobaz gerici takunyalı diyorsununuz ? Kimse kimseye karışmasın diyorsunuz. Karışmıyorlar işte böylece o çocugun olduğu sahneye sebep veren insanlar at koşturuyorlar. Bugün gördüğünüz "güzellik" leriğn gerçek olduğunu mu zannediyorsunuz ? İnsanlara iyiliği aşılamanın milyon tane yolu var. İnanmıyorum ama kul hakkı yemem. İlla İslam yoluyla olmaz bu. Ha İslamı yaymanın yolları var, propaganda yapmak ve beyin yıkamak değil. Onlar yobaz. Sen İslam şöyle iyi böyle iyi, huzuru böyle bulursun de, sana yobaz diyen salaktır zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Kafiyeli yazılan her şey edebi değil ama bu kitabın edebi olup olamdığını Türkçe Mealine göre değerlendirmenin neden yanlış olduğunu anlattım. Meal tercüme bile değildir. Açıklamalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Bi de içindeki yazanların çoğunlula eski efsaneler olduğu gerçeği var. Ve çok yaratıcı değiller. GERGE'ye o yazıda sonuna kadar katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 nileppezdel said: İnsanlara iyiliği aşılamanın milyon tane yolu var. İnanmıyorum ama kul hakkı yemem. İlla İslam yoluyla olmaz bu. Ha İslamı yaymanın yolları var, propaganda yapmak ve beyin yıkamak değil. Onlar yobaz. Sen İslam şöyle iyi böyle iyi, huzuru böyle bulursun de, sana yobaz diyen salaktır zaten Tabii ki var. İlla İslam değil. Bu propaganda'nın sınırlarını çizer misin peki ? Kendi çocuğuma inandığım doğruları öğretemeyecek miyim ? Bu doğru fikirleri yaymak için kitap/gazete/afiş/web sayfası vesaire yayınlayamayacak mıyım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Kendi inandığın doğruları gösterebilirsin ama özgür bırakmalısın. O diğer dinleri de ateizmi de deizmi de öğrenmeli ve kendi seçimini kendi yapmalı. Fikirleri yaymanın da raconu var işte propaganda olduğu anlaşılır. Diğer inançlara bok atmak, saçma oyunlarla insanları İslama yönlendirmek yerine düzgünce anlatırsan inancını kimse propagandacı demez. Sen dinini anlatırsın, şu sebeple inanıyorum dersin. Tercih sizin diye eklersin. Ama "İnanmayanlar böyle olur tercih sizin" dersen olmaz mesela :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Giovanni said: nileppezdel said: bir insanlık ayıbı göstergesi olan fotoğraf nasıl dini yaymak için kullanılır anlamıyorum :S Bu insanlık ayıbı dediğin bencilleşen insanlığın suçu. Herkes malının zekatını verseydi bu sahne gerçekleşmezdi. ahahahahaahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 nileppezdel said: Bi de içindeki yazanların çoğunlula eski efsaneler olduğu gerçeği var. Ve çok yaratıcı değiller. GERGE'ye o yazıda sonuna kadar katılıyorum. Evet Kur'an eski milletlerin hikayelerinden anlattığını açıkça söylüyor zaten. Değişik efsanelerin olması kutsal kitapların gerçek olmadığı anlamına gelmez. İkisinin de tek bir hakikate dayandığı anlamına gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Cons said: Giovanni said: nileppezdel said: bir insanlık ayıbı göstergesi olan fotoğraf nasıl dini yaymak için kullanılır anlamıyorum :S Bu insanlık ayıbı dediğin bencilleşen insanlığın suçu. Herkes malının zekatını verseydi bu sahne gerçekleşmezdi. ahahahahaahah Herkes malının zekatını verseydi bu sahne neden yine de gerçekleşirdi bunu açıkla bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Bence tam tersine ilk insanların inanma ihtiyacıyla çıkardığı efsanelern aynı ihtiyaçla tekrar tekrar kullanılıp insanları yola getirmek için bir kurallar bütünü oluşturulduğu anlamına gelir. Bu da zaten inanç kısmı herkese göre farklı olması normal :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Giovanni said: Cons said: Giovanni said: nileppezdel said: bir insanlık ayıbı göstergesi olan fotoğraf nasıl dini yaymak için kullanılır anlamıyorum :S Bu insanlık ayıbı dediğin bencilleşen insanlığın suçu. Herkes malının zekatını verseydi bu sahne gerçekleşmezdi. ahahahahaahah Herkes malının zekatını verseydi bu sahne neden yine de gerçekleşirdi bunu açıkla bana. Herkes zekat verse de herkes farklı birine zekat verecek diyebir kural yok. Sömürgeciliğin önlenmesi herkesin kendi çabasıyla başkalarını "sömürmeden" kazandığı parasından olmasını da engeller o sahnelerin yaşanmasını da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 nileppezdel said: Kendi inandığın doğruları gösterebilirsin ama özgür bırakmalısın. O diğer dinleri de ateizmi de deizmi de öğrenmeli ve kendi seçimini kendi yapmalı. Fikirleri yaymanın da raconu var işte propaganda olduğu anlaşılır. Diğer inançlara bok atmak, saçma oyunlarla insanları İslama yönlendirmek yerine düzgünce anlatırsan inancını kimse propagandacı demez. Sen dinini anlatırsın, şu sebeple inanıyorum dersin. Tercih sizin diye eklersin. Ama "İnanmayanlar böyle olur tercih sizin" dersen olmaz mesela :D Zaten müslümanlık bunu emrediyor. Dinde zorlama yoktur. Senin dinin(yolun) sana benim dinim(yolum) bana.. Çünkü İslam'a göre insanların hangisinin en doğru yol üzerinde olduklarını Allah bilir ve doğru yola ancak o yönlendirir. Dine davet de propaganda olamaz. İnsanlar ancak "vesile" olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Abi dine davet şekline göre değişir. Bin tane örneği var tarikat medyasında o iğrenç propagandaların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Giovanni said: Cons said: Giovanni said: nileppezdel said: bir insanlık ayıbı göstergesi olan fotoğraf nasıl dini yaymak için kullanılır anlamıyorum :S Bu insanlık ayıbı dediğin bencilleşen insanlığın suçu. Herkes malının zekatını verseydi bu sahne gerçekleşmezdi. ahahahahaahah Herkes malının zekatını verseydi bu sahne neden yine de gerçekleşirdi bunu açıkla bana. hakkatten ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 nileppezdel said: Giovanni said: Cons said: Giovanni said: nileppezdel said: bir insanlık ayıbı göstergesi olan fotoğraf nasıl dini yaymak için kullanılır anlamıyorum :S Bu insanlık ayıbı dediğin bencilleşen insanlığın suçu. Herkes malının zekatını verseydi bu sahne gerçekleşmezdi. ahahahahaahah Herkes malının zekatını verseydi bu sahne neden yine de gerçekleşirdi bunu açıkla bana. Herkes zekat verse de herkes farklı birine zekat verecek diyebir kural yok. Sömürgeciliğin önlenmesi herkesin kendi çabasıyla başkalarını "sömürmeden" kazandığı parasından olmasını da engeller o sahnelerin yaşanmasını da. Herkes şahsi malının 40 da 1 ini yardım olarak ihtiyaç sahiplerine verse. Herkes de kul hakkı yememekte (sömürmemekte) son derece titiz olsaydı. Yani İslam'ın da herhangi ahlaki diğer düzenin de gereklerini insanlar yerine getirseydi O sahne kesinlikle gerçekleşmezdi. Bu kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 zekat verekerk yıllarca sömürdüğün koca bi kıtayı doyuramazsıni ömce calıp cırplayı kesiceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 E İslamla alakası ne onu anlamadım? Normal ahlaklı ve iyi kalpli bir insan Tanrı'ya inanmasa da bunu yapar. İslamın verdiği ahlak ve iyilik kurallarını hiç Tanrı karıştırmadan verselerdi, vermeyi başarsalardı, zaten savaların olmadığı mutlu bi dünyamız olurdu. Ama "benim dinim seninkini döver" oluyor, mesaj aslında aynı olsa da. Ayrıca evet adam verdiği zekatları da geri çalar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar