Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aile sorunsalı :(

Bombi

Öne çıkan mesajlar

dasaaa said:
ben sizin çocuklarınız olduğunuda siz ne yapacaksınız onu merak ediyorum aslında..

biraz empati eksikliği var sanırım..
bende ızın vermem sanırım
gecelerı gec gelmerıne .
arkadaslarıma kendıme bakıyorum su kızı nasıl ayarlarım nasıl eve atarız dıye dusunuyoruz cunku....
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
ben sizin çocuklarınız olduğunuda siz ne yapacaksınız onu merak ediyorum aslında..

biraz empati eksikliği var sanırım..

ben hemen söyliyim;
mesela kendi ve çevremdeki arkadaşlarımın hayatına bakınca bayaa bi panik oluyorum aslında. o kadar korkutucu şeyler dönüyorki..ama ben ileride bi kızım olursa ona tüm yaşadıklarımı, salaklıklarımı hatalarımı herbirini anlatmak istiyorum. o iyisini de kötüsünü de bilsin, ve ben ona bi anne olarak örnek olıyım, sevgimle büyütiyim, sonrası ona kalmış...
annesi olucam ben onun, suflörü değil.

bilineki empati yapa yapa özdüşüncelerimi yitirdim o derece.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Kızıma doğru erkeklerle takılmayı öğretrim. Kızını bırakmayan kişinin derdi iyi eğitemediğinden kendi güvensizliğidir, etrafa güvensizlik yalan bişey. Kızını iyi eğit, kız etrafını doğru seçer zaten.
nasıl ogretceksınnn merak etttım.
en son ılıskının anlat mesela .
nasıl yasanmalı doru ılsıkı.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Kızıma doğru erkeklerle takılmayı öğretrim. Kızını bırakmayan kişinin derdi iyi eğitemediğinden kendi güvensizliğidir, etrafa güvensizlik yalan bişey. Kızını iyi eğit, kız etrafını doğru seçer zaten.

PUGH hele bi 5-10sene daha yaşlan sonra konuşalım..

daha hiç hayatın bokuna girmeden böyle demek kolay. reel de "dünya güzeli olursaaam tüm dünyaya barış ve kardeşliik" konuşması ile aynı kıvamda.. hani ayar veriyor tantanası yapmayın cidden aynı kıvamda..

@bombi:
ailen aşırı korumacıdır, olabilir.. aslında bu özelliği onlara sen aşıladıysan eğer yıkacak kişi biraz da sensin. 1001yala söylüyor diğerleri tarzı bişi söylenmiş. hah o 1001 yalanın büyük 1 tanesi yakalansa işte o zaman bile işler arapsaçına döner.. yalnız ailen aşırı korumacı olsa cidden çıkmana izin vermezdi. dışarıdan tek tarafın anlattığına göre sonuca varmak güç. ama aile ilişkileri dans gibidir, sen adımını atınca o da adımını atar. o adımını attığında da sen. yok her seferinde ayağına basarsan da yaygarayı basar.. ailen senin ayağına basıyor diyor isen bu konuda; git konuş. derdini düzgün bi şekilde anlat.

ha, bu dediklerim çok yüzeysel şeyler. bırak gerçekte tanımayı, yeni bir üyesin nickini bile tanımam hani. haliyle yazdığım/yazılacak her şey su üstüne yazılmış yazı gibi olacaklar. sadece sen yazdıkça rahatlarsın. hepsi bu..
Sosyal ağlarda paylaş

kitana said:
@nilep

abim paticiğe gelip evlatları için endişe duyan ailenin evlat için yarattığı problemi tartışıyoruz.

istersen banada geçen fazla sigara içtiğimi söylediler thread açayım mı?

İstersen aç, seni rahatsız eden bir durumsa neden açmayasın ki?

@dasaa: Ya mesela en yakın arkadaşlarımdan birini kızımın yanına yaklaştırmam. Tanıyorum görüyorum amacı farklı olan tipleri de.

Yaşlanınca da değişmemeyi umuyorum ama dediğim gibi. Esas mentalite farklı. Oğlum seks yapınca "Aslan oğlum" dersem, ki demem banane yani onun seks yapmasından, kızım yapınca da aynı şekilde karşılarım, "eyvah namus gitti" demem. Bu yüzden de dışarda takılması umrumda olmaz pek.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

@bombi:
ailen aşırı korumacıdır, olabilir.. aslında bu özelliği onlara sen aşıladıysan eğer yıkacak kişi biraz da sensin. 1001yala söylüyor diğerleri tarzı bişi söylenmiş. hah o 1001 yalanın büyük 1 tanesi yakalansa işte o zaman bile işler arapsaçına döner.. yalnız ailen aşırı korumacı olsa cidden çıkmana izin vermezdi. dışarıdan tek tarafın anlattığına göre sonuca varmak güç. ama aile ilişkileri dans gibidir, sen adımını atınca o da adımını atar. o adımını attığında da sen. yok her seferinde ayağına basarsan da yaygarayı basar.. ailen senin ayağına basıyor diyor isen bu konuda; git konuş. derdini düzgün bi şekilde anlat.

ha, bu dediklerim çok yüzeysel şeyler. bırak gerçekte tanımayı, yeni bir üyesin nickini bile tanımam hani. haliyle yazdığım/yazılacak her şey su üstüne yazılmış yazı gibi olacaklar. sadece sen yazdıkça rahatlarsın. hepsi bu..

dasaa çok güzel yazmışsın, takdir, teşekkür ettim.

(dur neydi bugün öğrendiğim tabir? terazini kırdım? ondan işte :D)
Sosyal ağlarda paylaş

@nilep:
baba şimdi senin çözemediğin olgu şu: sen sadece sekse kitlenmişsin.

tek seks için düşüncelerin var ise orası ayrı. başka şeylerden korkacaksın. yaşadıkça öğreneceksin zaten bunları. onun için diyorum biraz daha yaşa, yaşlan ondan sonra konuşurz.

absolut gelse daha doğru anlatır. onun söyleyecekleri -haliyle- beni de aşar, bilmediğim kısımlarında ağzımı açmam elbette. ^_^

edit: konuşunuz. aileniz aşırı sorunlu değilse konuşunuz. laftan anlayacak insanlarsa konuşunuz. derdiniz var ise konuşunuz.. bir şekilde anlaşacak noktaya gelirsiniz..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...