Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurslar Hakkında Yardım

oper

Öne çıkan mesajlar

bi kursa gitmeyi planlıyorum ama kafam karışık biraz.
ilk olarak evde kendi başıma videolarla vs vs .NET öğrenmeye çalıştım(özellikle C#, SQL). yazılım ilanlarına bakıyorum her yer 2-3 yıl deneyim istiyor nerdeyse. o yüzden kursa gitsem de iş bulmamda yararı olacak mı olmayacak mı tereddütteyim. bir de kursa gidersem boşa gitmiş olur muyum diyorum evde zaten çalışmıştım. üzerine neler koyar kurs bilmiyorum.

CCNA kursuna gitmeyi planlıyorum bu yüzden. ama iyi mi ederim kötü mü ederim bilmiyorum işte. bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

ben developer olmak istiyorum ama yazdığım gibi her yer 2-3 yıl deneyim istiyor. ben nerde deneyim kazanacam çözemedim.
CCNA olayı bizim ülkede çok yaygın olmadığı için o konuda biraz daha şanslı olduğumu düşündüğümden CCNA kursu dedim.
orta düzeyli kurslar nerelerde var kimler veriyor?
Sosyal ağlarda paylaş

sen boşver o 2-3 yıllık deneyimi falan. öğrenmek istediklerini kurstan veya kendin öğren, ortaya güzel bişiler çıkar çıkarmaya başla proje gibi, sonra başvur gözüne kestirdiklerine.

zannımca 5-7 yıllık tecrübe aranılan ilanlar dışında hepsinde şansın olur.

bi de mum doru demiş ilanlara baksan herifler terminatör istiyor

işte c++ bilsin c# bilsin tsql bilsin sql server adminstrate etsin, java dan anlasın üzerine de html ile site yapsın falan hatta ddk ile driver geliştirip, rtoslarla embedded development yapsın falan.

aslında daha çok mutfak robotu gibin oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

işte bişeler çıkarma konusunda tıkanıyorum. başlayamıyorum hatta. nasıl bişeler yapmam lazım bilmiyorum çünkü. ne yapsam işime yarar ben bunu yaptım dediğimde ii olur? yol gösteren birileri olsa bak şunu yap şöyle bişe yap falan dese...
kafayı yiycem artık evde o dereceye geldim.
Sosyal ağlarda paylaş

"hangi projeyi yapayım, hangi konularda deneyim kazanayım, hangi araçların kullanımında becerikli olmam gerek" sorusunun cevabı bir ton şeye dayanıyor.

eğitimin nedir, devam ediyor mu, bu becerileri ne için istiyorsun, ne zaman para kazanır hale gelmiş olman gerek, hangi konulara ilgi duyuyorsun, şu an piyasada -çalışmak istediin şehir- nelere gereksinim duyuluyor (kariyer den yenibiris den falan bakabilin), projene ne kadar zaman ayırabilin, kursa kaç para ayırabilin gibi tonlarca sorunun cevabı olmadan kimse sana senin için doğru sayılabilecek bir konu öneremez.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlıs hatırlamıyorsam odtü matematik mezunuydun dimi. Gayet güzel bir etiket özellikle programcı yada yazılım geliştirici olmak istiyorsan. 20 yıl önce olsaydı o bölüm tek basına yeterdi iş bulmana. Ama simdi etraf zibil gibi bilgisayar mühendisi kaynıyor. Vakıf üni leri sagolsun ilk kurulan o bölümü acıyor. Ama sunu da söylüyüm oralardan mezun bir sürü bombos adam var. Neyse demek istedigim su bende matematik mezunuyum hacettepede bilişim sistemlerinde master yapıyorum. Bu dönem bitiyor. Yani cv de bu tarz bir master etiketi gerekiyor. Bence sende odtü bilişim olur, hacettepe olur falan birine bu dönem basvur eger gecmediyse basvuruları. Zaten oralarda proje falan bi şekilde işin içine girip ogreniyorsun. Zaten oraya girip bir dönem okuduktan sonra işte bulursun odtü teknokentte falan gerisi ondan sonra gelir zati.
Sosyal ağlarda paylaş

evet dediğin gibi ordan mezun oldum. askerden geldim. o sıralarda da master başvuruları bitiyordu. zaten kpds ye falan girmem lazım ona girmedim. o yuzden bu donem için sarktı master başvurusu. master yerine de kursa gitmek daha ucuza geliyo bana. çünkü tamamen aileme yüklenecek durumda deilim maddi olarak. zaten başvurabileceğim master programları paralı olanlar. ortalama düşük çünkü. paralı olanlarda de bi ders 750ytl den aşşağı patlamıyor. kredi başına 250-300 falan yatırıyosun. ankarada vs yaşamadığım için zor yani şimdilik. ama bişeler bulabilirsem part-time vs 2.dönem için master a başvurabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

uu matematik mezunuysan database c# asp.net falan kasma bence. boşa kayıp.

orta-uzun vadede graf kuramı, istatistik, artificial neural networkler veya nebleyim sinyal işleme, image processing, 3d programlama veya nebleyim başka bir konu bir de üstüne C/C++ programlama konusunda kendini geliştirirsen yurt dışında iş bulma şansın olur gibi geliyor.

bilg.müh bir arkadaşım image processing üzerine gitti, bir diğeri de 3d programlama üzerine gideyazıyor amerikanyalara.

ama tabi bunları yapana kadar para nerden bulunur bilmiyorum. :S
Sosyal ağlarda paylaş

O deneyim isteme olayı genellikle bir şeyden anlamayan başvuranları elemek için konuluyor ilanlara. Eğer sen adamın verdiği işi yapabileceksen ve bunu adama bir şekilde gösterebilirsen üç sene deneyim falan fasa fiso.

Bazen bakıyosun abuk subuk şirketler kıytırık bir iş yaptırmak için ilan koyuyor, üç sene deneyimli şunu bunu bilen adam arıyor. Ortada o kadar işsiz var, belki tutar diye karıştırıyorlar ilana ne varsa.

Özetle sen kafana koyduğun alanda sağlam bilgi sahibi olduğun zaman adam gibi bir işe girebilirsin rahatlıkla. İlanlar gözünü korkutmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan o dediklerini hiç düşünmedim. o konuda da yönlendiren falan olmamıştı zaten. dediğim gibi işte para sıkıntı malesef. daha detaylı bilgi nerde bulabilirim bu dediklerinle ilgili?

askerliği yaptım ama şu ana kadar pek yararını göremedim. umarım en kısa zamanda görürüm :)

Mirage dediğinde haklısın pek takmamak lazım deneyim olayını ilanlarda. ama bende de ufak bi sorun var, güzel bi yerde başlangıç yapmak istiyorum. o da sorun oluyo herhalde biraz. her gördüğüm ilana başvurmasım gelmiyo sonuçta.

bi de ne kadar doğru bilmiyorum ama yaz sezonu olduğu için çok fazla alım yok şu an diyolar. eylül falan girsin o zaman açılır dediler, bekliyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış hatırlamıyorsam, google python bilen istatistik/neural network uzmanı arıyordu. pozisyonun sayfasını bulursma yollarım.

şini monster.com a giriyorsun iyi olduğuna inandığın keywordlerle "software developer" veya işte it ile ilgili pozisyonlarda global araştırma yapıosun. sonra geri dönüp aynını kariyer.net te ve yenibiris.com da yapıyorsun. uzun vadede önünü görmeni sağlar bu araştırma. tabi bildiklerin tek başına yetmeyebilir, bilgisayar üzerindeki uygulamaları ve hatta pratik kodlamaya da hakim olman gerek.

bak odtü mezunuysan ordaki bilg.müh. deki hocalara falan da danış. şini orda teknokent te 3d oyun falan bişiler yapıyorlar crytek le beraber orasını belki bırkalayabilin.

ben de matematik(matematik-bilgisayar) benzeri bi bölüm mezunuyum. programcılıkta matematik oldukça işe yarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
kursu ankarada alıcam. anka iletişimden. nocom bahsetmişti. internette de araştırdım. tavsiye ediliyor herkes tarafından. kurs 2.5 ay bu arada. bi de uzun süreli olanları var onları okullar veriyor odtü gibi.

fiyat olarak normal fiyatı 1695$+kdv (kişisel olarak katıldığın için kdv %8 uygulanıyor). ama eğer 15-20 gün önceden kesin kayıt yaptırırsan (mesela benimki 22 eylüle kadar) %15 indirim var. her gün için %1 indirim. max 15 işte. neyse uzun lafın kısası en ucuz olarak 1555$ a geliyor. sınav ücreti dahil değil buna. şu aralar kriz sağolsun dolar az fırladı, bana da ufak girdi biraz fazladan :)

kurstan sonra da izlenimleri yazıcam unutmassam.

edit:

Mum,
100 saatlik bi kurs bu. normal ccna 80. bir de ccnaplus var. ben plus alıcam. 100 sat o. ek olarak Voice+IPTelephone+Firewall eğitimi veriyorlar. zaten ankaraya gelmemenin nedeni de bu ek olarak olan egitim ve 100 saat olması+adanada durmak istemiyorum artık :D

bu arada ömür değiştirir derken iyi anlamda söyledin di mi? :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
kursun 2 haftası bitti bugün sadece haftasonları var kurs. ilk 2 hafta için gayet güzel herşey. teorik kısım ve sıkılabilme ihtimali olan kısım buralar ama ben gayet zevk aldım bu işten. güzel anlatıyor hocamız.
ilerleyen haftalarda yine yorum yaparım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...