Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektro davul marka tavsiyesi ve diğer öneriler

aritra

Öne çıkan mesajlar

Roland V-Drums serisi sanırım piyasadaki en iyi tercih olur. Mesela TD12SV süper bir model, rimshot falan da var. Gecikme olmuyor, algılama sorunu olmuyor. Buzz roll'ları bile neredeyse akustik davul gibi algılıyor. Sesleri çok zengin. Perküsyon modülleri var. Ama bulabilir misin Türkiye'de bilmiyorum. Tünel'de Zuhal Müzik'te olma ihtimali var. Daha ekonomik ve amatör bir şey istiyorsan yine Zuhal Müzik'te bir Roland vardı. O da güzeldi yani sadece trampette çok fazla atraksiyon yaptığında anlamıyordu.

Normal davul al demeyin demişsin de. Tüm bu söylediğim davulları çalması çok kolay. Yani altoların yerine sert pad koymuşlar, eşşek gibi sekiyor. Ride ride gibi değil, bagetin boynunu çok iyi algılamıyor bazen. Zillere nasıl vurursan vur aynı ses çıkıyor falan. Elektronik davul almak zorunda bırakan sistem utansın tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

bende şu var:

Yamaha DTXPress III, 3 sene kadar önce 2000 dolardı fiyatı şimdi nolmuştur bilemicem. öncelikle elektro davullarda delay vs. sorunu yok ancak 200 300 liralık uyduruk elektro davullarda bu mevcut. algılayamama sorunuda yok ama bi süre sonra davul eskidiği için sorunlar çıkabiliyor mesela benim şu an kick pad'im bazen algılama sorunu çıkartabiliyor twin kullandığım için.

dtxpress 3'ün en kötü özelliğini söyleyeyim. Crash zil padinin üzerinde bi sensör gibi bişey var zili tuttuğun zaman sesi kesiyor. hani gerçekteki gibi olsun diye iyi düşünülmüş güzel bir özellik. ammavelakin 3-4 ay sonra bu sensör bozuluyor, darbeden dolayı içindeki çipleri kırılıyormuş, busefer her baget vuruşunuzda sesi kesiyor. yani olduk olmadık yerlerde zil sesini kesebiliyor, buda sinir bozucu bişey. garantiye götürdük yenisi geldi 3-4 ay sonra gene bozuldu. ama idare edebiliyorum zilin ortasına değilde yanlarına vuruyorum sorun çıkmıyor pek.

ses bankası geniş sayılır ama gerçek davul sesi olarak çok bişey yok. ben kendime karışık bi set hazırladım onu kullanıyorum. ama sesler tatmin edici yani.

aklıma söyleyecek başka bişey gelmiyor sorun varsa yaz cevaplarım.

Sosyal ağlarda paylaş

selam, öncelikle ne kadar bütçen var onu söylemen lazım çünkü 12k dolarlık elektro davullar da mevcut =p

bende de xenocide'ınkine çok benzer bir model var, yamaha dtxplorer. Hatta her şeyi aynı gözüküyor sanırım sadece kafası(konsol) farklı gibi.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41aL0Yh8MzL._SL500_AA280_.jpg

1-2 ay önce 1000€'ya aldım. Henüz (bi zahmet:p) herangi bir sorun çıkarmadı ve gayet memnunum.

Tek şikayetim kick mekanizmasının biraz fazla ses çıkarması. Duvarlar inceyse falan gayet gidiyor çevreye ses yani. Dijital davulu sessiz diye almak istiyor olabilirsin ama işte bi bagetle mouse pad'e abandığında ne kadar ses çıkıyosa bundan da o kadar ses çıkıyor. çok bişey bekleme, gece 12'den sonra çalıncak bişey değil :P

Katlanılabiliyor olması da güzel bir avantaj. Zaten çok ağır bişey sayılmaz. Yazlığa falan götürülebilir o açıdan olcak olursa.

bu arada sen şeyi merak ediyorsundur muhtemelen. padlere vuruşuma göre ses ne kadar detaylı değişiyor falan... padlerin göbeği veya kenarları ayrı sesler çıkarmıyor maalesef bu fiyat aralığındaki modeller. ancak şiddetini gayet güzel yansıtıyor. dokunduğun zamanki sesle orta seviyede vurduğun zamanki veya abandığın zamanki ses kesinlikle farklı. Hatta hassasiyetini sen kendin ayarlıyabiliyorsun.

göbek-kenar olayı da 3 kademeli falan olsa bari diyeceksen bütçeni 2000€'ya kadar çıkarmak durumunda kalabilirsin ama profesyonel değilsen hiç gerek yok göbek kenar duyacam diye tutturmaya =p aksanları anlasın yeter. bence.

Ayrıca hoş bir özellik olarak 20'den fazla drum kit denen olay var. Acoustic, studio, hiphop, electro, techno, jazz gibi gibi.. onlarla oynayarak aynı padden farklı sesler alabiliyosun. Genelde hep acoustic kullanacak olsan bile diğerleriyle de oyuncak gibi oynayabilirsin hoş yapmışlar =p
Sosyal ağlarda paylaş

bikere şunu söyleyeyim ben 500 600 liraya standart davul görünümlü elektro davul hayatta bulamazsın, daha doğrusu bulursun ama o bahsettiğin delay, algı sorunu gibi sorunların hepsiyle karşılaşırsın. o fiyatlara sorunsuz olarak masaüstü davullar var ancak.

bide kullanınca bozulması olayını biraz yanlış anlamışsın kanımca. zil pad'inin o özelliği yüzünden bozukluk çıkarıyor yani özellik güzel ama olmasa bozulmayacak :) onun dışında diğer padlerde hiçbir sorun yok.

bide dtxplorer, dtxpress 3'ün bi düşük modeli. dtxpress 3'ten farkı işte o bahsettiğim zil eklentisi yok, dtxpress 3'te trampetin kenarına vurduğunda stick sesi geliyor dtxplorerda bu yok, bide son olarak sound datası biraz daha geniş.

prof. değilsen, parasal olarak 1000 doları geçemeyeceksen dtxplorer al bence. bende onu alcaktım ilk önce, bi mağzada bulmuştuk ama tek bitane kalmış oda açıkta. yani dışardan gelen bri hımm deniyim bakim şunu diyip bakabiliyo alsaydık onu vercekti. Senkop Müzik'e gittik orda kapalı kutusunda dtxpress 3 vardı haliyle onu aldık. bu arada Senkop Müzik, Yamaha elektronik davulların türkiye distrübütörü.
Sosyal ağlarda paylaş

Lexius said:
yamaha dd-65 aldım ben .. bu ufak tip olanlardan ama alışınca çalması çok eğlenceli pek bi fark olmuyo. yani sürekli mobil olarak gezip çalacak biriyisen kesinlikle al. çalışmak içinde güzel aslında.

çalışmak için kötü bence.
akustik davulda bi bok yiyemiyorsun sonra.
bide sesi çok elektronik, çok yapay.
en büyük dezavantajı da bagetlerle padlere vurunca pade vurma sesi (tak!) baya sana geliyor, mekanlarda önüne mikrofon dayıyorsun insanlar duymuyor ama sen çalarken seni rahatsız ediyor.
yani beni etmişti sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Lexius said:
Xenocide said:
pek bi fark olmuyomu? naptın usta sen o davullarda en fazla eğlenirsin pratik yapmanın imkanı yok. oyuncaktan farksızlar :D

valla çalan çalıyo o kadar diim :)

çalan çalar elbet ama sadece o aleti çalabilir adam gibi. yeri geldiğinde klasik bir sete oturtursan masa gibi şeye alışmış adamı epey bir afallar. Arkadaşta o yüzden demiş bence pratik yapmanın imkanı yok diye. E öyle hakkaten :p
Sosyal ağlarda paylaş

evet aynen oyüzden dedim. yoksa bazı sanatçıların orkestralarında bunlardan var kanal d'de staj yaptığım dönemde çok sık gördüm. davulun kitabını yazdım bazen extralara gidiyorum akustik davul taşımak çile diyosan tabiiki bunlar idealdir. ama pratik yapmak falan... yastığa vur daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...