karhan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Bir tane VPS hesabı aldım. Benim bir tane godaddyde domainim var. Ornegin domain.com. VPS hesabımdada bir adet IP em var. Oda 123.123.123.123 olsun. Ben simdi bu vps hesabıma domanimi nasıl ekliyecem? nameserver acmam mumkunmu. Kendi nameserverımı olusturabilirmiyim. Kısacası domainimi bu vps hesabında nasıl çalışır hale getirebilirim. Godaddye hangi ns leri girmem gerekiyor? işin icinden bir cıkamadım. VPS ye Webmin,LxAdmin arayuzu ile yada SSH ile erişebiliyorum ne yapamam lazım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 İşin zor. Bir kere tek bir site için vps alınmaz, tabi siten büyükse başka ama büyük bir sitesi olan birisi zaten yukarıda sorduğun soruların çoğunun yanıtını bilir diye düşünüyorum. Vps'i manage edeceksin, gerekli web server programlarını kuracaksın onları ayarlayacaksın hepsi stabil çalışacak ondan sonra dns ayarlarını nası yapacağına bakarız. Ama önce bunlar olmalı. Mesela apache ya da iss kurulu mu? dns server kurulu mu? ftp serverın kurulu mu? veritabanı serverın kurulu mu? Eğer bunlar hakkında bilgin yoksa aldığın yere manage ettir sonra panel kurdurt öyle kullan derim. İşin içinden başka türlü çıkamazsın diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karhan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 tum sistem kurulu hazır hersey yanlızca ayarlaması var. DNS server BIND kurulu apache ve diger tum server lar var.CentOS işletim sistemi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 LxAdmin bir yonetim paneli zaten. LxAdmin kullanmadim ama genel olarak kolay bir is. Panelden yapabilmen lazim. O sekilde yapamazsan nameserver dosyasini editleyerek yapabiliyorsun. Ama en guzeli -muhtemelen managed vps aldin- bir ticket acip yardim istemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karhan Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 evet teşekürler. Ole yapıcam zati. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar